Στρατής Ζαφείρης: γιατί είμαι μαζί με τον Ταξιάρχη Βέρρο

ΛΕΣΒΟΣ:

Αποδέχθηκα την πρόταση του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου κ. Ταξιάρχη Βέρρου και με τη σύμφωνη γνώμη της παράταξής μου θα είμαι Αντιδήμαρχος του Δήμου.Ήδη στα πλαίσια της προεκλογικής περιόδου είχαμε καταθέσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο παρεμβάσεων που θεωρούμε ότι είναι αναγκαίο για τη λειτουργία του Δήμου. Παράλληλα είχαμε καταθέσει ολοκληρωμένες προτάσεις για την αναπτυξιακή του πορεία, ώστε να αντιστραφεί η μέχρι τώρα κατάσταση στην οποία έχει οδηγηθεί η Δυτική Λέσβος την τελευταία καταστροφική δεκαετία του «Καλλικράτη»
Βασικές προτεραιότητες μας θα είναι :
Α. Η οργάνωση των υπηρεσιών του δήμου.
Γιαυτό υποστηρίζουμε την δημιουργία ενός οργανογράμματος που ν΄ ανταποκρίνεται στις σύγχρονες, τις πραγματικές ανάγκες του. Με υπαλλήλους καταρτισμένους ικανούς να εξυπηρετούν τους πολίτες σε όλες τις δημόσιες ανάγκες τους.
Με άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε κλάδους και ειδικότητες που ταιριάζουν στη δομή της τοπικής οικονομίας
Ο δήμος μας αποτελείται από 7 κεφαλοχώρια και 28 μικρότερα χωριά.
Για μας όλα τα χωριά και οι πολίτες που κατοικούν σ’ αυτά έχουν τα ίδια δικαιώματα στη πρόσβαση στις υπηρεσίες του Δήμου, σύμφωνα και με την επιταγή του Συντάγματος. Το καθένα με τα ιδιαίτερα προβλήματα και προτερήματά του.
Αυτό σημαίνει πως θα επιδιώξουμε την καλή και ουσιαστική συνεργασία με τα τοπικά συμβούλια και τους προέδρους των χωριών. Οι πρόεδροι των χωριών θα έχουν ουσιαστικές αρμοδιότητες, σε άμεση συνεργασία με τους θεματικούς αντιδημάρχους.
Η μεγάλη χρονικής διάρκειας πολιτική παραμέλησης των χωριών της περιφέρειας, συνετέλεσε στην τόση υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής στα χωριά μας.
Στόχος μας βασικός είναι η αναχαίτιση της περαιτέρω υποβάθμισης και η πλήρης ανατροπή της. Σε οικονομικό, κοινωνικό, πολιτιστικό επίπεδο.
Γιαυτό θα αξιοποιήσουμε όλους τους δυνατούς πόρους. Θα στηρίξουμε τους παραγωγούς αγροτοκτηνοτρόφους, αλιείς και άλλους με τη δημιουργία ειδικού γραφείου ανάπτυξης.
Θα υποστηρίξουμε την ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού αξιοποιώντας όλες τις ευκαιρίες που μας χαρίζει η ίδια η φύση της Λέσβου: περιπατητικό, θερμαλισμό, αθλητικό, θρησκευτικό κλπ.
Θα υποστηρίξουμε και θα παροτρύνουμε τη δημιουργία συλλογικοτήτων που θα αξιοποιούν τους οικονομικούς πόρους.
Θα σεβαστούμε το περιβάλλον και θα φροντίσουμε να κλείσουν οι πληγές που έχουν ανοίξει από την κακή εκμετάλλευσή του.
Πρώτο και κεφαλαίο: Η φροντίδα του κόλπου Καλλονής. : α) δεν δεχόμαστε την οικοπεδοποίησή του. β) φροντίζουμε να μην επιβαρύνεται – μολύνεται άλλο, γιαυτό, σε συνεργασία με επιστημονικούς φορείς , λαβαίνουμε τα αναγκαία προς τούτο μέτρα.
Σε μεταγενέστερο χρόνο δημιουργούμε με πρωτοβουλία του Δήμου Δυτικής Λέσβου, ένα φορέα διαχείρισης του Κόλπου Καλλονής για τη βιώσιμη αειφόρο ανάπτυξη του και την αξιοποίηση του
Όμως και τα βουνά και τα δάση,τα ποτάμια και τα ρέματα, οι παραλίες και τα λιμάνια, οι καταρράκτες, το απολιθωμένο δάσος και όλη η φύση θα χει τη φροντίδα του δήμου μέσω της επιτροπής ποιότητας ζωής.
Έργα πυρασφάλειας, αντιπλημμυρικά, ανάδειξης τους θα είναι μέσα στους στόχους μας.
Θα επιδιώξουμε να γίνει ο δήμος μας, ένας πράσινος δήμος με την ενίσχυση της ανακύκλωσης, της κομποστοποίησης, του περιορισμού της χρήσης πλαστικών, της χρήσης ήπιων μορφών ενέργειας.
Προστατεύουμε το πολιτιστικό μας περιβάλλον. Τα μνημεία: αρχαία, βυζαντινά, νεώτερα. Θα προστατεύσουμε  και θα αναπτύξουμε  την κεραμική παράδοση. 
Επιδιώκουμε την ενεργειακή αυτάρκεια του δήμου από την αξιοποίηση των ήπιων μορφών ενέργειας:αιολικής, ηλιακής, γεωθερμικής. Είμαστε ενάντιοι στα  γιγαντιαία έργα που αλλοιώνουν το περιβάλλον. 
Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου μέσα από τις υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας θα σταθεί κοντά στους αδύναμους πολίτες και θα στηρίξει έργα πρόνοιας, δημόσιας υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης
Β. Η καθημερινότητα του πολίτη.
Στις προτεραιότητες μας η καθαριότητα, η αγροτική οδοποιία, η αποχέτευση, η ύδρευση, που θα αντιμετωπίζονται με φροντίδα, παράλληλα με τους μέσοπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους.
Αυτό επιτυγχάνεται με την κατάλληλη δομή και στελέχωση των υπηρεσιών.
Θα υπερασπιστούμε το δημόσιο συμφέρον. Θα εργαστούμε με διαφάνεια. Η δημιουργία μηχανισμού εσωτερικού ελέγχου είναι απαραίτητη για τη διασφάλιση ακριβώς της διαφάνειας.
Θα χρησιμοποιήσουμε όλες τις μορφές πίεσης προς την πολιτεία προκειμένου να πετύχουμε τους στόχους μας.
Θα αξιοποιήσουμε όλα τα ευρωπαϊκά και άλλα προγράμματα προκειμένου να γίνουν τα έργα.
Δεν θα προσθέσουμε φόρους στους πολίτες.
Αυτές τις θέσεις μοιραζόμαστε με τον Δήμαρχο και με αυτές θα προχωρήσουμε στα πλαίσια της συνεργασίας μας στο Δήμο Δυτικής Λέσβου
Καλλονή 11.9.2019
  ΣΤΡΑΤΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΑΝΤΙΔΗΜΑΧΡΟΣ ΔΗΜΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΛΕΣΒΟΥ

