Χάχλες με Ντομάτα και Καλαθάκι Λήμνου

ΛΗΜΝΟΣ:

Υλικά6 χάχλες  (Θα τις βρείτε έτοιμες σε delicatessen με παραδοσιακά προϊόντα).1 μεγάλη ντομάτα ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κύβους χάχλες1 φλιτζάνι τυρί καλαθάκι Λήμνου τριμμένο1 φλιτζάνι γραβιέρα Μυτιλήνης τριμμένη χάχλες1 κουτ. σουπ. βασιλικό φρέσκο, ψιλοκομμένο1 αυγό χάχλες5 κουτ. σουπ. ελαιόλαδοαλάτι, πιπέρι
ΟδηγίεςΣε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους ρίχνετε τα τριμμένα τυριά, τις τομάτες, το αυγό, το ελαιόλαδο και αλατοπιπρώνετε. Ανακατεύετε με το σύρμα πολύ καλά έτσι ώστε να ενωθούν τα υλικά.

2. Αραδιάζετε τις χάχλες σε ένα αντικολλητικό ταψί και τις γεμίζετε με το μείγμα των τυριών, με τη βοήθεια ενός κουταλιού.
3. Περιχύστε στο ταψί ένα φλιτζάνι χλιαρό νερό και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά. Μεταφέρετε με μια σπάτουλα στα πιάτα και σερβίρετε άμεσα.

ΧΡΗΣΙΜΟΟι χάχλες είναι ένα εύθραυστο ζυμαρικό που σπάει εύκολα, γι’ αυτό μην το πιέσετε πολύ με τα χέρια. Όταν τις προμηθευτείτε φυλάξτε τις σε βάζο ώστε να μη σπάσουν από το βάρος άλλων τροφίμων.
 Πηγή: http://www.mirsini.gr

Δείτε περισσότερα παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Latest..

Αυτή είναι η δήλωση ανεξαρτητοποίησης του Δημοτικού Συμβούλου Σαράντη Πανταζη (έγγραφο -φωτο)

ΛΗΜΝΟΣ: Πριν από λίγη ώρα στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο Λήμνου, πριν τις εκλογές, ο Σαράντης Πανταζής κατέθεσε εν μέσω αντεγκλήσεων και διαξιφισμών (θα επανέλθουμε με … [Read More...]