Άκης Τσελέντης: «Ακόμα ΔΕΝ είμαστε 100% σίγουροι ότι έχουμε τελειώσει»

ΛΕΣΒΟΣ:

ΝΕΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟΌπως έχουμε πει το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη και δεν μπορούμε 100% ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ. Το μόνο σίγουρο είναι ότι για αρκετό καιρό ακόμα (αν δεχτούμε ότι είχαμε τον κυρίως σεισμό) θα συμβαίνουν σημαντικού μεγέθους μετασεισμοί.
Ο σημερινός σεισμός θα έχει και αυτός τους δικούς του μετασεισμούς.
Σας υπενθυμίζω την χθεσινή μου ανάρτηση: 
Σχετικά με την έως τώρα σεισμικότητα στη Λέσβο και αξιολογώντας πολύ προσεκτικά όλα τα έως τώρα στοιχεία αναφέρω τα ακόλουθα.
1. Η μετασεισμική ακολουθία είναι υποτονική.
2. Η πιθανότητα γένεσης κάποιοι ισχυρού μετασεισμού (αν υποθέσουμε ότι ο 4,9 ήταν ο κύριος) είναι μεγάλη.
3. Τα έως τώρα σεισμολογικά δεδομένα ΔΕΝ μπορούν να μας οδηγήσουν στο συμπέρασμα ότι ο 4.9 ήταν 100% ο κύριος. Πάντα υπάρχει μια έστω και μικρή πιθανότητα να μην ήταν.
4. Μολονότι φαίνεται ότι η μετασεισμική ακολουθία συμπίπτει με ένα μικρότερο ρήγμα παρακλάδι του μεγάλου ρήγματος της Αγ. Παρασκευής ΒΔ κατεύθυνσης, οι δυο σεισμοί 4.9 και 4.3 έγιναν ΕΠΑΝΩ στο ρήγμα της Αγ. Παρασκευής και αυτό ταιριάζει με το γεγονότος ότι αντιστοιχούν σε δεξιόστροφο ρήγμα οριζόντιας ολίσθησης όπως και το ρήγμα αυτό.
Αυτά τα γράφω γιατί ακούστηκαν από διάφορα χείλη ότι ο 4.9 ήταν 100% ο κύριος και ότι τελειώσαμε. 100% δεν υπάρχει στη σεισμολογία και στον τρόπο που λειτουργούν τα ρήγματα και μάλιστα δύο μέρες μετά από ένα σεισμό!
Δεν κινδυνολογώ αλλά όπως έχω αναφέρει επανειλημμένα πρέπει να έχουμε στη μυαλό μας την ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΚΡΗ πιθανότητα το φαινόμενο να συνεχιστεί με λίγο μεγαλύτερους σεισμούς και ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ να λαμβάνουμε τα μέτρα σεισμικής προφύλαξης.
Θα μου πείτε μέχρι πότε θα περιμένουμε; Η απάντηση είναι μέχρι τότε που ο αριθμός και οι ιδιότητες (τόπος, τρόπος διάρρηξης) των μετασεισμών θα είναι αρκετός. Ακόμα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.

Latest..

Μεταλυκειακό Έτος-Τάξη Μαθητείας: Πρόσκληση ενδιαφέροντος από ιδιώτες για θέσεις μαθητείας – Οι ειδικότητες στο 1ο ΕΠΑΛ Καρλοβάσου

ΣΑΜΟΣ: Ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την προσφορά θέσεων μαθητείας από ιδιώτες για το σχολικό έτος 2023-2024, ενημερώνει το 1ο ΕΠΑΛ Καρλοβάσου. Η ηλεκτρονική καταχώρηση θα … [Read More...]

Οι υποψήφιοι βουλευτές Ν. Λέσβου του ΚΚΕ οργώνουν τα χωριά, την πόλη και εργασιακούς χώρους του νησιού μας

ΛΕΣΒΟΣ: Ο Σταύρος Μαντατής στην Αγία Παρασκευή.Ο Γιάννης Ζαφειρίου  στην Αγιάσο και στο «Θεομήτωρ, και στις επιχειρήσεις της περιοχής Παγανής.  Στις συζητήσεις τους … [Read More...]

Καθάρισε εθελοντικά δημοτικό δρόμο στις Ελιές, αλλά μάταια περιμένει το Δήμο να απομακρύνει τις σακούλες με τα σκουπίδια που συγκέντρωσε!(video)

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Βλέποντας ότι οι υπηρεσίες του Δήμου Καλυμνίων, αν και η τουριστική περίοδος έχει ξεκινήσει, δεν είχαν σκοπό να καθαρίσουν δημοτικό δρόμο, στην περιοχή στις Ελιές, … [Read More...]