Το τρέιλερ της ταινίας Meltem που γυρίστικε στη Λέσβο – Ξεκίνησε η προβολή της στη Γαλλία

ΛΕΣΒΟΣ:
Πρεμιέρα για την ταινία “Meltem” στη Γαλλία. Η ταινία του του Βασίλη Δογάνη και ελληνογαλλικής παραγωγής που γυρίστηκε στη Λέσβο στις περιοχές Πλωμαρίου, Γαβαθά, Αντισσα, Ερεσό, Σκάλα Συκαμνιάς, και Μυτιλήνη ξεκίνησε να προβάλλεται στη Γαλλία στις 13 Μαρτίου και μέχρι στιγμής έχει ξεκινήσει δυναμικά. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό το πότε και θα προβληθεί η ταινία στις αίθουσες των ελληνικών κινηματογράφων. Η ταινία προβάλει τις σπάνιες ομορφιές της Λέσβου, ενώ στο cast συμμετείχαν και ντόπιοι κομπάρσοι και βοηθητικοί ηθοποιοί. Το Plomarinews πρώτο σας είχε ενημερώσει για τα γυρίσματα της ταινίας στη Λέσβο.
Δείτε το τρέιλερ της ταινίας και ακολουθεί σχετικό άρθρο από της ιστοσελίδα flix.gr

Το «Μελτέμι» του Βασίλη Δογάνη φυσάει στις γαλλικές αίθουσεςBUZZ ΣΗΜΕΡΑ / Μανώλης Κρανάκης
H πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Βασίλη Δογάνη, μια ματιά στο μεταναστευτικό επί ελληνικού εδάφους, προβάλλεται ήδη στις γαλλικές αίθουσες.
Η Ελενα – Μελτέμ, μια νεαρή Γαλλίδα με ελληνική καταγωγή, επιστρέφει στη Λέσβο για να κληρονομήσει το εξοχικό της σπίτι ένα χρόνο μετά τον θάνατο της μητέρας της. Μαζί της έρχονται οι φίλοι της, Νασίμ και Σεκού, δυο νεαροί Γάλλοι, συμφοιτητές της στην σχολή catering με τους οποίους θέλει να ανοίξει επιχείρηση με τα χρήματα από την πώληση του σπιτιού. Τους τρεις φίλους υποδέχεται ο Μάνος, ο πρώην σύντροφος της μητέρας της Ελενας, Σοφίας, ο οποίος προσπαθεί να πείσει την Ελενα να κρατήσει το σπίτι και να πάει στο μνημόσυνο για τον ένα χρόνο από τον θάνατο της Σοφίας. Η Ελενα όμως του κρατάει ακόμη κακία, επειδή «έκλεψε» τη μητέρα της, όταν εκείνη ήταν 14 χρονών, και από τότε η σχέση της με τη μητέρα της δεν επανήλθε ποτέ. Ενώ κανονίζει τα θέματα της κληρονομιάς και της πώλησης του σπιτιού, η Ελενα ξεναγεί τον Νασίμ και τον Σεκού στο νησί της. Η Ελενα, πλημμυρισμένη από παιδικές μνήμες και αντιμέτωπη με τα ίχνη των προγόνων της, επανασυνδέεται σταδιακά με τις ρίζες της, ενώ ο Σεκού πειράζει τον Νασίμ, που δεν εξομολογείται τα συναισθήματα του στην Ελενα.
Αυτή είναι η υπόθεση της πρώτης μεγάλου μήκους ταινίας του γεννημένου στη Γαλλία Βασίλη Δογάνη, γνωστού όχι μόνο από τις μικρού μήκους ταινίες του (διαβάστε εδώ περισσότερα για το βραβευμένο «His Brother. Keeper» του 2012) αλλά και από την εμφάνισή του ως ηθοποιός στο «A Blast» του Σύλλα Τζουμέρκα το 2014.
Με γυρίσματα στο Γαβαθά, την Αντισσα, την Ερεσό, την Σκάλα Συκαμνιάς, το Πλωμάρι και τη Μυτιλήνη, η ταινία – ελληνογαλλική παραγωγή (Blonde από Ελλάδα και Elzevir Films από Γαλλία) – γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στη Λέσβο με πρωταγωνιστές την Δάφνη Πατακιά, τον Ραμπάχ Ναΐτ Ουφελά, τον Ραμίν Σισόκο, τον Καράμ Αλ Καφρί και τον Ακη Σακκελαρίου. Τη διεύθυνση φωτογραφίας που απλώνεται πάνω από το φυσικό τοπίο της Λέσβου υπογράφει ο Κωνσταντίνος Κουκουλιός («Οίκτος»).
Ο γαλλικός Τύπος στην πλειονότητά του επεφύλαξε θετική υποδοχή στην ταινία με τη Le Monde να μιλάει για «ένα ωραίο φιλμ για την μεταναστευτική κρίση μέσα από το βλέμμα τριών εφήβων», και τη Liberation να επαινει την κάμερα του Δογάνη που «κινείται σαν τον άνεμο» σε ένα λογοπαίγνιο με τον τίτλο της ταινίας που είναι και το όνομα της κεντρικής ηρωίδας.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση για το αν η ταινία του Βασίλη Δογάνη θα προβληθεί στις ελληνικές αίθουσες.
Πηγή: www.flix.gr

Latest..

Άμεση λήξη της αποχής των μαθητών προτείνει η συντονιστική επιτροπή γονέων της Σάμου

ΣΑΜΟΣ: Ανακοίνωση με την οποία προτείνει την άμεση λήξη της αποχής των μαθητών και τον συντονισμό περαιτέρω δράσεων σχετικά με τη φοίτηση των προσφυγόπουλων στα σχολεία της Σάμου … [Read More...]