Latest..

Έτοιμη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να βοηθήσει τη Λέσβο στο μεταναστευτικό – Δηλώσεις από τη Νατάσα Μπερτό

ΛΕΣΒΟΣ: Την ετοιμότητα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να βοηθήσει τις ελληνικές αρχές με κάθε τρόπο απέναντι στην αύξηση των μεταναστευτικών ροών προς τα νησιά, δήλωσε η εκπρόσωπος … [Read More...]

Συνεδρίαση Διοικούσας Επιτροπής του Δικτύου Κοινοτήτων Λέσβου – Η νέα Εκτελεστική Επιτροπή

ΛΕΣΒΟΣ: Σε συνεδρίαση της νέας 15μελούς Διοικούσας Επιτροπής του Δικτύου Κοινοτήτων Λέσβου σήμερα Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου, στα γραφεία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων βορείου … [Read More...]

Παρέμβαση Χριστόφα για αύξηση πόρων στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση Κατ’ Οικον ΙΙ – Β’ κύκλος»

ΛΕΣΒΟΣ: Παρέμβαση για το ζήτημα των διαθέσιμων πόρων του προγράμματος «Εξοικονόμηση Κατ’ Οικον ΙΙ – Β’ κύκλος» έκανε με επιστολή του στον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. … [Read More...]