Τι αναφέρει η παράταξη «Η Λήμνος Διεκδικεί” για το «καυτό” θέμα του κλειστού Γυμναστηρίου «Νίκος Σαμαράς”

ΛΗΜΝΟΣ:

H Παράταξη «Η Λήμνος Διεκδικεί” με ανακοίνωση της σήμερα ενημερώνει για την θέση της στο καυτό θέμα των ημερών του κλειστού Γυμναστηρίου «Νίκος Σαμαράς”, συγκεκριμένα αναφέρει:
«Με έκπληξη και αγανάκτηση παρακολουθήσαμε τον Δήμαρχο Λήμνου κο Μαρινάκη να προσπαθεί κατ’ επανάληψη απευθυνόμενος στις αθλήτριες του Limnos Sports Club, να αποσείσει τις ευθύνες του για την κατάσταση που έχει δημιουργήσει στο κλειστό γυμναστήριο «Νίκος Σαμαράς», λέγοντας ότι πρόκειται για απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και ότι ο Δήμαρχος είναι απλό εκτελεστικό όργανο…
       Αντί άλλης απάντησης επισυνάπτουμε την εισήγηση και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου απ’ όπου φαίνεται ότι:

Ουδέποτε ψηφίσαμε την παραχώρηση του Γυμναστηρίου σε Σύλλογο ή ιδιώτη.
Ουδέποτε ψηφίσαμε την έξωση οποιουδήποτε Συλλόγου από το Γυμναστήριο.
Εκείνο που ψηφίσαμε ήταν (ακριβής αντιγραφή από την εισήγηση): την αποδοχή της δωρεάς, από τον Μπούμπουρα Π. Σπυρίδωνα, της ανάληψης του κόστους, των απαιτούμενων εργασιών, υπηρεσιών και προμηθειών, ώστε να καταστεί το Κλειστό Γυμναστήριο Μύρινας κατάλληλο, καλύπτοντας τις προϋποθέσεις διεξαγωγής των αγώνων Α1 Εθνικής Κατηγορίας Καλαθοσφαίρισης, όπου θα συμμετάσχει την ερχόμενη αθλητική περίοδο, η ομάδα καλαθοσφαίρισης με τον διακριτικό τίτλο «ΦΑΡΟΣ».
Φαίνεται επίσης ξεκάθαρα ότι ο Δήμαρχος θα μπορούσε αν επιθυμούσε, να έχει περάσει το θέμα από την Οικονομική Επιτροπή – όπου είναι Πρόεδρος και έχει ψήφο – αλλά επέλεξε να το φέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο για να μπορεί τώρα να λέει ότι αυτός απλά εκτελεί…

Τέλος, όταν σε παρατήρηση του επικεφαλής της Παράταξής μας, ότι με την απόφασή μας πιθανά να δημιουργηθούν προβλήματα στην άσκηση του μαζικού αθλητισμού στη Λήμνο, ο Δήμαρχος μας διαβεβαίωσε ότι έχει υπάρξει πρόβλεψη για να μην διαταραχθεί η λειτουργία των Σωματείων.”
Επίσης επισυνάπτουν μαζί, την εισήγηση που ψηφίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο

