TI ΛΕΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

ΧΙΟΣ : Ο ΣΥΡΙΖΑ Χίου εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
«Έχουμε αναφερθεί αρκετές φορές στο θέμα της διαχείρισης του προσφυγικού-μεταναστευτικού στην χώρα μας και  πιστεύουμε ότι η κάθε κυβέρνηση οφείλει να το χειρίζεται υπεύθυνα  και  χωρίς ιδεοληψίες .
Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ,αντιμετώπισε το προσφυγικό παρά τις ιδιαίτερα δυσμενείς και πρωτόγνωρες καταστάσεις για την χώρα, με αλληλεγγύη , σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και ολοκληρωμένο σχεδιασμό.
Η Κυβέρνηση της ΝΔ, ενήργησε εντελώς ιδεοληπτικά με την κατάργηση του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής   και την  υπαγωγή του στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την  κατάργηση του δεύτερου βαθμού προσφυγής για τους αιτούντες άσυλο, κάτι  που αντιβαίνει με το κοινοτικό δίκαιο. Η αντιμετώπιση του προσφυγικού ως θέμα εθνικής Άμυνας και Ασφάλειας  με αναφορές από στελέχη της ΝΔ ,ως «μία από τις μεγαλύτερες απειλές» και ως «εθνικό πρόβλημα», είναι χαρακτηριστικές της προβληματικής  αντίληψης του θέματος.
Στην Χίο ακούμε μονότονα από τον Υφυπουργό Εργασίας -Βουλευτή της ΝΔ και τον Δήμαρχο Χίου ,για κλείσιμο της ΒΙΑΛ, αλλά δεν μας είπαν που θα πάνε αυτοί οι άνθρωποι , αν υπάρχει συγκεκριμένος σχεδιασμός σύμφωνα με την συμφωνία Ε.Ε. και Τουρκίας,  και  αν οι χώροι πληρούν τις προϋποθέσεις  και όχι σκηνές σε χωράφια μέσα στον χειμώνα .Αυτό δεν είναι πρόταση και πολύ περισσότερο λύση _όπως στην Ν.Καβάλα-.
 Στην συνάντηση που οργάνωσε ο Περιφερειάρχης Β.Αιγαίου με τους Δήμαρχους των νησιών για το προσφυγικό, ανακοινώθηκε η πρόταση τους που περιλαμβάνει ,Την  φύλαξη των θαλασσίων συνόρων-δεν  μας εξήγησαν τι σημαίνει ακριβώς και αν αγνοούν  τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας, όπως απορρέουν από το διεθνές δίκαιο της θάλασσας- και  περίκλειστα κέντρα μακριά από τον αστικό ιστό .Ότι πιο ακραίο που δεν το αποδέχεται ούτε η Κυβέρνηση η οποία προσαρμόζεται σταδιακά στην πραγματικότητα και μιλά για γεωπολιτικούς λόγους αύξησης των ροών και για τις διεθνείς συνθήκες.
Είναι καιρός να αντιληφθούν όλοι όσοι ενστερνίζονται τοπικά αυτές τις απόψεις και είναι και μέλη της Κυβέρνησης ,ότι μόνο κακό κάνουν , ότι πέρασε η προεκλογική περίοδος και αντί να λένε ατάκες να κάνουν επιτέλους έργα που στόχο θα έχουν πραγματικά να βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων και την ελάττωση των προβλημάτων της τοπικής κοινωνίας. Δεν είναι η θέση τους να στοχοποιούν , να ρίχνουν λάδι στην φωτιά και πολύ περισσότερο να κάνουν προτάσεις ανέφικτες.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αγωνίζεται πάντα για τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των διεθνών συμβάσεων ,παράλληλα με πιέσεις προς την Ε.Ε. για καταμερισμό του βάρους σε όλα τα κράτη – μέλη.»

Latest..

Έτοιμη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να βοηθήσει τη Λέσβο στο μεταναστευτικό – Δηλώσεις από τη Νατάσα Μπερτό

ΛΕΣΒΟΣ: Την ετοιμότητα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να βοηθήσει τις ελληνικές αρχές με κάθε τρόπο απέναντι στην αύξηση των μεταναστευτικών ροών προς τα νησιά, δήλωσε η εκπρόσωπος … [Read More...]

Συνεδρίαση Διοικούσας Επιτροπής του Δικτύου Κοινοτήτων Λέσβου – Η νέα Εκτελεστική Επιτροπή

ΛΕΣΒΟΣ: Σε συνεδρίαση της νέας 15μελούς Διοικούσας Επιτροπής του Δικτύου Κοινοτήτων Λέσβου σήμερα Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου, στα γραφεία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων βορείου … [Read More...]

Παρέμβαση Χριστόφα για αύξηση πόρων στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση Κατ’ Οικον ΙΙ – Β’ κύκλος»

ΛΕΣΒΟΣ: Παρέμβαση για το ζήτημα των διαθέσιμων πόρων του προγράμματος «Εξοικονόμηση Κατ’ Οικον ΙΙ – Β’ κύκλος» έκανε με επιστολή του στον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. … [Read More...]