Ψαρόσουπα με λαχανικά!

ΛΗΜΝΟΣ: Εύκολη, γρήγορη και πολύ γευστική ψαρόσουπα, ιδανική για χαμηλές θερμοκρασίες… Υλικά 1 κιλό πατάτες, κατά προτίμηση βιολογικές, καθαρισμένες και κομμένες σε μεγάλα κομμάτια 300 γρ. καρότα, κατά προτίμηση βιολογικά, σε μεγάλα κομμάτια 5 κλωνάρια σέλερι, κομμένα σε τρία κομμάτια το καθένα 3 κλαράκια φρέσκια ρίγανη(σε μεγάλα σούπερ μάρκετ, καλά μανάβικα και σε γλαστράκια σε φυτώρια) ή 1 γεμάτο κου τ. γλυκού ξερή ρίγανη, τριμμένη 7 – 8 ίνες σαφράν 2 μικρές σφυρίδες, συνολικού βάρους έως 2 κιλών το πολύ, πλυμένες και καθαρισμένες από λέπια και εντόσθια (αποφεύγουμε να αγοράσουμε μία μεγάλη, γιατί θα πρέπει να την κόψουμε για να χωρέσει στο σκεύος κι έτσι υπάρχει κίνδυνος να βγουν κόκαλα στο ζωμό) 150 ml ελαιόλαδο 2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού Διαδικασία Στρώνουμε τις πατάτες στον πυθμένα μιας μεγάλης και φαρδιάς κατσαρόλας. Από πάνω βάζουμε τα καρότα και το σέλερι και σκορπίζουμε τα κλαράκια της ρίγανης (ή την ξερή ρίγανη) και το σαφράν. Ακουμπάμε προσεκτικά τις σφυρίδες πάνω στα λαχανικά και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε περίπου 3 λίτρα νερό και ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά. Όταν το υγρό πάρει βράση, υπολογίζουμε 15 λεπτά μαγειρέματος, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ενώ στο διάστημα αυτό ξαφρίζουμε διαρκώς. Περίπου 5 λεπτά προτού αποσύρουμε, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Βγάζουμε προσεκτικά τα ψάρια με δύο τρυπητές κουτάλες και τα βάζουμε να κρυώσουν σε μια πιατέλα. Αν κάποιο από τα ψάρια έχει σπάσει και έχουν βγει κόκαλα στη σούπα, βγάζουμε και τα λαχανικά με ένα πιρούνι, τα βάζουμε σε μια πιατέλα και σουρώνουμε το ζωμό. Ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα το ζωμό και τα λαχανικά και τα μαγειρεύουμε για άλλα 8 – 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να μη διαλύονται. Λίγο πριν αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Ξεψαχνίζουμε προσεκτικά τις σφυρίδες και βάζουμε τα ψαχνά σε μια πιατέλα. Με τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τα λαχανικά και τα βάζουμε και αυτά στην πιατέλα με το ψάρι. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση όλα τα υλικά της πιατέλας και ραντίζουμε με λίγο χυμό λεμονιού. Μοιράζουμε τη σούπα σε μπολ ή βαθιά πιάτα. Σερβίρουμε αμέσως.Πηγή Γαστρονομοςαν.

Latest..

ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΑ ΣΤΕΚΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ: Επειδή στου Τσαντέ άμα πας θα ξαναπάς, εμείς…. ξαναπήγαμε (για το περίφημο &.κουμπί&. του)

ΙΚΑΡΙΑ: Σχεδόν ένα χρόνο σάς είχαμε μιλήσει για τον Γιάννη τον Τσαντέ και το όνειρό του να φτιάξει “λίγο από Ικαρία” στην Αθήνα. Είχαμε πάει λοιπόν σε αυτό το νέο του όνειρο και … [Read More...]

500.000 ευρώ από το Ε.Π. της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για την προμήθεια εξοπλισμού και μέσων τηλεϊατρικής

ΛΗΜΝΟΣ: Με απόφαση της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κας Χριστιάνας Καλογήρου, ενεργοποιήθηκε πρόσκληση στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για την … [Read More...]