3 δεσμεύσεις για έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους κτηνοτρόφους της Λέσβου

ΛΕΣΒΟΣ:

Με την Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου συναντήθηκαν την Τρίτη 9 Απριλίου ο Βουλευτής Ν. Λέσβου Γιώργος Πάλλης και ο υπεύθυνος του Αγροτικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου Στρατής Νικολάου για να συζητήσουν τα όσα η ίδια η Υφυπουργός είχε ανακοινώσει κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στη Λέσβο.
Μετά από τη συζήτηση και τις διευκρινίσεις που δόθηκαν η κα Τελιγιορίδου δεσμεύτηκε για τα εξής: 
• Θα δοθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση De Μinimis στους κτηνοτρόφους της Λέσβου και για το έτος 2019 για  να αντιμετωπιστούν οι απώλειες του εισοδήματός τους από τον πολυετή  καταρροϊκό πυρετό. 
• Θα δοθεί τον ερχόμενο Ιούνιο έκτακτη ενίσχυση ίση με το «ποιοτικό παρακράτημα» στους συνεταιρισμούς που αναγκάστηκαν να παραδώσουν το γάλα τους σε μεταποιητικές μονάδες εκτός του νησιού.
• H έκτακτη οικονομική ενίσχυση που δόθηκε τον περασμένο Δεκέμβρη στους κτηνοτρόφους της Λέσβου λόγω της ευλογιάς θα δοθεί και στους κτηνοτρόφους που έχασαν τα κοπάδια τους, σύμφωνα με το καθεστώς της ανωτέρας βίας.
Διευκρινίστηκε επίσης ότι δεν μπορεί να δοθεί ενίσχυση στη μεταφορά ζωοτροφών από το πρόγραμμα ΜΝΑ και από το Μεταφορικό ισοδύναμο συγχρόνως.
� .

Latest..

Κατάσχεσαν οβίδες στον Μαραθόκαμπο!

ΣΑΜΟΣ: Φωτογραφία αρχείουΑστυνομικοί του Α.Τ. Μαραθοκάμπου εντόπισαν τη Μεγάλη Τρίτη σε υπαίθριο χώρο σε αγροτική περιοχή στον Μαραθόκαμπο της Σάμου 13 αυτοσχέδια βεγγαλικά … [Read More...]

Τι είχες Γιάννη τι είχα πάντα! Άνοιξε ο καιρός ξεκίνησαν οι καταγγελίες στην αγορά της Μύρινας!

ΛΗΜΝΟΣ: Ο καιρός στη Λήμνο άνοιξε, με τους καταστηματάρχες να ανανεώνουν τα κατάστημα τους στην κεντρική αγορά του νησιού την Μύρινα… Αλλά άρχισαν και οι γνωστές καταγγελίες που … [Read More...]