Χαιρετισμός της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα στο 18ο συνέδριο της ΕΕΔΥΕ

ΙΚΑΡΙΑ :
Φίλες και Φίλοι
Συναγωνιστές και συναγωνίστριες
Εκ μέρους της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα απευθύνω θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό και εύχομαι καλή επιτυχία  στις εργασίες του Συνεδρίου σας.
Εμείς οι απόστρατοι στρατιωτικοί της ΚΕΘΑ από την ίδρυσή της θέσαμε σαν κεντρική μας  επιδίωξη μεταξύ άλλων, την προστασία των κυριαρχικών δικαιωμάτων  της χώρας και την Ειρήνη. Έτσι δεν ήταν δυνατό παρά να συντονίζουμε τα βήματά μας με το αντιϊμπεριαλιστικό φιλειρηνικό  κίνημα και την ΕΕΔΥΕ.
Δεν παραβλέπουμε όμως ότι όλοι μας, οι οικογένειες μας,  οι συγγενείς και φίλοι, ζούμε δύσκολα. Η αντιλαϊκή  επίθεση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στους μισθούς, την Ασφάλιση, την Παιδεία, την Υγεία, είναι τεράστια και προστίθεται στα βάρη που συσσώρευσαν στις πλάτες μας οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Έτσι δεν γινόταν παρά να αγωνιστούμε και απέναντι σ’ αυτή την πολιτική μαζί με το λαϊκό κίνημα.
Η αντιλαϊκή όμως πολιτική της κυβέρνησης πάει μαζί με την όλο και βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στη δίνη του πολέμου, στις ιμπεριαλιστικές αντιθέσεις και σχεδιασμούς που εγκυμονούν κινδύνους για τη χώρα και τον λαό.
Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες γι’ αυτήν την εμπλοκή που βάθυνε ακόμη περισσότερο με την  επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ. Καθημερινά αποκαλύπτονται νέα στοιχεία από όσα συμφώνησε κατά τη διάρκειά της ο πρωθυπουργός: Αναβάθμιση της βάσης της Σούδας, νέα βάση ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη, τεράστια ποσά για “αναβάθμιση” των F-16. Η βάση του Άραξου ετοιμάζεται αν δεν έχει υποδεχτεί ήδη πυρηνικά όπλα. Παράλληλα Αμερικάνικα στρατιωτικά κλιμάκια αλωνίζουν την χώρα εξετάζοντας στρατιωτικές εγκαταστάσεις για δημιουργία νέων βάσεων.
Ο λαός αλλά και ο κάθε συνάδελφος στρατιωτικός  πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι μοναδική διέξοδος από αυτή την επικίνδυνη κατάσταση που έχουν εμπλέξει το λαό η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις είναι η εδώ και τώρα  έξοδος της χώρας  από ΝΑΤΟ-ΕΕ και τις συμφωνίες με τις ΗΠΑ.
Διατρανώνουμε  μαχητικά την αντίθεσή μας στο ΝΑΤΟ, τον αιματοβαμμένο μακελάρη του ιμπεριαλισμού, που σχεδόν 70 χρόνια οργάνωσε δικτατορίες, εξαπέλυσε πολέμους, αιματοκύλησε και λήστεψε λαούς, άλλαξε σύνορα χωρών.
Διατρανώνουμε  μαχητικά την αντίθεσή μας συνολικά στην αντιλαϊκή πολιτική που γεννά φτώχεια, πολέμους και καταστροφές.
Καλούμε τους συναδέλφους μας να συμμετέχουν στην αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση καταδίκης της συμφωνίας Ελλάδας – ΗΠΑ που διοργανώνει η ΕΕΔΥΕ την Κυριακή στις 5μ.μ. στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Το συμφέρον των αποστράτων αλλά και των στρατευμένων παιδιών του λαού μας ειναι στον κοινό αγώνα μαζί σας. ΠΟΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ !
Δυναμώνουμε τον αγώνα μας και βροντοφωνάζουμε.
ΟΧΙ στη συμφωνία κυβέρνησης-ΗΠΑ.
Καμιά εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.
Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι βάσεις των ιμπεριαλιστών.
Άμεση επιστροφή των ελληνικών στρατιωτικών και αστυνομικών δυνάμεων από αποστολές του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.
Έξω το ΝΑΤΟ από την Ελλάδα.
Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών.
Καλή δύναμη!
The post Χαιρετισμός της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα στο 18ο συνέδριο της ΕΕΔΥΕ appeared first on Ικαριακή Ραδιοφωνία.

Latest..

Τι είναι τελικά το bitcoin

ΛΗΜΝΟΣ: Της Μαίρης Βενέτη*Η πρώτη και εύκολη απάντηση στην ερώτηση «τι είναι το Bitcoin», είναι ότι πρόκειται για ένα ψηφιακό νόμισμα.Το πρόβλημα με αυτήν την απάντηση είναι ότι … [Read More...]

Εσπερινός, Όρθρος και η Θεία λειτουργία εις μνήμην του Αγίου & Οσίου Μοδέστου στο Κατάλακκο – Τα έθιμα του Αγίου Μoδέστου στη Λήμνο

ΛΗΜΝΟΣ: Σας γνωρίζουμε ότι  την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου και ώρα 17:00, θα τελεστεί  πανηγυρικός  εσπερινός εις μνήμην του Αγίου Μοδέστου στον ομώνυμο Ιερό Ναό … [Read More...]

Σύλλογος Αεροσφαίρισης ΚΩ: Συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για φιλανθρωπικό σκοπό

ΚΩΣ: Ο Σύλλογος Αεροσφαίρισης Κω θα συγκεντρώσει τρόφιμα και ειδή πρώτης ανάγκης όπου θα διατεθούν σε φιλανθρωπικό σκοπό, όσες επιχειρήσεις (Super market κτλ και μη) θέλουν να … [Read More...]