Άφιξη στη Σάμο του Aegean Cargo Sailing 2022

ΙΚΑΡΙΑ :

Ο δεύτερος για φέτος καλοκαιρινός γύρος του Αιγαίου με το πανί και τον άνεμο του Aegean Cargo Sailing έχει ήδη ξεκινήσει και ο καπετάνιος Λουκάς Γκουρτσογιάννης και το πλήρωμά του με το ιστιοπλοϊκό σκάφος Marina Star τύπου Beneteau Oceanis 48 καθώς επίσης με το ηλιακό ηλεκτρικό ιστιοφόρο Pelago θα φτάσουν σήμερα 1/8/2022 στη Σάμο. 
Το πλήρωμα του σκάφους θα περιηγηθεί σε τοπικές μονάδες παραγωγής του νησιού, με σκοπό την παραλαβή τοπικών προϊόντων για μεταφορά, την ενημέρωση των ντόπιων παραγωγών και την προώθηση εμπορικών δεσμών με άλλα νησιά αλλά και με αγορές του εξωτερικού. Επιπλέον, την Τρίτη 2 Αυγούστου στις 19:30 το απόγευμα η ομάδα της Aegean Cargo Sailing θα αγκυροβολήσει στο γραφικό λιμάνι του χωριού Κοκκάρι στη Σάμο όπου θα διοργανώσει την εκδήλωση με θέμα : ” Wine & Food Tasting in Samos ” , μια γευσιγνωστική εμπειρία με φίλους και επισκέπτες σε συνεργασία με το ”Philia restaurant”. Μια πλούσια γκάμα από εκλεκτά βιολογικά κρασιά ελληνικής και ξένης παραγωγής θα συνδυαστούν με ντόπια τυριά από τα νησιά του Αιγαίου και τους συνεργαζόμενους παραγωγούς μας. Μινιμαλισμός, οικολογία, βιωσιμότητα, παράδοση, κοσμοπολιτισμός ενώνονται και προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία γεύσης και αρώματος στο αποκαλούμενο νησί του Μύθου! Περισσότερες πληροφορίες για την εν λόγω εκδήλωση μπορείτε να βρείτε στη σελίδα του Aegean Cargo Sailing στο facebook εδώ .Επόμενοι προορισμοί: Πάτμος – Λειψοί – Κάλυμνος – Αστυπάλαια – Αμοργός/Ανάφη – Σαντορίνη – Ίος – Σχοινούσα – Πάρος – Σίφνος – Σύρος – Τήνος – Λαύριο.
Η πρωτοβουλία Aegean Cargo Sailing έχει σκοπό να θεμελιώσει σταδιακά, σε μόνιμη βάση και πραγματική κλίμακα, την ιστιοπλοϊκή μεταφορά προϊόντων στο Αιγαίο και ταυτόχρονα να προωθήσει τον ήπιο οικολογικό τουρισμό που επικεντρώνεται στην ιστιοπλοΐα και τον αγροτουρισμό με σχεδόν μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα. Η προσπάθειά μας έχει ήδη βραβευθεί στους διαγωνισμούς Green Ideas Greece 2021, Climaccelerator Beyond & Venture Impact Awards για την καινοτομία και την οικολογική μας δράση. Παράλληλα, υλοποιούμε το έργο «Ιστιοπλοϊκή και ηλεκτροκίνητη μεταφορά οικολογικών προϊόντων στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο: Ένα πιλοτικό πείραμα» σε συνεργασία με το Dock και τη χρηματοδότηση του Πράσινου Ταμείου, στα πλαίσια του οποίου ολοκληρώσαμε την πρώτη παγκοσμίως μετατροπή του μεταφορικού ιστιοφόρου Pelago σε ηλιακό ηλεκτρικό και προχωράμε στην εδραίωση ενός νέου οικολογικού μοντέλου μεταφορών στο Αιγαίο. Aν θέλετε να γνωριστούμε από κοντά και να μάθετε περισσότερα για το Aegean Cargo Sailing, επικοινωνήστε μαζί μας!

Latest..

Φωτιά στο Δίστομο Βοιωτίας

ΙΚΑΡΙΑ : Φωτιά έχει ξεσπάσει σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Άγιος Νικόλαος στο Δίστομο Βοιωτίας. Έχουν κινητοποιηθεί επίγειες και εναέριες δυνάμεις και συγκεκριμένα, … [Read More...]

Οι νταβατζήδες

ΧΙΟΣ : Άντε καλέ! Σιγά! Τι έχουν να κερδίσουν, τα παιδιά σας από κάποιον σαν και εμένα; Κατ’ αρχήν την ώρα που εγώ φεύγω από την αγορά και πάω για το σπίτι, γύρω στις έντεκα και … [Read More...]