ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΚΕΛΛΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΧΙΟΣ :
Ενόψει της εορτής της Αγίας Μαρκέλλας στη Χίο και δεδομένου ότι η κίνηση των οχημάτων και των πεζών προσκυνητών θα είναι αυξημένη, ειδικότερα κατά το χρονικό διάστημα από 21 έως 22 Ιουλίου 2017, η Διεύθυνση Αστυνομίας Χίου συνιστά σε οδηγούς και πεζούς, που πρόκειται να κινηθούν προς το προσκύνημα, να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή, προς αποφυγή πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.
 
Ειδικότερα συνιστάται στους οδηγούς:
 
Να κινούνται με μικρές ταχύτητες, ιδιαίτερα όταν συναντούν πεζούς.
 
Να φορούν τη ζώνη ασφαλείας ή το προστατευτικό κράνος, αντίστοιχα.
 
Να μη προβαίνουν σε αντικανονικά προσπεράσματα.
 
Να μην παραβιάζουν την προτεραιότητα.
 
Να κινούνται στο δεξιό άκρο της οδού.
 
Να μην οδηγούν έχοντας καταναλώσει αλκοόλ.
 
Να μη σταθμεύουν τα οχήματά τους σε σημεία που να καθιστούν δυσχερή την κυκλοφορία των λοιπών αυτοκινήτων και τη διέλευση λεωφορείων και οχημάτων έκτακτης ανάγκης.
 

 
Επίσης συνιστάται στους πεζούς προσκυνητές:
 
Να κινούνται στο άκρο της οδού, σε μονό στοίχο και αντίθετα προς την κατεύθυνση των οχημάτων.
 
Κατά την μετακίνησή τους, τις νυχτερινές ώρες, να έχουν μαζί τους φακό και να φέρουν ρούχα ανοιχτόχρωμα ή με αντανακλαστικά στοιχεία.
 

 
Η Διεύθυνση Αστυνομίας Χίου ζητά τη συνεργασία και την κατανόηση όλων, για προβλήματα που ενδεχομένως θα προκύψουν και ενημερώνει τους πολίτες ότι η παρουσία των αστυνομικών, τόσο στον χώρο του Ιερού Ναού, όσο και στο οδικό δίκτυο, θα είναι εμφανής και συνεχής.
 

Latest..

Επίσκεψη – δώρο για την Αμανή

ΧΙΟΣ : Πολλαπλά θα είναι για την Αμανή τα οφέλη από την επίσκεψη του κλιμακίου της Axion Hellas στην Βολισσό από την Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή, αφού εκτός των δωρεάν ιατρικών … [Read More...]

Στο φως τα ευρήματα του Εμπορειούς

ΧΙΟΣ : Χαρούμενη γιατί θα μπορεί το κοινό να θαυμάσει τα αρχαιολογικά ευρήματα του Εμπορειούς είναι η Ολγα Βάσση Προϊσταμένη Αρχαιολογικής υπηρεσίας, αφού από σήμερα στην μόνιμη … [Read More...]