Άμεση ένταξη σε πρόγραμμα χρηματοδότησης του δρόμου Ράχες-Φραντάτο-Στελί

ΙΚΑΡΙΑ: Την άμεση ένταξη του δρόμου Χριστός Ραχών-Φραντάτο-Στελί ζητούν με σε πρόγραμμα χρηματοδότησης ζητούν με επιστολή τους οι 5 πρόεδροι Κοινοτήτων Ραχών, Καρκιναγρίου, Αγίου Πολυκάρπου, Φραντάτου και Δάφνης από τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνο Μουτζούρη.
Οι πρόεδροι αναφέρουν πως το έργο έχει καθυστερήσει αδικαιολόγητα επί δεκαετίες και  όπως τονίζουν η ολοκλήρωση του θα φέρει μόνο ανάπτυξη και θετικά αποτελέσματα στην περιοχή της Βόρειας Ικαρίας.
Πιο συγκεκριμένα αναφέρονται ως σημαντικά οφέλη η μείωση χρόνου και κόστους μετακίνησης από και προς τον Άγιο Κήρυκο πρωτεύουσα του νησιού, όπου εκεί βρίσκονται οι Δημόσιες Υπηρεσίες, το Νοσοκομείο με μια διαδρομή που είναι ασφαλέστερη από τις υπάρχουσες καθώς λόγω χαμηλότερου υψομέτρου δεν παρατηρούνται φαινόμενα πυκνής ομίχλης και παγετού, συνθήκες που δυσκολεύουν επικίνδυνα τους οδηγούς.

Επίσης η ολοκλήρωση του δρόμου θα συντελέσει άμεσα στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής με προεκτάσεις στον τουρισμό την αγροτική και κτηνοτροφική ανάπτυξη σε τουριστικά καταλύματα ορεινής φύση εξαιρετικής ομορφιάς, με παράλληλη πρόσβαση στα Μοναστήρια θρησκευτικού ενδιαφέροντος Μουντέ και Θεοκτίστης.
Επίσης , επισημάνει η επιστολή η ύπαρξη πρόσβασης της Πυροσβεστκής Yπηρεσίας σε περιοχές που χρειάζονται αύξηση προστασίας και πυρασφάλειας στη μεγαλύτερη δασική έκταση της Ικαρίας.
Η επιστολή απευθύνθηκε και στον Βουλευτή του Νομού κ.Στεφανάδη καθώς και στον Δήμαρχο Ικαρίας κ.Καλαμπόγια αλλά και τον Έπαρχο κ.Γενούζο

Latest..

Δηλώσεις Κρασώνη

ΣΑΜΟΣ: Δηλώσεις του ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού Futsal Κρασώνη, μετά από τον αγωνα με την Σάμος Futsal 5-5 στη ΣάμοSamosSport.gr … [Read More...]

Από τη συνάντηση του ΓΓ Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μ.Κουτουλάκη με τον Έπαρχο ΠΕ Καλύμνου Μ.Μουσελλή (video)

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Στην Κάλυμνο ήλθε σήμερα Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023,το πρωί, ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής του ΥΝΑΝΠ Μανώλης Κουτουλάκης, προκειμένου να … [Read More...]