Το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής για την δημιουργία Παρατηρητηρίου για τους πρόσφυγες από το Δήμο Αθηναίων

ΙΚΑΡΙΑ :
Το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής χαιρετίζει την δημιουργία Παρατηρητηρίου για τους πρόσφυγες από το Δήμο Αθηναίων, καθώς και την καλή συνεργασία για την διαχείριση του μεταναστευτικού-προσφυγικού ζητήματος.
Διευκρινιστικά, αναφέρουμε ότι η εγκατάσταση αιτούντων άσυλο  σε διαμερίσματα είναι η υλοποίηση προγράμματος που είχε εκπονήσει ήδη η κυβέρνηση στα τέλη του 2015 σε συνεργασία με τον Επίτροπο Μετανάστευσης κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον τότε Ύπατο Αρμοστή του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες κ. Αντόνιο Γκουτιέρες.
Το πρόγραμμα φιλοξενίας σε διαμερίσματα ύψους 60 εκατομμυρίων  ευρώ  αφορούσε σε 20.000 ωφελούμενους. Υπεγράφη από την τότε Αντιπρόεδρο Προϋπολογισμού και Ανθρωπίνων Πόρων κ. Κρυσταλίνα Γκεοργκίεβα, τον Επίτροπο Μετανάστευσης  κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο, και τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής της Ελλάδας κ. Γιάννη Μουζάλα.
Το πρόγραμμα μετρητών (cash) είναι επίσης αποτέλεσμα της πολιτικής της ελληνικής κυβέρνησης σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κι από την 31η Μαΐου αναμένεται να επεκταθεί σε αιτούντες άσυλο που βρίσκονται στην Επικράτεια.
Τέλος, η κυβέρνηση σε συνεργασία με την Επιτροπή (DG ECHO) πέτυχε την επέκταση του προγράμματος φιλοξενίας προσφύγων σε διαμερίσματα για επιπλέον 10.000 ωφελούμενους το 2017 και 10.000 ωφελούμενους το 2018, κλείνοντας τα ανάλογα camps.
Επίσης, επετεύχθη, το καινούργιο πρόγραμμα που αφορά στη φιλοξενία αιτούντων άσυλο σε διαμερίσματα να το διαχειρίζονται  η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες σε συνεργασία με τους Δήμους.
Πιστεύουμε ότι η καλή πρακτική και η άρτια συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων στην εφαρμογή των προγραμμάτων θα συνεχιστεί, όπως συμβαίνει από την αρχή της προσφυγικής-μεταναστευτικής κρίσης.
The post Το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής για την δημιουργία Παρατηρητηρίου για τους πρόσφυγες από το Δήμο Αθηναίων appeared first on Ικαριακή Ραδιοφωνία.

Latest..

Οι θέσεις της Παγχιακής Επιτροπής για το μεταναστευτικό εν όψει των τελευταίων γεγονότων

ΧΙΟΣ : «Στις 26 Οκτωβρίου 2016, γίνονται σχεδόν ομόφωνα δεκτές από το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου οι θέσεις της Παγχιακής Επιτροπής Αγώνα με ξεκάθαρες αναφορές στη δράση των ΜΚΟ και … [Read More...]