Συνταγή για γλυκό με κρασί Samos Nectar!

ΣΑΜΟΣ: Ένα γλυκό εμπνευσμένο από το λιαστό Samos Nectar, το ιστορικότερο κρασί του Ε.Ο.Σ Σάμου προτείνει η σεφ Ντίνα Νικολάου. Πρόκειται για ένα μπακλαβαδωτό με σοκολάτα και σιρόπι με Samos Nectar.Δείτε πώς μπορείτε κι εσείς να το ετοιμάσετε!Προετοιμασία: 30΄  –  Ψήσιμο: 50΄ – Ποσότητα: 8-10 μερίδεςΥλικά:1 φλιτζ. τσαγιού ασπρισμένα αμύγδαλα1 φλιτζ. τσαγιού ανάλατα φιστίκια Αιγίνης1 φλιτζ. τσαγιού φουντούκια2 φλιτζ. τσαγιού κουβερτούρα 55% πολύ ψιλοκομμένη ή τριμμένη στην χονδρή πλευρά του τρίφτη½ φλιτζ. τσαγιού καστανή ζάχαρη150 γρ. αγελαδινό βούτυρο (ή μαργαρίνη) λιωμένο, χωρίς όμως να κάψει7 φύλλα κρούστας ή ΒυρηττούΓια το σιρόπι200 ml νερό200 ml  Samos Nectar1½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού1 ξυλάκι κανέλας3 κουτ. σούπας μέλιΔιαδικασία:Βάζουμε όλους τους ξηρούς καρπούς σε ένα άνετο ταψί και τους καβουρδίζουμε σε δυνατό γκριλ για 3 – 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Τους αφήνουμε να κρυώσουν και τους χονδροκοπανίζουμε στο μπλέντερ ή στο γουδί, σε δόσεις. Ανακατεύουμε σε μεγάλο μπολ μαζί με την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και την καστανή ζάχαρη και το αφήνουμε στην άκρη.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Στρώνουμε ένα μεγάλο ρηχό ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.Σε επίπεδη και καθαρή επιφάνεια απλώνουμε 1 φύλλο κρούστας και το αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο. Το πασπαλίζουμε με το μείγμα των ξηρών καρπών. Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο, το βουτυρώνουμε και αυτό και το πασπαλίζουμε με το μείγμα των ξηρών καρπών. Συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα (βουτυρωμένα όλα) και το μείγμα των ξηρών καρπών. Τυλίγουμε τα φύλλα όλα μαζί σε ρολό, από τη στενή πλευρά, φέρνοντας προς τα μέσα και τις πλαϊνές άκρες ώστε να εγκλωβιστεί η γέμιση. Βάζουμε το ρολό στο στρωμένο ταψί και το ψήνουμε για 45 – 50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε το σιρόπι: Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, το Samos Nectar, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και την κανέλα και τα βράζουμε για 8 λεπτά (από τη στιγμή που θα πάρουν βράση), μέχρι να δέσει το σιρόπι. Απομακρύνουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, ρίχνουμε το μέλι και ανακατεύουμε καλά για να διαλυθεί. Διατηρούμε το σιρόπι όσο πιο ζεστό γίνεται. Όταν το στρούντελ ψηθεί, το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει. Το περιχύνουμε με καυτό σιρόπι. Για να μένουν τραγανά τα φύλλα, πρέπει πάντα το γλυκό να είναι κρύο ή χλιαρό και το σιρόπι καυτό. Κόβουμε το μπακλαβαδωτό σε φέτες και σερβίρουμε.LinkwiseCreative.subid(1, “BASIC”); LinkwiseCreative.rotator(14241, 28156, “_blank”, “0”);

Latest..

&.ΟΝΕΙΡΟΧΩΡΑ baby&.: Ονειρευτήκαμε… σχεδιάσαμε … και υλοποιούμε τον νέο μας Βρεφονηπιακό Σταθμό

ΚΩΣ: "ΟΝΕΙΡΟΧΩΡΑ baby" σε ιδιόκτητο κτίριο 700 τμ μέσα σε έναν καταπράσινο κήπο 1300 τμ. Ένας χώρος σχεδιασμένος για να παραμείνει πιστός, τόσο λειτουργικά όσο και κτιριακά, στις … [Read More...]

Ομιλίες του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και των άλλων πολιτικών αρχηγών για το σκάνδαλο NOVARTIS

ΙΚΑΡΙΑ: Η ομιλία στη Βουλή του κ. Κυριάκου ΜητσοτάκηΗ ομιλία στη Βουλή της κας Φώφης ΓεννηματάΗ ομιλία στη Βουλή του κ. Δημήτρη ΚουτσούμπαΗ ομιλία στη Βουλή του κ. Πάνου ΚαμμένουΗ … [Read More...]

ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ-ΝΕΑ ΑΡΧΗ : ‘’Οι πολίτες της Κω δεν ασχολούνται με τις αθλιότητες και τα φαντάσματα του παρελθόντος…

ΚΩΣ: Το μόνο που θέλουν είναι να ξεκινήσουν και να ολοκληρωθούν τα έργα στα σχολεία, να κλείσουν οι πληγές που άνοιξε ο σεισμός.’’ Από τη δημοτική παράταξη ‘’ΔΥΝΑΜΗ … [Read More...]