Τομάτα «κρασουλιά» Αγιάσου – Απολαύστε

ΛΕΣΒΟΣ:

Δεκαπενταύγουστος στην Αγιάσο δεν σημαίνει μόνο προσκύνημα στην Παναγία.  Αυτή την εποχή – αν είσαι τυχερός – μπορεί να βρεις και τη φημισμένη τομάτα κρασουλιά.Η τοπική ποικιλία της Λέσβου που καλλιεργείται κυρίως στην Αγιάσο και σε άλλες περιοχές του νησιού. Μια ιδιαίτερη ποικιλία που προτιμά περιοχές με χαμηλές θερμοκρασίες.
Η κάθε τομάτα  μπορεί μέχρι και τα 2,5 κιλά ενώ κάθε φυτό της δίνει πέντε με έξι τομάτες.
Βασικό μειονέκτημα της ποικιλίας ότι δεν μπορεί να διατηρηθεί για πολλές ημέρες και ως εκ τούτου είναι δύσκολη η διακίνηση και η εμπορία.
Ευτυχώς όμως η συγκεκριμένη ποικιλία έχει σωθεί καθώς αρκετοί μικροκαλλιεργητές στην Αγιάσο επιλέγουν αυτή την ποικιλία.
φωτογραφία Παναγής Π.

Latest..

Η κοινή και η προσωπική γνώμη

ΧΙΟΣ : Η ζωή έχει δείξει πολλές φορές πως «το θέλω» του άλλου ή των άλλων εμφανίζεται ή γίνεται και «θέλω» δικό μας. Γιατί «έτσι πρέπει». Το «πρέπει» όμως αυτό κατά συντριπτικό … [Read More...]

Ο γάτος που έφυγε με τα χελιδόνια –Μια αληθινή ιστορία που έγινε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Λήμνου.

ΛΗΜΝΟΣ: Από τις Εκδόσεις Πατάκη κυκλοφόρησε το παιδικό βιβλίο Ο γάτος που έφυγε με τα χελιδόνια, του Χρήστου Μπουλώτη και σε εικονογράφηση Φωτεινής Στεφανίδη. Είκοσι χρόνια μετά … [Read More...]