Τρεις ελληνικές παραλίες με εξωτικά ονόματα

ΙΚΑΡΙΑ:
Εξίσου εντυπωσιακές με τον προορισμό στον οποίο παραπέμπουν.
Οι ελληνικές παραλίες φιγουράρουν σχεδόν σε μηνιαία βάση σε αφιερώματα διεθνών μέσων, τα οποία εξυμνούν τις ομορφιές της χώρας μας, διαφημίζοντάς τες στα πέρατα του κόσμου.
Κάποιες από αυτές φημίζονται για την εξωτική ομορφιά τους, οι οποίες ταξιδεύουν σε μέρη μακρινά και ονειρικά. Οι παραλίες που ακολουθούν, ωστόσο, εκτός από την φυσική ομορφιά τους ταξιδεύουν το κοινό και με την εξωτική ονομασία τους!
Χαβάη – Νάξος

Η Νάξος έχει την δική της Χαβάη. Πρόκειται για μια από τις πιο άγριες σε ομορφιά και παρθένες παραλίες του νησιού, η οποία εκπλήσσει ευχάριστα όποιον την επιλέξει για τα καλοκαιρινά του μακροβούτια.
Η Χαβάη, βρίσκεται κρυμμένη μέσα σε ένα κεδρόδασος, συναντάται στο δρόμο λίγο πριν το Άλυκο και για να την προσεγγίσει κανείς θα χρειαστεί να περπατήσει αρκετά μέτρα. Λευκή, βελούδινη αμμουδιά και γαλαζοπράσινα νερά σε συνδυασμό με τους βράχους και τους αμμόλοφους που δημιουργούν διαδοχικές, μικρές «πριβέ» παραλίες κλέβουν τις εντυπώσεις.
Μην παραλείψετε να μείνετε εδώ μέχρι την ώρα του ηλιοβασιλέματος, για να απολαύσετε τα υπέροχα χρώματα του ορίζοντα.
Σεϋχέλλες – Ικαρία

Συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πιο εξωτικές παραλίες του Αιγαίου, και όχι άδικα, καθώς εκτός από την ονομασία της, και το σκηνικό της παραπέμπει σε μέρη εξωτικά.
Οι Σεϋχέλλες στην Ικαρία, αποτελούν την δημοφιλέστερη παραλία του νησιού, με τους εντυπωσιακούς βράχους, τα γαλαζοπράσινα νερά και τη λευκή άμμο να κλέβουν τις εντυπώσεις.
Η παραλία συναντάται στο νοτιοανατολικό τμήμα του νησιού, ενώ δημιουργήθηκε… κατά λάθος μετά από προσπάθειες διάνοιξης τούνελ για την δημιουργία δρόμου προς και από το χωριό του Μαγγανίτη.
Οι κρυμμένες υποθαλάσσιες σπηλιές και το άγριο, φυσικό τοπίο με τους βραχώδεις σχηματισμούς στα χαρακτηριστικά της παραλίας που την καθιστούν μοναδική για το νησί. Για να την προσεγγίσει κανείς θα πρέπει να διασχίσει ένα δύσβατο μονοπάτι για περίπου 15 λεπτά.
Μπαλί – Ρέθυμνο

Στο μέσον περίπου της απόστασης Ρεθύμνου– Ηρακλείου (30 χλμ. από το Ρέθυμνο και 43 χλμ. από το Ηράκλειο), στο βόρειο τμήμα της Κρήτης, βρίσκεται το κρητικό «Μπαλί» – όνομα και πράγμα!
Η ονομασία του σημαίνει «μέλι», καθώς η αμμουδιά του κάθε καλοκαίρι προσελκύει αμέτρητους τουρίστες από όλο τον κόσμο, οι οποίοι δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στο ελληνικό και όχι το εξωτικό Μπαλί!
Στο «δυναμικό» του συγκαταλέγονται τέσσερις επιμέρους ακτές οι οποίες ξελογιάζουν τον επισκέπτη με τα φυσικά θέλγητρά τους. Λιβάδι, Κούσκουρας, Βαρκότοπος και Λιμάνι, όλες οργανωμένες και με όλες τις σύγχρονες ανέσεις που έχει ανάγκη ο σημερινός λουόμενος, διαθέτουν ομπρέλες και ξαπλώστρες, καφετέριες και ταβερνάκια, καθώς και εγκαταστάσεις με θαλάσσια σπορ για τους πιο ανήσυχους και τολμηρούς.

Αναδημοσίευση από : https://www.newsbeast.gr

Latest..

Έτοιμη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να βοηθήσει τη Λέσβο στο μεταναστευτικό – Δηλώσεις από τη Νατάσα Μπερτό

ΛΕΣΒΟΣ: Την ετοιμότητα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να βοηθήσει τις ελληνικές αρχές με κάθε τρόπο απέναντι στην αύξηση των μεταναστευτικών ροών προς τα νησιά, δήλωσε η εκπρόσωπος … [Read More...]

Συνεδρίαση Διοικούσας Επιτροπής του Δικτύου Κοινοτήτων Λέσβου – Η νέα Εκτελεστική Επιτροπή

ΛΕΣΒΟΣ: Σε συνεδρίαση της νέας 15μελούς Διοικούσας Επιτροπής του Δικτύου Κοινοτήτων Λέσβου σήμερα Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου, στα γραφεία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων βορείου … [Read More...]

Παρέμβαση Χριστόφα για αύξηση πόρων στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση Κατ’ Οικον ΙΙ – Β’ κύκλος»

ΛΕΣΒΟΣ: Παρέμβαση για το ζήτημα των διαθέσιμων πόρων του προγράμματος «Εξοικονόμηση Κατ’ Οικον ΙΙ – Β’ κύκλος» έκανε με επιστολή του στον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. … [Read More...]