Τέλη κυκλοφορίας 2018 : Δείτε αναλυτικά πόσα θα πληρώσετε φέτος

ΙΚΑΡΙΑ :
Το κόστος για 1.000, 1.200, 1400, 1.600, 1.800 κυβικά και τα πολυτελή
Στην τελική ευθεία έχει μπει η διαδικασία για τον καθορισμό των φετινών τελών κυκλοφορίας και στο υπουργείο Οικονομικών επικρατεί αναβρασμός.

Το οικονομικό επιτελείο έχει θέσει στόχο είσπραξης τουλάχιστον 1,1 δισ. ευρώ από τα τέλη κυκλοφορίας 2018, αλλά παράλληλα κοιτά και για παροχή ελαφρύνσεων σε ορισμένες κατηγορίες ιδιοκτητών.

Τα σχέδια πάντως που επεξεργάζονταν εδώ και καιρό στην οδό Νίκης για νέο τρόπο υπολογισμού, θα μείνουν για μια ακόμη φορά στα… χαρτιά.
Το μόνο που αποφασίστηκε για φέτος είναι να προχωρήσουν σε μικρές διορθώσεις που θα αφορούν συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών και ειδικότερα ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.
Το σχέδιο που προωθείται τώρα είναι να γίνουν μειώσεις στα τέλη για τους τρίτεκνους και τους πολύτεκνους. Αυτό σημαίνει ότι αν δεν αλλάξει κάτι στο σχεδιασμό την τελευταία στιγμή, οι υπόλοιποι κάτοχοι οχημάτων θα κληθούν το Δεκέμβριο να πληρώσουν τα ίδια ακριβώς τέλη που πλήρωσαν και για το 2017.

Για την πλειονότητα των κατόχων οχημάτων τα τέλη κυκλοφορίας θα είναι τα εξής:
 
 

Επιβατικά αυτοκίνητα που ταξινομήθηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα μετά την 1/11/2010 :

Ποιοι θα πληρώσουν λιγότερα:
Περισσότεροι από 400.000 ιδιοκτήτες Ι.Χ. θα πληρώσουν λιγότερα τέλη κυκλοφορίας φέτος.
Πρόκειται για φορολογούμενους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.
Οι πολύτεκνοι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων θα δουν τα τέλη κυκλοφορίας τους να μειώνονται από 10% έως και 30%, ανάλογα με τον κυβισμό του αυτοκινήτου τους αλλά και ενδεχομένως με εισοδηματικά κριτήρια.
Μειώσεις θα δουν και τα ΑμεΑ, με την έκπτωση να κυμαίνεται από 10% έως 30%. Οι ΑμεΑ ιδιοκτήτες αυτοκινήτων έχουν ήδη απαλλαγές από τα τέλη κυκλοφορίας, για ειδικές κατηγορίες αναπήρων. Αφορούν στην πλήρη απαλλαγή σε αυτοκίνητα με κινητήρες έως 1.650 κυβικά.
Πιο αυστηρά είναι τα κριτήρια απαλλαγής από την καταβολή των τελών κυκλοφορίας στα αυτοκίνητα αναπήρων με κινητήρες 2 λίτρων.
Ανάλογες προτάσεις, μάλιστα, έχουν πέσει στο τραπέζι για άνεργους και χαμηλοσυνταξιούχους.
Οι ιδιοκτήτες παλαιών αυτοκινήτων είναι πολύ πιθανό να δουν μικρές έως ανεπαίσθητες μειώσεις στα τέλη κυκλοφορίας 2018, ενώ, αντίθετα, μικρές αυξήσεις είναι πολύ πιθανό να δουν οι ιδιοκτήτες των καινούργιων αυτοκινήτων, με ημερομηνία πρώτης κυκλοφορίας μετά την 1η Νοεμβρίου του 2010.

Αναδημοσίευση από : http://www.newsbomb.gr
The post Τέλη κυκλοφορίας 2018 : Δείτε αναλυτικά πόσα θα πληρώσετε φέτος appeared first on Ικαριακή Ραδιοφωνία.

Latest..

Επιστολή του Γ. Σπιλάνη στην Περιφερειάρχη για τον τρόπο λειτουργίας του Περ. Συμβ. και της Περιφέρειας γενικότερα

ΙΚΑΡΙΑ : Αγαπητή κα Περιφερειάρχης, αγαπητοί συνάδελφοι Ομολογώ ότι ο εκνευρισμός μου όταν έλαβα τη τελευταία πρόσκληση του ΠΣ ήταν ανάλογος με αυτόν της κας Κυρίτση για τη … [Read More...]

Η ιεροτελεστία της Σούμας

ΧΙΟΣ : Η σούμα θέλει σύκα, αυτά θέλουν φυσική ζύμωση και μετά βράσιμο στον αρχαίο άμβυκα για να βγεί το φυσικό οινόπνευμα.Ολα αυτά απαιτούν κόπο και θέλουν παρέα. Οπως στον άμβυκα … [Read More...]

Η Λήμνος ψήφησε Φώφη Γεννηματά

ΛΗΜΝΟΣ : Written by: Παναγιώτης ΣκαπέτηςΤα επίσημα αποτελέσματα από το νησί της Λήμνου για την εκλογή επικεφαλής του νέου πολιτικού φορέα, δόθηκαν πριν λίγη ώρα στη δημοσιότητα, με … [Read More...]

Ο ΦΟΒ τιμά τις μάχες του Αίπους

ΧΙΟΣ : Ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Βροντάδου, σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας τις επετειακές εκδηλώσεις της καθοριστικής για την έκβαση της απελευθέρωσης της Χίου Μάχης του … [Read More...]