Το ταξίδι του ΓΕΛ Μούδρου ξεκινά ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΑ!!!!

ΛΗΜΝΟΣ:

Η αίτηση διασχολικής/διακρατικής δράσης Erasmus Plus με τίτλο «TOGETHER: EQUAL IN DIGNITY AND RIGHT», του Γενικού Λυκείου Μούδρου, έλαβε από το ΙΚΥ έγκριση υλοποίησης και χρηματοδότησης. Το σχέδιο εντάσσεται στις «Συμπράξεις ανταλλαγών μεταξύ σχολείων ΚΑ229», του Τομέα Σχολικής Εκπαίδευσης, Erasmus+ 2018. Η διετούς διάρκειας συνεργασία αφορά τρία σχολεία: IIS “Tartaglia-Olivieri” (Ιταλία), Lycée des Métiers du Tourisme Cordouan Royan (Γαλλία) και το ΓΕ.Λ Μούδρου (Ελλάδα).
Οι βασικοί άξονες της θεματικής τού προγράμματος είναι ο σεβασμός και η διαφύλαξη των ανθρώπινων δικαιωμάτων, η ειρηνική συνύπαρξη και ανεκτικότητα και η υπεράσπιση τής αξιοπρέπειας των αδυνάτων. Συνεπώς, η καλλιέργεια, από πλευράς των μαθητριών και των μαθητών, της κουλτούρας της ενεργού πολιτειότητας, σε επίπεδο σχολικό, εθνικό και ευρωπαϊκό, αποτελεί βασικό σκοπό τού σχεδίου. Η στόχευση αφορά στην ανάπτυξη δημοκρατικής ταυτότητας που βασίζεται στις θεμελιώδεις αρχές και αξίες του ανθρώπου, αρχές στις οποίες στηρίζεται η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Από πλευράς της ελληνικής συμμετοχής θα αξιοποιηθούν η τοπική ιστορία και ο τοπικός πολιτισμός. Η Λήμνος, από την εποχή της δημιουργίας τής Πολιόχνης –της αρχαιότερης ευρωπαϊκής πόλης– μέχρι τη σύγχρονη εποχή, έχει να προσφέρει πολλά και σημαντικά στο πλουραλιστικό τοπίο της Ευρώπης. Από τους καιρούς του Φιλοκτήτη, των κατοίκων που οδηγήθηκαν στην ξενιτειά, των εξόριστων ποιητών (και όχι μόνο) που αγωνίστηκαν για την ελευθερία και τη δημοκρατία και μέχρι σήμερα, η «φιλτάτη» Λήμνος είναι τόπος φιλοξενίας και αλληλεγγύης.
Ένα συναρπαστικό ταξίδι για τα παιδιά, και τους εκπαιδευτικούς, των τριών σχολείων ξεκινά και έχουμε οδηγό “τους ποιητές του Μούδρου”:

Να’χεις μια στέγη σίγουρη σαν άστρο
Να χωράει το σπίτι μας την καρδιά των ανθρώπων
[Α. Αλεξάνδρου, «Με τι μάτια τώρα πια»]

Ο Διευθυντής του ΓΕ.Λ Μούδρου: Στυλιανός Καραγιάννης
Η υπεύθυνη του προγράμματος: Τριανταφυλλιά Βράνα

Kαταχώρηση Νατάσα Ταραράκη

Latest..