Το ΟΧΙ του Κώστα Μουτζούρη, οι γκρίνιες… και οι επιφημίες…

ΛΗΜΝΟΣ:

Το «ΟΧΙ» του Κώστα Μουτζούρη  έκανε αίσθηση  όχι μόνο στην Μυτιλήνη  αλλά και Πανελλαδικά την ημέρα των εκδηλώσεων μνήμης τις 28ης Οκτωβρίου.
Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook  αλλά και μπροστά στην κάμερα, κατά την διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων   στην Λέσβο  δήλωσε σχετικά:


Το σίγουρο είναι ένα: Το ΟΧΙ του Κώστα Μουτζούρη έγινε με απόλυτη συναίσθηση της πραγματικότητας αλλά και με αποφασιστικότητα.
Μιας πραγματικότητας που κάποιοι φρόντιζαν να κρύβουν όλα τα χρόνια κάτω από το «χαλί «με την ελπίδα ότι το καυτό ζήτημα θα λυθεί διά μαγείας.
Ένα ΟΧΙ που στην πράξη καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες και των δύο πλευρών, κάτι που έχει φροντίσει να ξεκαθαρίσει σε πολλές πρόσφατες δημόσιες τοποθετήσεις του.
Το ΟΧΙ αυτό ήταν ένα ξεκάθαρο μήνυμα με αποδέκτες τόσο την Ελληνική κυβέρνηση, όσο και την Αντιπολίτευση αλλά και αυτούς που παρακολουθούν το θέμα στις Βρυξέλλες.
Είναι κοινή παραδοχή ότι οι  «δομές» όπου και αν βρίσκονται στην νησιωτική ή την ηπειρωτική Ελλάδα  δεν αντέχουν άλλες αφίξεις .  Οι συνθήκες διαβίωσης, υγείας και υγιεινής και όλα όσα έχουν να κάνουν με την ίδια τους τη ζωή στην Ελλάδα είναι στα «κόκκινα» για αυτούς τους ανθρώπους.
Η αφομοίωση, η «ένταξη» όπως επιμελώς προσπάθησαν πολλά  ΜΜΕ τα τελευταία χρονιά σε τοπικό και πανελλαδικό  επίπεδο να περάσουν στην κοινωνία μας, έπεσαν στο κενό. 
Ο Πρύτανης γνωρίζει καλά ότι αυτό δεν θα συμβεί ποτέ…..δεν μπορεί να συμβεί!
Επίσης γνωρίζει ότι η οποίες «φωνές» δεν μπορεί να ακούγονται για «λαϊκή κατανάλωση» και για να «χαϊδεύονται τα αυτιά» των πολιτών του Β. Αιγαίου…..
Το πρόβλημα πρέπει να βρει λύση, γιατί η διαιώνιση του μόνο κακό κάνει στην Περιφέρεια του και κατ επέκταση στον ίδιο,  «φρενάροντας» κάθε εξέλιξη σε σχεδιασμό, έργα και λειτουργικότητα του μηχανισμού της .
Γνωρίζει καλά μάλιστα ότι η σκληρή γραμμή του «λύση τώρα» μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε σύγκρουση με όλους …όμως φαίνεται αποφασισμένος να το κάνει…άλλωστε εκεί μπήκε όπως έχει και ο ίδιος  πει …μόνο για να  προσφέρει…..και όχι για να συνεχίσει να ηγείται της φτωχότερης Περιφέρειας  της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα (Επιλογή από την Google)

Latest..