Τι κρύβει η παραίτηση Σακελλαρίου λίγες ημέρες πριν συνταξιοδοτηθεί – Το παρασκήνιο και τα «απόνερα»

ΛΗΜΝΟΣ: Με μία πολιτική δήλωση – που δεν συνάδει με το θώκο του Προέδρου του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου της χώρας – και με πρόσχημα, την ενόχλησή του, από τη διαρροή της απόφασης της πλειοψηφίας του ΣτΕ, για την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς στον υπολογισμό των συντάξεων, ανακοίνωσε σήμερα την παραίτησή του ο Νικόλαος Σακελλαρίου.

Ο – πρώην πλέον – πρόεδρος του ΣτΕ, που από την αρχή της θητείας του δεν υπήρξε απόφαση για μείζον θέμα με πολιτικές προεκτάσεις, που να μην έχει διαρρεύσει, πολύ πριν την καθαρογραφή της (βλ. απόφαση για τις τηλεοπτικές άδειες), εμφανίζεται να θίγεται όψιμα, προκαλώντας έτσι εύλογες απορίες, για τον πραγματικό λόγο της αιφνιδιαστικής αυτής κίνησής του.
Με δεδομένο, όπως προκύπτει από τη δήλωσή του, ότι ο ίδιος μειοψήφησε στην τελευταία αυτή συνεδρίαση για την οποία υπήρξε η διαρροή, είναι προφανές σύμφωνα με κύκλους του ΣτΕ, σε τι αποσκοπεί η παραίτηση αυτή.
Το παρασκήνιο της παραίτησης και τα «απόνερά» της
Αξίζει λοιπόν, εν προκειμένω, να επισημανθούν κάποια γεγονότα, από τα οποία αναδεικνύονται και μάλιστα αβίαστα δύο σημαντικά ζητήματα.
Το ένα αφορά στη σαθρότητα του επιχειρήματος, που προέβαλλε ως λόγο παραίτησης, ο πρώην πλέον πρόεδρος του ΣτΕ και το άλλο, τα μείζονα θέματα, για τα οποία πλέον δεν θα αναλάβει την ευθύνη για την λήψη των τελικών αποφάσεων.
Η επίμαχη ψηφοφορία και η διαρροή που επικαλέστηκε ο κ.Σακελλαρίου, έγινε την Παρασκευή 11 Μαΐου. Ο Νικ. Σακελλαρίου καλεί σε διάσκεψη, για τον νόμο Κατρούγκαλου τη Δευτέρα 14 Μαΐου.
Εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες, κάλεσε τα μέλη του Συμβουλίου της Επικρατείας, που πλειοψήφισαν υπέρ της συνταγματικότητας, να αλλάξουν την ψήφο τους κι αφού η απόπειρα χειραγώγησης δεν είχε αποτέλεσμα, αποφάσισε να κάνει ηρωική έξοδο δεκαπέντε μέρες πριν την ολοκλήρωση της θητείας του.
Ποιες υποθέσεις αφήνει πίσω του σε εκκρεμότητα
Την συνταγματικότητα του νόμου Κατρούγκαλου, το θέμα των αλλαγών στα Θρησκευτικά στα σχολεία, τις τηλεοπτικές άδειες και βέβαια την πολυαναμενόμενη και πολύ σημαντική για την χώρα απόφαση για το άσυλο των οκτώ Τούρκων αξιωματικών.
Ο νόμος Κατρούγκαλου 
Σχετικά δε, με το θέμα που χρησιμοποιήθηκε ως αιχμή του δόρατος από τον κ. Σακελλαρίου, αυτό δεν έχει κριθεί ολοκληρωτικά. Ειδικότερα, όπως σημείωναν Ανώτατοι Δικαστές, η παραίτηση αυτή, οδηγεί αναγκαστικά σε επανάληψη της διάσκεψης. Άρα είναι πρόδηλος ο σκοπός Σακελλαρίου. «Παίζει τα ρέστα» του, μήπως έστω και την ύστατη στιγμή, καταφέρει να ανατρέψει τα δεδομένα, καθιστώντας την πλειοψηφία των δικαστών μειοψηφία. Με αυτόν τον τρόπο, ο νόμος θα κριθεί αντισυνταγματικός, προκαλώντας μεγάλα προβλήματα στην κυβέρνηση. Και οι ίδιοι κύκλοι αναρωτιόνται, «όταν πριν από ένα μήνα διέρρευσε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για το άλλο σκέλος που αφορά στις συντάξεις και συγκεκριμένα για τον αυτόνομο οργανισμό ασφάλισης ελεύθερων επαγγελματιών, γιατί εκεί ο κ. Σακελλαρίου δεν έδειξε την ίδια ευαισθησία;».
Όπως αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι, είναι γνωστή η φιλοδοξία του κ. Σακελλαρίου να ασχοληθεί με την πολιτική, σε αντίστοιχο με τα πιστεύω του, πολιτικό χώρο.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Σακελλαρίου παραιτήθηκε λίγες ημέρες, πριν τη συνταξιοδότησή του. Ο ίδιος ήταν πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας από τις 28 Οκτωβρίου 2015.
Δείτε επίσης: Δεκτή η παραίτηση Σακελλαρίου από τον Κοντονή

Latest..

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ

ΧΙΟΣ : Ο Δήμος Χίου, προκειμένου να ξεκινήσει ένα διάλογο και να συντονίσει τις ενέργειες οι οποίες μπορούν και πρέπει να γίνουν για την αξιοποίηση των γεωθερμικών πεδίων, … [Read More...]

ΣΥΝΕΔΡΙΟ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ

ΧΙΟΣ : Ολοκλήρωσε τις εργασίες προετοιμασίας η Οργανωτική Επιτροπή του Παμβρονταδουσιακού Συνεδρίου, υπό τον τίτλο «Ο ΒΡΟΝΤΑΔΟΣ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ», που θα διεξαχθεί στο Πνευματικό Κέντρο … [Read More...]

TΟ «ΛΙΦΤΙΝΓΚ» ΤΗΣ TEN

ΧΙΟΣ : Συνεχίζει το «λίφτινγκ» του στόλου της η TEN του Nικόλα Tσάκου, της οποίας η κεφαλαιοποίηση ανέρχεται στα 317,6 εκατ. δολ. O εφοπλιστής, στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης του … [Read More...]

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΠΟ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ

ΧΙΟΣ : Ζητούνται νέοι/ες από καφέ - μπαρ για να καλυφθούν θέσεις στο μπαρ, σέρβις, λάντζα και μάγειρα. Μόνο για μόνιμη απασχόληση. Απαραίτητη προυπόθεση η αποστολή βιογραφικού στο … [Read More...]