43ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στην Ικαρία

ΙΚΑΡΙΑ :
                                ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ του 43ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ
                      ΚΝΕ – ΟΔΗΓΗΤΗ  στην  ΙΚΑΡΙΑ
Με κεντρικό σύνθημα:  100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ «Το μέλλον δε θα ‘ρθει από μονάχο του …αν δεν πάρουμε μέτρα κι εμείς» (Βλ. Μαγιακόφσκι) το Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή, το μεγαλύτερο πολιτικό και πολιτιστικό γεγονός της νεολαίας έχει ξεκινήσει ήδη το ταξίδι του σε όλη την Ελλάδα για 43η χρονιά.
Χιλιάδες μέλη και φίλοι της ΚΝΕ προετοιμάζουν εθελοντικά τις εκδηλώσεις και τα Φεστιβάλ με το μεράκι, τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντά τους.
 Το ταξίδι του Φεστιβάλ στην Ικαρία ξεκινάει:
§  την Κυριακή 23 Ιούλη στην πλατεία Αγίου Κηρύκου στις 9 μ.μ,
§  την Τρίτη 25 Ιούλη στην πλατεία Χριστού Ραχών στις 9 μ.μ    και
§  την Παρασκευή 28 Ιούλη στην πλατεία Ευδήλου στις 9 μ.μ.
  Η κύρια θεματολογία των εκδηλώσεων αυτών θα είναι από τις 3 μπροσούρες  της ΚΝΕ «Αλήθειες και ψέματα για τον σοσιαλισμό»: 1.Για την σοσιαλιστική οικονομία, 2.Για την σοσιαλιστική εξουσία, 3.Για την παραχάραξη της ιστορίας. Επίσης θα προβληθεί το βίντεο – ντοκιμαντέρ της ΚΝΕ με τίτλο «100 χρόνια από τον Κόκκινο Οκτώβρη».
 Η κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11 Αυγούστου στο Μονοκάμπι (χώρος πανηγυριού) στις 9 μ.μ. και θα περιλαμβάνει :
·        Αφιέρωμα στον κομμουνιστή Αντώνη Καλαμπόγια, έναν από τους 9 εναπομείναντες αντάρτες  του Δ.Σ.Ε στην Ικαρία για 5 ολόκληρα χρόνια μετά την λήξη του Εμφυλίου, με παραπομπές από το βιβλίο του «Ικαρία, ο Κόκκινος Βράχος» , το οποίο επανεκδόθηκε πέρσι στα πλαίσια των 70 χρόνων από την ίδρυση του Δ.Σ.Ε.
·        Αφιέρωμα και έκθεση για τα 100 χρόνια από την Μεγάλη  Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση (1917-2017)
·        Κεντρική ομιλία από τον Νίκο Λάππα, μέλος του γραφείου του Κ.Σ. της ΚΝΕ.
·        Πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα και γλέντι.
Στους χώρους  θα λειτουργεί μεγάλη έκθεση βιβλίου και υλικών καθώς  και παιδότοπος.
   Καλούμε τους νέους και τις νέες να ενισχύσουν με κάθε τρόπο και να συμμετέχουν στις πολύμορφες δραστηριότητες που θα ξεδιπλωθούν μπροστά στο 43ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή στο όμορφο νησί μας.
Ερασιτεχνικά σχήματα, μουσικοί, πολιτιστικές ομάδες (θέατρο, χορός κ.α) που επιθυμούν να συμμετέχουν στο Φεστιβάλ μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας στο mail: ep.aegean@gmail.com
Τ.O. Ικαρίας της ΚΝΕ
 
 
The post 43ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στην Ικαρία appeared first on Ικαριακή Ραδιοφωνία.

Latest..

Θ. Βασίλαρος: «Τα συμφέροντα απαξιώνουν τον θεραπευτικό τουρισμό της Ικαρίας και δεν πιστοποιούν την λουτρόπολη μας»

ΙΚΑΡΙΑ : Γράφει ο: Θάνος Ξυδόπουλος Τα τελευταία χρόνια στο νησί ο θεραπευτικός τουρισμός παρουσιάζει μείωση και μάλιστα πολύ μεγάλη. Ο βασικός λόγος είναι η μη σωστή εκμετάλλευση … [Read More...]

Οι Φίλοι μας τα Φίδια!

ΙΚΑΡΙΑ : Κάνοντας συχνά τον τελευταίο καιρό την διαδρομή Εύδηλο - Αρμενιστή, με στεναχωρεί το γεγονός ότι αντικρίζω στο δρόμο πολλά πατημένα νεκρά φίδια. Ξέρω πως είναι η εποχή … [Read More...]