ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΗΚΕ Ο ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ

ΧΙΟΣ : Υπερψηφίστηκε από τη Βουλή το Νομοσχέδιο Κλεισθένης, που εισάγει την απλή αναλογική στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Επίσης ψηφίστηκε από τη Βουλή η διεξαγωγή των αυτιοδιοικητικών εκλογών μαζί με τις ευρωεκλογές τον ερχόμενο Μάιο.
 
Η Νομαρχιακή Επιτροπή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την ψήφιση του «Κλεισθένη» εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
Με την υπερψήφιση του νομοσχεδίου «Κλεισθένης», που φέρνει την απλή αναλογική στις εκλογές για την τοπική Αυτοδιοίκηση, γίνονται πολλά βήματα προς την κατεύθυνση της διεύρυνσης της Δημοκρατίας,  με μεγαλύτερη συμμετοχή των πολιτών, με, αντιπροσωπευτικότητα και πραγμάτωση ενός πολιτικού πολιτισμού σύνθεσης, συνεργασιών, πολυφωνίας .
Με την ψήφισή του η αυτοδιοίκηση βγαίνει με περισσότερα εργαλεία στα χέρια της για να ασκήσει πολιτική είτε με την δυνατότητα να κάνει προγραμματικές συμβάσεις με άλλους φορείς του Δημοσίου, την ενδυνάμωση της με προσωπικό κ.α.
Με το Κλεισθένη θεωρούμε ότι η άφωνη κοινωνία βρίσκει τρόπο να ξαναβρεθεί στο προσκήνιο της ιστορίας γιατί εμείς  ανήκουμε στην κοινωνία  λογοδοτούμε  στην κοινωνία και με αυτήν θα  προχωρήσουμε! Γιατί εμείς  νοιαζόμαστε για την λαϊκή συμμετοχή  και όχι για ένα μοντέλο τοπικής αυτοδιοίκησης, μονοπρόσωπο, στο οποίο ο Δήμαρχος και μια ολιγοπρόσωπη εξουσία παίρνουν αποφάσεις.
Αυτά βέβαια είναι ψιλά γράμματα για την ΝΔ και τον ακροδεξιό κατήφορο που έχει πάρει ,όσο για το Κίνημα Αλλαγής κάποια στιγμή πρέπει να επιλέξει αν θα είναι μία απλή πολιτική ουρά της πιο σκληρής δεξιάς νεοφιλελεύθερης παράταξης, που είναι η ΝΔ.
 

Latest..