«Τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου» με την καλοκαιρινή εκδήλωση στο Κάστρο της Μύρινας.

ΛΗΜΝΟΣ:

Έκλεισε μήνα που η Δημοτική Κοινότητας Μύρινας απέστειλε στον ΟΕΠΑ Δήμου Λήμνου επιστολή με την φετινή πρόταση της για την καλοκαιρινή εκδήλωση που πραγματοποιεί εδώ και 3 χρόνια στο κάστρο της Μύρινας.
Και από ότι φαίνεται η κόντρα καλά κρατεί και φέτος, μιας και κάθε χρόνο «Τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου»
Διαβάστε την επιστολή που απέστειλε η Πρόεδρος Αδαμαντία Γαροφαλλίδου- Παπούλκα εκ μέρους του συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Μύρινας στα τοπικά ΜΜΕ, ουσιαστικά δημοσιοποιόντας την καθυστέρηση της απάντησης από το ΟΕΠΑ Δήμου Λήμνου στο αίτημα τους
                                                                 
«Μετά από απόφαση του συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας  δημοσιοποιούμε  στα Μ.Μ.Ε. την πρόταση προς τον ΟΕΠΑ ΔΗΜΟΥ ΛΗΜΝΟΥ που αφορά στην διοργάνωση της εκδήλωσης στο Κάστρο της Μύρινας στις 10 Αυγούστου 2018. Βρισκόμαστε σε αναμονή της απάντησης για την στήριξη ή όχι από τον αρμόδιο οργανισμό, προκειμένου να προβούμε εγκαίρως στις απαιτούμενες και απαραίτητες ενέργειες.
    Η έγκαιρη και βεβαίως θετική απάντηση θα συμβάλλει τα μέγιστα στην επιτυχή έκβαση της εκδήλωσης.»   

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΟΕΠΑ ΔΗΜΟΥ ΛΗΜΝΟΥ
Μύρινα  14-5-2018                                
Θέμα: Πραγματοποίησης εκδήλωσης στο Κάστρο της Μύρινας.

        ‘Όπως σας είναι γνωστό τα τελευταία τρία χρόνια το Κάστρο της Μύρινας σύμβολο της πρωτεύουσας αλλά και του νησιού μας ολόκληρου, άνοιξε τις πύλες του στον πολιτισμό για πρώτη φορά μέσω των εκδηλώσεων που οραματίστηκε, σχεδίασε και πραγματοποίησε η Δημοτική μας Κοινότητα σε συνδιοργάνωση με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου, η οποία από την πρώτη στιγμή «αγκάλιασε» και υποστήριξε την όλη μας προσπάθεια.
  Και οι τρείς εκδηλώσεις στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία και ήδη αποτελούν θεσμό στην συνείδηση των συμπολιτών μας. Η υπόσχεσή και η δέσμευσή μας απέναντι στους συμπολίτες μας ήταν και παραμένει να καθιερωθεί το Κάστρο της Μύρινας και ως χώρος πολιτισμού μέσα από την πραγματοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων ανάλογων του χώρου και της ιστορίας του.
  Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην προσπάθειά μας αυτή ήταν και παραμένουν πάρα πολλά. Κυρίως οικονομικά. Η περσινή εκδήλωση (ένα μεγάλο τόλμημα για το συμβούλιο μας, μιας και το κόστος της ήταν ιδιαίτερα υψηλό για τις δικές μας μηδενικές οικονομικές δυνατότητες) υποστηρίχθηκε οικονομικά κατά ένα πολύ μεγάλο μέρος από την Περιφέρεια Β. Αιγαίου(συνδιοργανώτρια αρχή), την Γενική Γραμματεία Νησιωτικής Πολιτικής, τον Οργανισμό σας  και άλλους φορείς, αλλά και συμπολίτες μας οι οποίοι με την οικονομική τους υποστήριξη (μέσω χορηγιών) μας έδωσαν την δυνατότητα ν ανεβάσουμε τον πήχη ακόμη πιο ψηλά!  Είναι απολύτως κατανοητό βέβαια το ότι να απευθύνεται στις αδύναμες πλέον οικονομικά «τσέπες» των συμπολιτών μας ένα θεσμικό όργανο και ΑΝΑΠΟΣΠΑΣΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ όπως η Δημοτική Κοινότητα για να στηρίξει  σ ένα πολύ μεγάλο οικονομικό μέρος μια εκδήλωση σ ένα ιστορικό χώρο όπως το Ενετικό μας Φρούριο δεν μας τιμά ιδιαίτερα………..
     Η γενικότερη στήριξη από τον Δήμο  και στις τρείς εκδηλώσεις μας περιορίστηκε στην διάθεση για μερικές ώρες ενός ηλεκτρολόγου. Παρόλα αυτά λόγω της εθελοντικής προσφοράς η προσπάθεια μας  στέφεται κάθε φορά με απόλυτη επιτυχία. Το κοινό της πόλης μας και όχι μόνο, ανταποκρίνεται  στην πρόσκληση της Κοινότητας μας και κυριολεκτικά κατακλύζει τον χώρο, γεγονός που ανταμείβει κάθε μας προσπάθεια.                                                                                                                                                                                                  
   Η φετινή  μας εκδήλωση που προγραμματίζουμε να πραγματοποιηθεί  στις 10 Αυγούστου 2018, θα έχει τίτλο « ΤΟΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΜΥΘΟΣ» (ένα ταξίδι στον πλούτο της ελληνικής μουσικής με συνθέσεις Θεοδωράκη, Χατζηδάκη, Μαρκόπουλου, Ξαρχάκου, παραδοσιακά τραγούδια  του νόστου κ.λ.π) και θα είναι αφιερωμένη στην Ομογένεια, μιας και το μουσικό της κομμάτι θα καλυφθεί από  τον συμπατριώτη μας κο Γρηγόρη Μανινάκη ο οποίος είναι:
Καθηγητής στο Πολιτειακό (Δημόσιο)  Πανεπιστήμιο της  Νέας Υόρκης  και ιδρυτικό  μέλος και σολίστας   της Ελληνικής Λαϊκής  Χορωδίας   που ιδρύθηκε  στην Νέα Υόρκη απο τον Μίκη Θεοδωράκη  το 1974. Ο κ. Γρηγόρης Μανινάκης έχει βραβευτεί πολλές φορές από την Ελληνική ομογένεια για την πολύτιμη προσφορά του και χαίρει μεγάλης εκτίμησης και σεβασμού.
  Το μουσικό κομμάτι θα εμπλουτιστεί με θεατρικά δρώμενα με θέμα  πρόσωπα που συνδέονται με την ιστορία του νησιού μας(Ήφαιστος, Φιλοκτήτης, Μαρούλα κ.λ.π.) 
 
