106 χρόνια από την απελευθέρωση της Λέσβου, 106 χρόνια Πρόσκοποι στη Λέσβο,

ΛΕΣΒΟΣ: 106 χρόνια από την απελευθέρωση της Λέσβου, 106 χρόνια Πρόσκοποι στη Λέσβο, 106 χρόνια τιμής στον ιδρυτή των Προσκόπων στο νησί, απελευθερωτή και πρώτο πολιτικό και στρατιωτικό Διοικητή του Κωνσταντίνο Μελά.
&.Δεν υπάρχει πιο συγκλονιστική αλλαγή στη ζωή, παρά του σκλάβου που γίνεται λεύτερος –την ώρα που αντικρίζει τη λευτεριά&. έγραφε ο Ασημάκης Πανσέληνος πριν χρόνια για εκείνες τις μέρες &.τότε που ζούσαμε¨.
Κι οι Πρόσκοποι της Λέσβου χθες και σήμερα ψηλάφισαν τα ίχνη εκείνων των ημερών. Πότε στo αρχοντικό του Χαλήμ Μπέη και στα τείχη του κάστρου, πότε στα σκαλιά της γενικής γραμματείας Αιγαίου που λειτουργούσε σαν έδρα του βιλαετιού του Οθωμανικού Αρχιπελάγους και όπου γράφτηκαν οι σελίδες της λευτεριάς. Πότε στο κάστρο στην ύψωση της σημαίας μαζί με το Δήμαρχο Λέσβου αλλά και το Μυτιληνιό Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού. Και πότε στην προκυμαία στην παρέλαση για εκείνες τις μέρες μπροστά στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.
Αν από κάπου ψηλά μας βλέπει ο απελευθερωτής του νησιού, πρώτος πολιτικός και στρατιωτικός διοικητής του, ο ιδρυτής των προσκόπων της Λέσβου, ο παππούς της προσκοπισμού στο νησί ο Κωνσταντίνος Μελάς σίγουρα θα χαμογελά ικανοποιημένος και χαρούμενος για όλους μας. Θα τα καταφέρουμε…

Latest..

Πρόσληψη παιδιάτρου στο δήμο Κω

ΚΩΣ: Γνωστοποιείται η σύναψη σύμβασης μίσθωσης έργου ενός (1) ατόμου για την κάλυψη αναγκών του συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος : «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής … [Read More...]