Άφησαν συνειδητά εκτός επιδότησης τους ελαιοπαραγωγούς – Να στηριχτούν οι κτηνοτρόφοι

ΛΕΣΒΟΣ:
Συζήτηση με τον Επικεφαλής της Περιφερειακής Παράταξης “Ανταρσία στο Αιγαίο”, Δημοσιογράφο και ελαιοπαραγωγό, κ. Νίκο Μανάβη, για τις τελευταίες αρνητικές εξελίξεις με τον αποκλεισμό μεγάλου ποσοστού ελαιοπαραγωγών από τη Λέσβο με απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης οι οποίοι δεν θα λάβουν την οικονομική ενίσχυση που προβλέπεται λόγω των συνεπειών του κορονοϊού, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τις ποικιλίες Αδραμυτινή, Κολοβή και λαδολιά ως καλλωπιστικά είδη.
Ο κ. Μανάβης τόνισε ότι πρόκειται για πολιτική απόφαση και όχι γκάφα ή κάποιο λάθος. Το Υπουργείο αφήνει εκτός επιδότησης όλους τους μη επαγγελματίες αγρότες, έτσι ουσιαστικά εκτός μένουν τα τρία τέταρτα των παραγωγών πανελλαδικά.
Όσον αφορά τα κτηνοτροφικά θέματα, ο κ. Μανάβης αναφέρει ότι πρέπει να ακολουθηθεί διαφορετική στρατηγική στην αντιμετώπιση του καταρροϊκού πυρετού και σωστά η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου ζητά μέτρα ενίσχυσης των κτηνοτρόφων.
Στο τρίτο σκέλος της κουβέντας μας, ο κ. Μανάβης μας μίλησε για το τι συνέβη στη Μυτιλήνη την ημέρα της Επετείου της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου όπου μια μικρή πορεία προς τη προτομή του Μιχάλη Μυρογιάννη, εμποδίστηκε από την Αστυνομία.
Η ανάρτηση του κ. Μανάβη: Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης πέταξε έξω από την έκτακτη επιδότηση για τον Covid 19 το 95% των ελαιοπαραγωγών της Λέσβου. Χαρακτήρισαν τις ελιές Αδραμυτινές, Κολοβή και λαδολιά ως καλλωπιστικά φυτά. Η ενέργεια αυτή έγινε συνειδητά και όχι από αστοχία. Στόχος τους είναι να “τελειώσουν” τους μικρούς παραγωγούς του νησιού όπως και άλλων περιοχών της χώρας. Η κυβέρνηση, ο τοπικός βουλευτής κ. Αθανασίου και το κόμμα της Ν.Δ. με τις ενέργειες τους αποκαλύπτουν το πραγματικό τους ρόλο. Είναι υπηρέτες των μονοπωλίων στον κλάδου του ελαιολάδου.

Latest..

Σάλος με τον Κώστα Τσόκλη για κορωνοϊό: «Ενα μωρό το θεωρούμε άξιο να ζήσει, αλλά δεν ξέρουμε αν είναι βόδι όρθιο» [βίντεο]

ΚΩΣ: Αίσθηση έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις που έκανε ο εικαστικός Κώστας Τσόκλης, αναφερόμενος στην πανδημία του κορωνοϊού. Ο Κώστας Τσόκλης ήταν καλεσμένος στην εκπομπή της ΕΡΤ … [Read More...]