ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ 455.000€ ΣΕ ΧΙΟ, ΨΑΡΑ ΚΑΙ ΟΙΝΟΥΣΣΕΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΑΜΕΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ (SEATRACK)

ΧΙΟΣ : Στη Δράση «Δημιουργία Ολοκληρωμένων Τουριστικών Προσβάσιμων Θαλάσσιων Προορισμών – Παραλίες χωρίς Αποκλεισμούς» του ΕΣΠΑ εντάχθηκαν κατά το προηγούμενο διάστημα οι Δήμοι Χίου, Ψαρών και Οινουσσών.
Συγκεκριμένα, εντός του καλοκαιριού εντάχθηκε ο Δήμος Χίου, ο οποίος θα χρηματοδοτηθεί αποκλειστικά με δημόσια δαπάνη ύψους 239.925,82€ για την προμήθεια εξοπλισμού και την εγκατάσταση υποδομών (τύπου seatrack) σε τέσσερις παραλίες του νησιού προς διευκόλυνση των ΑμεΑ και ατόμων με περιορισμένη κινητικότητα (ηλικιωμένοι, εγκυμονούσες, κ.ά.). Ομοίως, στις 18 Σεπτεμβρίου εγκρίθηκε και η ένταξη των Δήμων Οινουσσών και Ψαρών, οι οποίοι θα χρηματοδοτηθούν με 107.632€ έκαστος για δημιουργία υποδομών σε δύο παραλίες κάθε νησιού.
Το πρόγραμμα «Παραλίες Χωρίς Αποκλεισμούς», μια πρωτοβουλία του Γραφείου Κοινωνικών Πολιτικών του Πρωθυπουργού, έχει εκπονηθεί από τις 27/11/2017 μέσα από το πρόγραμμα ΕΠΑΝΕΚ 2014-2020 με συνολικό προϋπολογισμό 15 εκατομμύρια ευρώ. Έχουν καταθέσει αιτήσεις 70 Δήμοι της χώρας και έχουν ήδη εκδοθεί αποφάσεις ένταξης για 31 εξ αυτών.
Η συγκεκριμένη δράση στοχεύει στην εξυπηρέτηση των ΑμεΑ που ζούνε στη χώρα μας, αλλά και στην ανάπτυξη τουρισμού ειδικών απαιτήσεων στις παραθαλάσσιες περιοχές και την προσέλκυση επισκεπτών-ατόμων με αναπηρίες, καθώς και άλλων κατηγοριών εμποδιζόμενων ατόμων.
Με τις συγκεκριμένες αποφάσεις ένταξης και χρηματοδότησης θα ενισχυθούν από το καλοκαίρι του 2019 έτι περαιτέρω οι υποδομές που έχει ήδη εγκαταστήσει ο Δήμος Χίου, κάτι που θα διευρύνει έμπρακτα το δικαίωμα των ΑμεΑ για αυτόνομη πρόσβαση στη θάλασσα.

Latest..

Χρηματοδότηση 8.000.00 ευρώ για μικρομεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις σε Σάμο και Β. Αιγαίο

ΣΑΜΟΣ: Με 8 εκατομμύρια ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου θα ενισχυθούν τουριστικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις στη Σάμο και τα άλλα νησιά των νομών … [Read More...]