ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ μηνύματα για τον θάνατο της Άννας Καραμπεσίνη

ΚΩΣ: Ιωάννα Ρούφα για Άννα Σαρρή-Καρεμπεσίνη: Αυτή η ΦΩΝΗ δεν θα σιγήσει ΠΟΤΕ
«Μια κόρη από την Κω» κατέθεσε εννιάμιση δεκαετίες ζωής «μες του Αιγαίου τα νερά» και στο Δωδεκανησιακό τραγούδι.
Έγινε αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής, της ιστορίας, του πολιτισμού μας.
Παρακάλεσε τη θάλασσα, τον «σιανό ποταμό»…
Παράγγειλε στον κυρ Βοριά…
Ύμνησε την ομορφιά των νησιών μας αλλά και της Ελληνίδας νησιώτισσας…
Επικαλέστηκε τη χαρά για να απαλύνει τη λύπη…
Υπηρέτησε και τίμησε τον λαϊκό – αγροτικό πολιτισμό.
Η Άννα Σαρρή – Καραμπεσίνη δεν υπήρξε μόνο μια σημαντική ερμηνεύτρια ήταν και θα παραμείνει μια ισχυρή γυναικεία προσωπικότητα που δεν χρειάστηκε φεμινιστικά μανιφέστα για να κερδίσει – με ταπεινότητα -το δικό της όραμα.
Η ΦΩΝΗ της δεν θα σιγήσει ΠΟΤΕ

Από το Γραφείο Τύπου της δημοτικής παράταξης #Δίεση, αναφορικά με την απώλεια της Άννας Σαρρή-Καραμπεσίνη, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Η αρχόντισσα της Κω και του Αιγαίου, η κυρά Άννα, αυτή η αυθεντική προσωπικότητα της λαϊκής τέχνης και της μουσικής παράδοσης του τόπου μας, δεν είναι πια μαζί μας. Το έργο που μας αφήνει, τεράστιο κι ανεκτίμητο… άγιασμα και παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.
Καλό ταξίδι, η μνήμη της αιώνια.

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Ο λαϊκός πολιτισμός μας έγινε φτωχότερος με την απώλεια της Άννας Καραμπεσίνη»
Ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, έκανε την ακόλουθη δήλωση για το θάνατο της Άννας Καραμπεσίνη:
«Ο λαϊκός μας πολιτισμός έγινε φτωχότερος.
Η Άννα Καραμπεσίνη αποτελεί ένα εμβληματικό πρόσωπο για τα Δωδεκάνησα, άφησε ένα πολύ ισχυρό αποτύπωμα στην ανάδειξη της παραδοσιακής μουσικής.
Καταδύθηκε στον πλούτο της ελληνικής μουσικής παράδοσης και έβγαλε στην επιφάνεια μοναδικούς ήχους και μουσικές με διαχρονική αξία.
Κλασσική ερμηνεύτρια, κατέκτησε, επάξια, μια θέση ανάμεσα στους κορυφαίους της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής, όπως ο Σίμων Καρράς και η Δόμνα Σαμίου.
Δεν θα ξεχαστεί ποτέ, ειδικά στα Δωδεκάνησα που, σήμερα, πενθούν»

Αθήνα, 8 Σεπτεμβρίου 2018
Θέμα: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον θάνατο της Άννας Καραμπεσίνης
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Κώων Αθηνών «Ο Ιπποκράτης» εκφράζει στην οικογένεια της Άννας Καραμπεσίνη θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια.
Η απώλεια της αφήνει ένα μεγάλο κενό. Η ξεχωριστή φωνή του Αιγαίου υπήρξε εμβληματική προσωπικότητα και σφράγισε με την μοναδικότητα της, τις μελωδίες της παραδοσιακής και δημοτικής μουσικής.
Γνήσια πατριώτισσα αφήνει μια σπουδαία κληρονομιά και μια τεράστια παρακαταθήκη στο διηνεκές για τις μελλοντικές γενιές.
Καλό παράδεισο…
Για την Ένωση Κώων Αθηνών
«Ο Ιπποκράτης»
Νινέττα Μανούση Μαργιάννα Χαματζόγλου
Πρόεδρος Γενική Γραμματέας

Νίκος Στ. Μανούσης . Συλλυπητήριο μήνυμα για την αείμνηστη Άννα Καραμπεσίνη
Το «Δυοσμαράκι» του Αιγαίου, έφυγε !Η μεγάλη Κυρία ,ο εξαιρετικός σεμνός κ ταπεινός άνθρωπος η μεγάλη ερμηνεύτρια που έκανε γνωστό το Δωδεκανησιακό τραγούδι κ την Κω σε όλο τον κόσμο ,δεν υπάρχει πια!Θα μας συντροφεύει πάντα η γεμάτη συναίσθημα, αγάπη κ πόνο ,συγκλονιστική φωνή της !Μνήμη αιώνια
Νίκος Στ. Μανούσης
Ψυχιατρος
Αντιπρόεδρος ΔΙΙΚΩΠ. Πρόεδρος Ένωσης ΚΩΩΝ Αθηνών

