Φεστιβάλ ντοκιμαντέρ “Πέρα από τα σύνορα” – Προβολές Αυγούστου

ΙΚΑΡΙΑ:

ΙΔΡΥΜΑ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ – ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ.
01.08.2018
Αγαπητοί μας Φίλοι,
Καλό σας Μήνα!
Το Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών παρουσιάζει και σας περιμένει με πολλή χαρά:
Την Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018 και ώρα 20:30, σε συνεργασία με την Εταιρεία Ιστορικής και Πολιτισμικής Δράσης Μουσείου “Στρατηγού Δ. Πλαπούτα”, το ιστορικό ντοκιμαντέρ “Γράμματα Χωρίς Παραλήπτη”, στον Πύργο του “Στρατηγού Δ. Πλαπούτα”(Παλούμπα, Δήμος Γορτυνίας).

Το Σάββατο 11 Αυγούστου 2018 και ώρα 20:00, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Δημητσάνας, το ιστορικό ντοκιμαντέρ “Η Σιωπηλή Σχολή – Μία αναδρομή στην ιστορία της Ιεράς Θεολογικής Σχολής της Χάλκης”, στο Δημοτικό Σχολείο της Δημητσάνας.
Την Κυριακή 19 Αυγούστου 2018 και ώρα 10:00, σε συνεργασία με την Ι.Μ.Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκου, το ιστορικό ντοκιμαντέρ “Γράμματα Χωρίς Παραλήπτη” βασισμένο στο “Χρονικό των 10 ημερών” της Αγάπης – Μολυβιάτη Βενέζη, στην Ι.Μ.Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκου (Ορμύλια Χαλκιδικής).
*********************************************************************
‘‘ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ” 26/8/ – 2/9/2018 ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ

Το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ «Πέρα από τα Σύνορα» που καθιερώθηκε από το Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών (ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ.) το 2016 θα πραγματοποιηθεί φέτος για τρίτη χρονιά στο ακριτικό Καστελλόρζιο την περίοδο 26/8-02/9/2018.
“Να φέρουμε τον κόσμο στο Καστελλόριζο και να μεταφέρουμε το Καστελλόριζο στον κόσμο!”
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ.
«Γράμματα Χωρίς Παραλήπτη»
Το ιστορικό ντοκιμαντέρ «Γράμματα Χωρίς Παραλήπτη» βασισμένο στο βιβλίο «Το Χρονικό των Δέκα Ημερών» της Αγάπης Μολυβιάτη – Βενέζη, αναφέρεται στην προσπάθεια ενός τούρκου αξιωματικού να σώσει τον αδερφό της, το λογοτέχνη Ηλία Βενέζη, από τα τάγματα θανάτου το 1922.
Σκηνοθεσία: Ηλίας ΔημητρίουΠρωτότυπη Μουσική: Ευανθία ΡεμπούτσικαΑφήγηση: Γιώργος Κέντρος – Ειρήνη ΣαρίογλουΕπιμέλεια: Ειρήνη Σαρίογλου
A’ Βραβείο Καλύτερης Μουσικής στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Λονδίνου – Οκτώβριος 2012, ΛονδίνοΠρόκριση στο 1ο ετήσιο Ελληνικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σικάγου – Οκτώβριος 2011, Σικάγο

«Η Σιωπηλή Σχολή – Μια αναδρομή στην ιστορία της Ιεράς Θεολογικής Σχολής της Χάλκης»
Ένα ιστορικό ντοκιμαντέρ που αναφέρεται στην ιστορία της Ιεράς Θεολογικής Σχολής της Χάλκης και δημιουργήθηκε με αφορμή την συμπλήρωση 50 ετών από την αποφοίτηση της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου του Α’ από την εν λόγω Σχολή.
Σκηνοθεσία: Ειρήνη Σαρίογλου – Μαρίνα ΛεοντάρηΠρωτότυπη Μουσική: Βασίλης Δημητρίου
Α΄ Βραβείο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Λονδίνου – Οκτώβριος 2012, ΛονδίνοΠρόκριση για προβολή στο 1ο ετήσιο Ελληνικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου στο Σικάγο 29.9.2011 – 2.10.2011

Latest..