Σύλλογος “Η ΟΜΟΝΟΙΑ” Παγώνδα: Εκδήλωση” Γιορτή Πατέρα” 2018

ΙΚΑΡΙΑ:
Σύλλογος Κυριών
και Δεσποινίδων Παγώνδα
” Η ΟΜΟΝΟΙΑ”
Δελτίο Τύπου

Η εκδήλωση «Γιορτή Πατέρα» του Συλλόγου Κυριών και Δεσποινίδων Παγώνδα Σάμου «Η ΟΜΟΝΟΙΑ» στις 28 Ιουλίου 2018 ολοκληρώθηκε με  επιτυχία.

Ξεκίνησε στο Πολιτιστικό Κέντρο, όπου πάντα τα παιδιά παρουσιάζουν την δουλειά τους μετά από πολλές πρόβες.

Εκεί φέτος τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους παρουσιάζοντας πριν από όλα τις δικές τους σκέψεις και ευχές για τον πατέρα.

Φέτος αυτές οι σκέψεις είχαν να κάνουν με τους φόβους και τους προβληματισμούς τους, για τον πόλεμο, για  την Ειρήνη που κινδυνεύει και όλα αυτά δεμένα με την οικογένεια και ειδικά τον πατέρα.

Παρουσίασαν επίσης με πάθος δίνοντας σε όλους μας τα ανάλογα μηνύματα τα έργα:

Του «Παππού» Αριστοφάνη κορυφαίου κωμικού ποιητή στην Αρχαία Αθήνα τα έργα «Ειρήνη» και Λυσιστράτη» διασκευής Δημήτρη Ποταμίτη.
Ένα μέρος ακόμη από το έργο επίσης του Αριστοφάνη « Εκκλησιάζουσες» , σε μετάφραση Κώστα Ταχτσή, που παρουσιάζει την τότε, αλλά και σημερινή υποκρισία και συμφεροντολογία.

Στην πλατεία στη συνέχεια παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί από τον Πολιτιστικό Σύλλογο « Ωκυρρόη η Σαμία» με υπεύθυνη την κ. Πανταλούκα Ελένη.
-Ακολούθησε η ορχήστρα με τους Λιάπη Δήμο, Γιώργο Μαυρή και Μένιο Βαλασάκη.
Στην ανακοίνωση δε του Συλλόγου, για τους λόγους μη αναβολής της εκδήλωσης και της αναφοράς στην ενεργό παρουσία του Συλλόγου, μέσα στην 43 χρονη πορεία του, στις δύσκολες στιγμές Ελλήνων και ξένων, και στην απόφασή του τα μισά των εσόδων του λαχείου να σταλούν για την ενίσχυση των πυρόπληκτων, ανταποκρίθηκε ο κόσμος.

Έτσι από τα έσοδα του λαχείου απεστάλησαν  για βοήθεια στους πληγέντες από τις φωτιές τριακόσια πενήντα ευρώ (350).
Τέλος δε οι επικριτές μας, σε σχέση με την μη αναβολή, ας μας πουν τι ουσιαστικό εκείνοι προσέφεραν στους πυρόπληκτους.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο τοπικός σύμβουλος κ. Μανώλης Ζαρμπάνης και ο πρόεδρος του Σπηλαιολογικού Συλλόγου Σάμου « Ο ΕΥΠΑΛΙΝΟΣ» κ. Σπυρόπουλος Γιώργος.
 

 
Με τιμή    Για το Δ.Σ
                         Η πρόεδρος                                                                                     Η Γραμματέας
   
                     Αγγελική Βαλεοντή Δεμερτζή                                                        Ευαγγελία Αξιώτου

Latest..

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΑΡΟ ΒΑΡΒΑΣΙΟΥ

ΧΙΟΣ : Τη Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018, και ώρα 8:30μ.μ το χορευτικό και το χορωδιακό τμήμα του Φάρου Βαρβασίου, θα παρουσιάσουν χορούς και τραγούδια της Ερυθραίας Μικρά Ασίας στην … [Read More...]

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ

ΧΙΟΣ : Όπως για το χρονικό διάστημα από την Παρασκευή 17-08-2018 έως και την Κυριακή 19-08-2018, η παραλιακή οδός του Κεντρικού Λιμένα Χίου και συγκεκριμένα το ρεύμα κυκλοφορίας … [Read More...]