Το 3ο Δημοτικό Σχολείο Μύρινας τιμήθηκε στο συνέδριο Θαλασσοφυλάκων! (φωτο)

ΛΗΜΝΟΣ:

Το Σάββατο, 5 Οκτωβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα η βράβευση των σχολείων που διακρίθηκαν ανά περιφέρεια στην εκπαιδευτική δράση “SafeWaterSports”.
Η δράση αφορά στην ενημέρωση και εκπαίδευση των παιδιών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε θέματα που έχουν σχέση με την ασφάλεια στην πισίνα, την παραλία, τα θαλάσσια σπορ και τις δραστηριότητες γενικότερα που γίνονται στο νερό. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει περισσότερες από 50 δραστηριότητες, που συνδυάζουν τη μάθηση και την ψυχαγωγία και οι οποίες καλύπτουν τις βασικές γνώσεις και πρακτικές που πρέπει να γνωρίζουν τα παιδιά για την ασφάλειά τους στη θάλασσα και την πισίνα.
Το 3ο  Δημοτικό Σχολείο Μύρινας, πήρε μέρος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “SafeWaterSports” με τους/τις μαθητές/τριεςτης Ε’ τάξης σχολ. έτους 2018-2019. Στο πλαίσιο του 1ουΣυνεδρίου Θαλασσοφυλάκων που πραγματοποιήθηκε στο Πλωτό Μουσείο Νεράιδας στη Μαρίνα Φλοίσβου βραβεύτηκε ως το σχολείο της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου που υλοποίησε τις περισσότερες δραστηριότητες του προγράμματος την χρονιά που πέρασε.
Στην εκδήλωση, η οποία προλογήθηκε από τον πρόεδρο του SWS κ. Π. Πασχαλάκη, την υφυπουργό Παιδείας κ. Σ. Ζαχαράκη και διακεκριμένους αθλητές του υγρού στίβου, παρευρέθηκαν εκ μέρους του σχολείου η εκπαιδευτικός ΠΕ11 Καρανίκα Χριστίνα ως επικεφαλής του προγράμματος  και ο αρχηγός της ομάδας των μαθητών Σιάχος Κωνσταντίνος με τους γονείς του.
Το 3ο Δημοτικό Σχολείο Μύρινας τιμήθηκε στο Συνέδριο και παρέλαβε την εκπαιδευτική βαλίτσα υλικού δραστηριοτήτων, σχεδιασμένη από εκπαιδευτικούς, ψυχολόγους και γραφίστες, η οποία περιλαμβάνει κατασκευές, πολλά επιτραπέζια παιχνίδια και προτεινόμενες ατομικές και ομαδικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες, με σκοπό την  εμπέδωση των κανόνων ασφάλειας στο νερό και την πρόληψη των θαλάσσιων ατυχημάτων. Η βαλίτσα θα είναι στη διάθεση όλων των σχολείων της Λήμνου, κατόπιν συνεννόησης.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΑΒΡΑΜΗΣ ΦΩΤΗΣ
ΚΑΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα (Επιλογή από την Google)

Latest..

Θετικό το ΣΑΣ για σύνδεση των νησιών με Θεσσαλονίκη-Προσπάθεια για πρώτο δρομολόγιο πριν τις γιορτές

ΛΗΜΝΟΣ: «Πράσινο φως» έδωσε το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών στην τελευταία του συνεδρίαση ικανοποιώντας το πάγιο αίτημα των κατοίκων του βορειανατολικού Αιγαίου για … [Read More...]