«Άσκηση της αρμοδιότητας της Οικονομικής Επιτροπής από το Δημοτικό Συμβούλιο, για την αποδοχή της δωρεάς  του  Μπούμπουρα Π. Σπυρίδωνα  
Ο Πρόεδρος εισηγούμενος το 2ο θέμα της ημερήσιας διάταξης θέμα, έθεσε υπόψη των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, την υπ’ αριθμ. πρωτ. 8102/08-06-2018 επιστολή του Προέδρου της ομάδας καλαθοσφαίρισης με τον διακριτικό τίτλο «ΦΑΡΟΣ» κ. Μπούμπουρα Π. Σπυρίδωνα, η οποία έχει, ως εξής:
«Κύριε Δήμαρχε,
Με την παρούσα επιστολή σας δηλώνω το ενδιαφέρον μου να μεταφέρω στο νησί μας και για την ερχόμενη αθλητική περίοδο την  ομάδα καλαθοσφαίρισης με το διακριτικό τίτλο «ΦΑΡΟΣ», η οποία θα αγωνίζεται στην Α1 Εθνική Κατηγορία και η οποία τελεί υπό την ιδιοκτησία μου.
Δεδομένου ότι η τήρηση συγκεκριμένων προδιαγραφών  είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη φιλοξενία αγώνων πρωταθλήματος και κυπέλλου καλαθοσφαίρισης, ήρθαμε σε επικοινωνία με την ΕΣΑΚΕ και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και λάβαμε πληροφορίες για τον τύπο του Κλειστού Γυμναστηρίου Μύρινας και τις αναγκαίες παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν για να φιλοξενηθούν παιχνίδια κατηγορίας Α1.
Όπως γνωρίζετε, άλλωστε, κλιμάκιο της ΕΣΑΚΕ επισκέφθηκε το Γυμναστήριο Μύρινας και μας διαβεβαίωσε ότι η συγκεκριμένη υποδομή δύναται να φιλοξενήσει αγώνες καλαθοσφαίρισης Α1, έπειτα από παρεμβάσεις διάρκειας ενός τριμήνου, που είναι ένα διάστημα θεωρητικά επαρκές για την ολοκλήρωσή τους.
Σας αναφέρω ότι θα αναλάβουμε το κόστος των απαιτούμενων εργασιών, υπηρεσιών και προμηθειών, ώστε να καταστεί το Γυμναστήριο λειτουργικό, καλύπτοντας τις προϋποθέσεις διεξαγωγής των αγώνων Α1 κατηγορίας.
Ενδεικτικά σας αναφέρω ότι οι εργασίες θα αφορούν προσθήκη καθ’ ύψος και κατ’ επέκταση του υφιστάμενου κτιρίου, εργασίες εσωτερικών διαρρυθμίσεων στα αποδυτήρια και στην εξέδρα του Γυμναστηρίου, προμήθεια μπασκετών και μεταλλικών συναρμολογούμενων εξέδρων, οι οποίες θα τοποθετηθούν εντός του διαμορφωμένου αθλητικού χώρου και γενικά ό,τι απαιτηθεί μέσα από τις μελέτες, οι οποίες θα συνταχθούν από εμάς σε συνεργασία με την Τεχνική σας Υπηρεσία.
Σε συνέχεια όλων των παραπάνω και λαμβάνοντας υπόψη τις προσπάθειες που καταβάλλει ο καθένας από εμάς να προωθήσει και να προβάλλει το νησί μας ευελπιστούμε στην αποδοχή του αιτήματός μας, δημιουργώντας παράλληλα συνθήκες τέλεσης αθλητικών αγώνων υψηλού επιπέδου.
                                                                             Με εκτίμηση
                                                                   Μπούμπουρας Π. Σπυρίδων»
Σύμφωνα με το άρθρο 72 παρ. 1η, του Ν. 3852/2010 η Οικονομική Επιτροπή, αποφασίζει για την αποδοχή κληρονομιών, κληροδοσιών και δωρεών.
Επίσης, σύμφωνα, με τις διατάξεις της παρ. 3 του άρθρου 72 του Ν. 3852/2010, «Το δημοτικό συμβούλιο μπορεί, για θέματα ιδιαίτερα σοβαρά, με ειδική αιτιολογία, και  με την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών του να αποφασίζει ότι θα ασκήσει το ίδιο αρμοδιότητες των προηγούμενων παραγράφων».
Επειδή η αποδοχή της ανωτέρω δωρεάς, αποτελεί ένα ιδιαίτερα σοβαρό θέμα, που θα επηρεάσει σημαντικά τις υφιστάμενες αθλητικές δραστηριότητες και την εν γένει  λειτουργία των Κλειστού Γυμναστηρίου Μύρινας, αλλά και θα συμβάλλει ουσιαστικά στην προβολή του νησιού μας, ο πρόεδρος προτείνει:
Α. την άσκηση της αρμοδιότητας της Οικονομικής Επιτροπής, για την αποδοχή της δωρεάς, από το Δημοτικό Συμβούλιο και
Β. την αποδοχή της δωρεάς, από τον Μπούμπουρα Π. Σπυρίδωνα, της ανάληψης του κόστους, των απαιτούμενων εργασιών, υπηρεσιών και προμηθειών, ώστε να καταστεί το Κλειστό Γυμναστήριο Μύρινας κατάλληλο, καλύπτοντας τις προϋποθέσεις διεξαγωγής των αγώνων Α1 Εθνικής Κατηγορίας Καλαθοσφαίρισης, όπου θα συμμετάσχει την ερχόμενη αθλητική περίοδο, η  ομάδα καλαθοσφαίρισης με τον διακριτικό τίτλο «ΦΑΡΟΣ».
Καλείται στη συνέχεια το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει σχετικά.”
Και τέλος επισυνάπτουν την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Latest..

ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΙ ΤΡΟΧΟΝΟΜΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ

ΧΙΟΣ : Εντατικοί τροχονομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν από Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου, κατά την περίοδο του Δεκαπενταύγουστου σε … [Read More...]

Το &.Πάσχα&. του καλοκαιριού στη Σάμο

ΣΑΜΟΣ: Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος στη Σάμο το “Πάσχα του Καλοκαιριού”, η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Πλήθη πιστών συνέτρεξαν στους Ιερούς Ναούς και τις … [Read More...]