Βασίλειος – Νικόλαος Α. ΥψηλάντηςΔικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω
π. Βουλευτής Δωδεκανήσου
ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ
08/09/2018
Ο π. Βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Α. Υψηλάντης με το άγγελμα του θανάτου της Άννας Σαρρή Καραμπεσίνη προέβη στην ακόλουθη συλλυπητήρια δήλωση :
«Με συγκίνηση αποχαιρετώ τη μεγάλη τραγουδίστρια της παραδοσιακής και δημοτικής μας μουσικής και τραγουδοποιό Άννα Σαρρή Καραμπεσίνη.
Μαζί με την αδελφή της Έφη Σαρρή, από την Αντιμάχεια της Κω, πρωτοστάτησαν στην ανάδειξη διεθνώς της μουσικής παράδοσης της Κω και των Δωδεκανήσων.
Με τιμούσε πάντα με τη φιλία της και μας ενεθάρρυνε, με το δικό της τρόπο, σε κάθε τι δημιουργικό για τα νησιά μας.
Εκφράζω στους οικείους της τα θερμότερα συλλυπητήρια μου. Αιώνια της η μνήμη. »
Η Τ.Ε ΒΣΔ του ΚΚΕ εκφράζει την θλίψη της για τον θάνατο της Αννας Σαρρή-Καραμπεσίνη
Καλοσυνάτος άνθρωπος ,δεμένη με την παράδοση του τόπου.
Η φωνή της,αρχικά με την αδελφή της Εφη Σαρρή , αργότερα μόνη της, τραγουδώντας «τα νερά και τα νησιά του Αιγαίου» ,ξεπέρασε τα σύνορα της χώρας και της Κω που λάτρευε.
Συντρόφευσε και αντάμωσε τις χαρές και λύπες ,αγαπήθηκε και συνέβαλε καθοριστικά στην διατήρηση και διάδοση του δημοτικού τραγουδιού και της παράδοσης.
Θα είναι παρούσα μέσα στα τραγούδια και τα εκατοντάδες στιχάκια της.
Τα συλλυπητήρια στους οικείους της.

Β ΕΛΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
Αρ. πρωτοκόλλου: 40/08-09-2018
Για την απώλεια της Άννας Καραμπεσίνη
Η Β ΕΛΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ εκφράζει την οδύνη της για το θάνατο της Άννας Σαρρή-Καραμπεσίνη. Η φωνή της Άννας συντάραζε και συγκινούσε τις ψυχές τόσο των Κώων όσο και όλων όσοι άκουγαν τα τραγούδια της. Με αυτά υμνούσε τον έρωτα, την αγάπη, τις χαρές, απάλυνε τον πόνο και τη θλίψη της ξενιτιάς, έδινε δύναμη και κουράγιο στους ανθρώπους του μόχθου, γαλήνευε τις αγωνίες, δίδασκε στα παιδιά την ομορφιά της ζωής.
Η Άννα, την οποία αγαπούσε και αγαπά όλη η Κως, έφυγε από κοντά μας. Η ψυχή, η φωνή και η μνήμη της μένουν ολοζώντανες στις καρδιές μας, το παράδειγμά της θα μας εμπνέει στον αγώνα για τη ζωή που μας αξίζει. «Σιγανά και ταπεινά» θα μας συντροφεύεις για πάντα, Άννα…
Για το ΔΣ
Ο πρόεδρος Ο γραμματέας
Στέλιος ΚΡΙΑΡΑΣ Σταμάτης ΚΟΥΡΟΥΠΗΣ

Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΚΩ
Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο της μεγάλης ερμηνεύτριας της μουσικής μας παράδοσης, Άννας Σαρρή Καραμπεσίνη. Η Κως, τα Δωδεκάνησα, το Αιγαίο έχασαν τη μούσα τους. Τραγούδησε με ιδιαίτερη ευαισθησία και τρόπο που μίλαγε στην καρδιά μας τον πόνο και τα βάσανα, ιδιαίτερα της ξενιτιάς, του αποχωρισμού και της αγάπης.Πλούσια παρακαταθήκη το έργο της, το οποίο πρέπει να διαφυλαχτεί σαν κόρη οφθαλμού, αφού αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη για τον τόπο μας.

Latest..

Σύλληψη 28χρονου στην πόλη της Σάμου

ΣΑΜΟΣ: Έναν άνδρα ηλικίας 28 ετών συνέλαβαν την Τρίτη στην πόλη της Σάμου αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας του νησιού.Ο συλληφθείς είναι αλλοδαπός και σε βάρος του … [Read More...]