ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

ΧΙΟΣ : Επιστολή Επιμελητηρίου Χίου προς την Προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Χίου, κα Βάσση, αναφορικά με την επισκεψιμότητα των τοπικών μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς. Αναλυτικά η επιστολή:

Είμαι βέβαιος ότι εσείς αντιλαμβάνεστε απόλυτα την ανάγκη να καταστήσουμε τα τοπικά μνημεία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς επισκέψιμα τόσο στους δημότες της Χίου όσο και σε επισκέπτες.
Δεδομένου ωστόσο ότι παρατηρείται συχνά το φαινόμενο να μεταβαίνουν επισκέπτες σε χώρους αρχαιολογικού ενδιαφέροντος και αυτοί να μην λειτουργούν , παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε αναφορικά με τις ενέργειες σας προκειμένου :

Αφενός να υπάρχει η δυνατότητα οργανωμένων επισκέψεων σε μνημεία πολιτισμού (πχ από επιβάτες κρουαζιερόπλοιων) εκτός ωραρίου λειτουργίας και κατόπιν συνεννόησης
Αφετέρου να επεκταθεί το ωράριο λειτουργίας μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, ώστε να καλύπτει τις ανάγκες που προκύπτουν από την τουριστική κίνηση.

Τέλος παρακαλούμε όπως μας γνωστοποιήσετε το πλάνο που έχετε καταρτίσει αναφορικά με τις ώρες λειτουργίας ανά μνημείο για το 2018 ώστε να υπάρχει καλύτερος συντονισμός και ενημέρωση των εμπλεκόμενων φορέων.
 
 

Latest..

Το ενεργειακό μέλλον της Σάμου

ΣΑΜΟΣ: Σημαντικές αλλαγές στην ηλεκτροδότηση της Σάμου προβλέπει σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ο μακροχρόνιος ενεργειακός σχεδιασμό της χώρας, ο οποίος πρόκειται να … [Read More...]

Γ. ΣΠΙΛΑΝΗΣ: Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ

ΧΙΟΣ : Στις περισσότερες συζητήσεις που γίνονται τόσο για γενικά όσο και για επιμέρους θέματα σχετικά με την ανάπτυξη των νησιών, φορείς και μεμονωμένα άτομα αναφέρονται το θέμα … [Read More...]