Το 2ο Δημοτικό Πόλεως Καλύμνου στην Πορτογαλία στο πλαίσιο του Erasmus+

ΚΑΛΥΜΝΟΣ:

Οι μαθητές της Στ’ και Ε΄ τάξης του σχολείου μας Δημήτριος Κούτσουρης, Ντανιέλ Τρεπσενίστι, Αρμέλα Τρεπσενίστι και Ειρήνη Πολίτη, συνοδευόμενοι/ες από τους εκπαιδευτικούς Μακρυλλό Μιχάλη και Χρήστο Λιάκο, μαζί με περίπου 60 ακόμα μαθητές και εκπαιδευτικούς από επτά ευρωπαϊκές χώρες, επισκέφτηκαν για μια εβδομάδα το Ολιάο της Πορτογαλίας, από 1 έως 6 Απριλίου 2019.
Η συνάντηση έγινε στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+, που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με τίτλο «PROMOTING HEALTHY EATING AND PHYSICAL ACTIVITY FOR HEALTHIER NATIONS; MAKE A DIFFERENCE IN YOUR SCHOOL». Η υποδοχή έγινε στο σχολείο AGRUPAMENTO DE ESCOLAS PROFESSOR PAULA NOGUEIRA, στην πόλη Olhao, κοντά στο Faro της Πορτογαλίας. Οι μαθητές/τριες της Ελληνικής αποστολής φιλοξενήθηκαν σε σπίτια Πορτογάλων μαθητών και είχαν την ευκαιρία και την πολύτιμη εμπειρία να γνωρίσουν τον τρόπο ζωής μιας άλλης ευρωπαϊκής χώρας.
Ανάμεσα στις διάφορες δράσεις περιλαμβανόταν και το ελληνικό άθλημα της δισκοβολίας, το οποίο ανέλαβαν να παρουσιάσουν τα παιδιά του σχολείου μας, ενώ ο συνοδός εκπαιδευτικός Χρήστος Λιάκος δίδαξε την τεχνική του στους μαθητές των άλλων χωρών. Εκπαιδευτικοί και παιδιά παρακολούθησαν μαθήματα, διαλέξεις και εργαστήρια, έπαιξαν παραδοσιακά αθλήματα και παιχνίδια, γυμνάστηκαν, ξεναγήθηκαν στην πόλη και φυσικά δοκίμασαν τοπικά φαγητά!
Μπορεί η κάθε χώρα να είναι διαφορετική, αλλά σε αυτό το ταξίδι το σύνθημα «Μenssana in corporesano» (Νους υγιής εν σώματι υγιεί) μας ένωσε για ακόμα μία φορά!
Από το 2ο Δημοτικό Σχολείο
Κοινοποίηση:Κάνε Like στο:Μου αρέσει! Φόρτωση…
Σχετικά

Latest..

Ποιος είναι ο Κώστας Μουτζούρης ; Οι σκέψεις του για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (βίντεο)

ΛΗΜΝΟΣ: Στους νησιώτες αυτοσυστήνεται ο Ανεξάρτητος Υποψήφιος Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης, μιλώντας για το «Άλμα Ανάπτυξης» που θέλει να επιτύχει για τα νησιά του Β.Αιγαίου … [Read More...]

Άγνωστοι….προκάλεσαν ζημιές στο εκλογικό κέντρο του συνδυασμού «Σταθερή πορεία για τη Λήμνο» του Μαρινάκη (φωτο)

ΛΗΜΝΟΣ: Ερωτηματικά εγείρει η καταστροφή χθες βράδυ από αγνώστους των αφισών που τοποθετήθηκαν στο εκλογικό κέντρο του συνδυασμού «Σταθερή πορεία για τη Λήμνο» του Δημήτρη … [Read More...]