Άνδρας εκβίαζε 28χρονη δασκάλα από την Κω με «ροζ» βίντεο που διέρρευσε στο διαδίκτυο

ΚΩΣ:

Ζητούσε 1.000 ευρώ για να μην διαρρεύσει το βίντεο – Η δασκάλα δεν έδωσε τα χρήματα και λίγες ώρες αργότερα, άρχισαν να την ειδοποιούν οι φίλοι της – Υπέβαλε μήνυση κατ’ αγνώστου
Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται μία 28χρονη δασκάλα από την Κω, που διαπίστωσε ότι κυκλοφορεί στο διαδίκτυο βίντεο με προσωπικές της στιγμές, μετά από εκβιασμό που δέχθηκε.
Η γυναίκα, σύμφωνα με τη dimokratiki.gr, την περασμένη Παρασκευή δέχθηκε στο Messenger από άγνωστο χρήστη στιγμιότυπο οθόνης που είχε τραβηχθεί από βίντεο και στο οποίο φαινόταν σε προσωπικές ερωτικές στιγμές.

Ο άγνωστος την εκβίασε και της είπε ότι αν δεν του έδινε 1.000 ευρώ, θα προχωρούσε στη διαρροή του βίντεο. Η 28χρονη δεν έδωσε τα χρήματα και διέκοψε την επικοινωνία.
Τις επόμενες ώρες,διαδικτυακοί της φίλοι άρχισαν να τις στέλνουν μηνύματα, με τα οποία την ενημέρωναν πως έλαβαν το επίμαχο βίντεο.
Μήνυση για εκβίαση και για παράνομη πρόσβαση σε πληροφοριακό σύστημα

Η κοπέλα υπέβαλε μήνυση στην Αστυνομία σε βάρος άγνωστου δράστη, για εκβίαση και παράνομη πρόσβαση σε πληροφοριακό σύστημα.

Ειδικότερα, στις 28 Ιανουαρίου 2023 και περί ώραν 13.00 καταγγέλθηκε στο Α.Τ. Ηρακλειδών από μια 28χρονη δασκάλα εκβίαση, παράνομη πρόσβαση σε πληροφοριακό σύστημα» και του Νόμου 4624/2019 «Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, μέτρα εφαρμογής του Κανονισμού (ΕΕ) 2016/679 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Απριλίου 2016 για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και ενσωμάτωση στην εθνική νομοθεσία της Οδηγίας (ΕΕ) 2016/680 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Απριλίου 2016 και άλλες διατάξεις».
Συγκεκριμένα την 27η Ιανουαρίου 2023 και περί ώρα 18:37 δέχτηκε ηλεκτρονικό μήνυμα στο κινητό της τηλέφωνο στην εφαρμογή Instagram από συγκεκριμένο προφίλ άνδρα, με το οποίο της ζητήθηκε να του αποστείλει τον τηλεφωνικό της αριθμό, το οποίο και έκανε μετά από τρεις ώρες περίπου.
Την 27η Ιανουαρίου 2023 και 23:50 ώρα δέχτηκε ηλεκτρονικό μήνυμα από το Facebook για έκδοση νέου κωδικού του λογαριασμού της.
Την 28η Ιανουαρίου 2023 και περί ώρα 00:10 δέχθηκε μέσω της εφαρμογής Messenger από τον λογαριασμό του ίδιου ατόμου με το οποίο είχε συνομιλήσει στο Instagram ένα στιγμιότυπο οθόνης με βίντεο από προσωπικές της στιγμές ερωτικού περιεχομένου, με το οποίο την εκβίασε ότι θα το διαρρεύσει στις επαφές της στο Messenger εάν δεν του κατέβαλλε το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ.
Δεν κατέβαλε το χρηματικό ποσό που της ζητήθηκε και διέκοψε την επικοινωνία και την 28η Ιανουαρίου 2022 ενημερώθηκε από διαδικτυακούς της φίλους, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Instagram και Facebook) ότι είχαν λάβει μηνύματα από τα αντίστοιχα προφίλ της στις προαναφερθείσες διαδικτυακές πλατφόρμες με τα οποία τους ζητήθηκαν χρηματικά ποσά, ενώ σε μερικούς εξ αυτών είχε προωθηθεί το ανωτέρω βίντεο ερωτικού περιεχομένου.
Ειδήσεις σήμερα:

Latest..

Πολιχνίτος, το μουσείο που πληγώσαμε

ΛΕΣΒΟΣ: Ποιός είναι εκείνος που έχει περιδιαβεί στο χωριό μας και δεν έχει εντυπωσιαστεί από τα μοναδικής ομορφιάς σπίτια του, με τα εξαιρετικά πελεκητά διακοσμητικά και τους … [Read More...]

Λήμνος- Φιλοζωικό Σωματείο Λήμνου : “Δήμαρχε δώστε εντολή για αθόρυβα πυροτεχνήματα στην φετινή Ανάσταση”.

ΛΗΜΝΟΣ: Σε λίγες μέρες θα γιορτάσουμε την Ανάσταση, κατά την οποία συνηθίζεται να ρίχνονται πυροτεχνήματα και βεγγαλικά.  Πολλά κατοικίδια ζώα είναι κροτοφοβικά και … [Read More...]

Η… επιστροφή του Φώτη

ΧΙΟΣ : Αντί μνημοσύνου για τα 59 χρόνια από τον θάνατο του Φώτη Αγγουλέ (26 προς 27 Μαρτίου 1964) και μιας και πλησιάζει η εβδομάδα των παθών και το Πάσχα, αντιγράφουμε μέρος … [Read More...]