60 χιλιομέτρα για μια Ληξιαρχική Πράξη! Επιστολή – παρέμβαση δημάρχου Δυτικής Λέσβου

ΛΕΣΒΟΣ:

Με παρέμβασή του στον Υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος, αναδεικνύει τα προβλήματα που προκαλεί η απόφαση συγχώνευσης των Ληξιαρχείων του νεοσύστατου Δήμου σε ένα, με έδρα την Καλλονή. Ο κ. Βέρρος στην επιστολή του στον Υπουργό σημειώνει μεταξύ άλλων πως ο Δήμος Δυτικής Λέσβου «αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους σε έκταση Δήμους της χώρας, με ημιορεινές τοποθεσίες και με δεκάδες τοπικές κοινότητες οι οποίες ενώνονται μέσω σημαντικών χιλιομετρικών αποστάσεων μεταξύ τους». Ενώ αναδεικνύει και τη δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των απομακρυσμένων περιοχών του Δήμου Δυτικής Λέσβου που τους εξαναγκάζει να διανύσουν έως και 60 χλμ. για μία και μόνο απλή Ληξιαρχική Πράξη. 
Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, στην παρέμβασή του ζητά την διατήρηση του προηγούμενου καθεστώτος λειτουργίας των Ληξιαρχείων.
Αναλυτικά η επιστολή: 
ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ 
 κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο
ΘΕΜΑ: Συγχώνευση Ληξιαρχείων Δήμου Δυτικής Λέσβου
Κύριε Υπουργέ,
Με την παρούσα επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε για τις μεγάλες δυσκολίες που ήδη προκαλεί στους δημότες, η απόφαση που ελήφθη για συγχώνευση των Ληξιαρχείων των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Δυτικής Λέσβου σε ένα. Κι αυτό γιατί είναι γενικά γνωστό, πως ο Δήμος Δυτικής Λέσβου αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους σε έκταση Δήμους της χώρας, με ημιορεινές τοποθεσίες και με δεκάδες τοπικές κοινότητες οι οποίες ενώνονται μέσω σημαντικών χιλιομετρικών αποστάσεων μεταξύ τους.
Βάσει των οδηγιών που δίνονται για την συγχώνευση των Ληξιαρχείων, όλοι οι δημότες του νεοσύστατου Δήμου Δυτικής Λέσβου, είναι υποχρεωμένοι να προσέρχονται στην έδρα του δήμου στην Καλλονή για να εξυπηρετούνται για τις σχετικές με το Ληξιαρχείο υποθέσεις τους. Εξέλιξη που ειδικά τους κατοίκους των απομακρυσμένων περιοχών του Δήμου, τους εξαναγκάζει να διανύσουν έως και 60χλμ. για μία και μόνο απλή Ληξιαρχική Πράξη. 
Δεδομένου ότι μέχρι πρότινος, το Ληξιαρχείο εξυπηρετούσε τους δημότες σε επτά σημεία του Δήμου Δυτικής Λέσβου, από τις κατά τόπους έδρες ανά δημοτική ενότητα, ζητούμε με την παρούσα να παραμείνει το πρότερο καθεστώς λειτουργίας. 
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΛΕΣΒΟΥ
ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ ΒΕΡΡΟΣ

Latest..

Έτοιμη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να βοηθήσει τη Λέσβο στο μεταναστευτικό – Δηλώσεις από τη Νατάσα Μπερτό

ΛΕΣΒΟΣ: Την ετοιμότητα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να βοηθήσει τις ελληνικές αρχές με κάθε τρόπο απέναντι στην αύξηση των μεταναστευτικών ροών προς τα νησιά, δήλωσε η εκπρόσωπος … [Read More...]

Συνεδρίαση Διοικούσας Επιτροπής του Δικτύου Κοινοτήτων Λέσβου – Η νέα Εκτελεστική Επιτροπή

ΛΕΣΒΟΣ: Σε συνεδρίαση της νέας 15μελούς Διοικούσας Επιτροπής του Δικτύου Κοινοτήτων Λέσβου σήμερα Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου, στα γραφεία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων βορείου … [Read More...]

Παρέμβαση Χριστόφα για αύξηση πόρων στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση Κατ’ Οικον ΙΙ – Β’ κύκλος»

ΛΕΣΒΟΣ: Παρέμβαση για το ζήτημα των διαθέσιμων πόρων του προγράμματος «Εξοικονόμηση Κατ’ Οικον ΙΙ – Β’ κύκλος» έκανε με επιστολή του στον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. … [Read More...]