     Το κόστος της φετινής εκδήλωσης ανέρχεται στο ποσό των 4.852 ευρώ.

   Αναλυτικότερα:

Αμοιβή των καλλιτεχνών (επταμελές σχήμα με επικεφαλής τον κο Γρηγόρη Μανινάκη), 2.852 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.(24%).
Διαμονή καλλιτεχνών, διαφήμιση, ηχητική υποστήριξη 1000 ευρώ.

                                                                                                                             3) Εισιτήρια, αμοιβή εργατών για την μεταφορά των μουσικών οργάνων και του απαραίτητου εξοπλισμού για τις ανάγκες της εκδήλωσης και  συμπληρωματική  ηχητική υποστήριξη,1000 ευρώ. 

   Διαπιστώνουμε (ΔΙΑΥΓΕΙΑ του Δήμου Λήμνου)  σε ότι αφορά την οικονομική στήριξη από τον Οργανισμό σας σε άλλους φορείς (συλλόγους, σωματεία κ.λ.π.) ότι τα ποσά  που διατίθενται  είναι δυσανάλογα μεγαλύτερα από αυτά που θα ανέμενε κανείς να διατίθενται στην Κοινότητα μας η οποία είναι αναπόσπαστο κομμάτι του Δήμου και ιδιαίτερα σε ότι αφορά στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο Κάστρο της Μύρινας. Ελπίζουμε ότι φέτος θα ανατραπεί η μέχρι τώρα αναλογία.

     Παρακαλούμε πολύ τον Οργανισμό σας να στηρίξει την φετινή μας εκδήλωση όπως παρακάτω:

         Α. 1) Με το ποσό των 1300 ευρώ για να καλυφθεί μέρος της αμοιβής
                  των καλλιτεχνών.                   
         2)  Με το ποσό των 300 ευρώ για την προβολή και διαφήμιση της
             εκδήλωσης.
         3) Με την διάθεση της ηχητικής υποστήριξης.
         4) Με το απαιτούμενο τεχνικό και μη προσωπικό για την κάλυψη των
                 εργασιών (μεταφορές,ηλεκτρολογικά κ.λ.π.)  την ημέρα της  
             εκδήλωσης.
.
          Β.  Το αίτημα μας, αλλά και οποιοδήποτε αίτημα που αφορά στη πόλη μας ,το συμβούλιο του οργανισμού σας  να το εξετάζει κάτω απ το πρίσμα ότι η  Δημοτική  Κοινότητα Μύρινας  αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα  του Δήμου Λήμνου και να μην συνεξετάζεται με αιτήματα άλλων φορέων, όπως συνήθως συμβαίνει.
           Γ. Να μας γνωστοποιήσετε τις προθέσεις  σας σε ότι αφορά την οικονομική και τεχνική στήριξη της εκδήλωσης έως τις 10 Ιουνίου 2018.
    Ευελπιστούμε στην καλή μας συνεργασία για την ανάδειξη του κάστρου της Μύρινας και ως χώρου πολιτιστικών δράσεων και  σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.
Εκ μέρους του συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Μύρινας
                                                               Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
                                          Αδαμαντία Γαροφαλλίδου-Παπούλκα
  
            

Latest..