Έβαλαν τον στρατό να στήνει σκηνές στον Καρά Τεπέ…. ερώτηση στη Βουλή από την Μαρία Κομνηνάκα

ΛΕΣΒΟΣ:

Την απεμπλοκή του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων από ενέργειες που σχετίζονται με την αντιμετώπιση προβλημάτων που εκδηλώνονται στους πρόσφυγες και μετανάστες, ζητά από την κυβέρνηση, με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, το ΚΚΕ. Συγκεκριμένα, η Ερώτηση προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας που υπογράφουν οι βουλευτές του Κόμματος Μαρία Κομνηνάκα, Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης, έχει ως εξής: 
«Σε επιστολή της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ), επισημαίνεται το γεγονός ότι για μία ακόμη φορά υπάρχει εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων στο στήσιμο  πρόχειρης Δομής Φιλοξενίας στη Λέσβο.
Η νέα αυτή δομή μετά από απόφαση της κυβέρνησης  εγκαθίσταται στο παλιό πεδίο βολής του Καρά Τεπέ, για τη διαμονή προσφύγων και μεταναστών που έμειναν στο δρόμο, μετά την ολοσχερή καταστροφή του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια.
Η κυβέρνηση έχει ευθύνη για την εμπλοκή των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων σχετικά με την εγκατάσταση του νέου καταυλισμού.
Δεν είναι η πρώτη φορά που εμπλέκει τις Ένοπλες Δυνάμεις, στην παροχή υπηρεσιών, όπως το πρόσφατο παράδειγμα όπου με απόφαση της κυβέρνησης, διατέθηκαν 140 στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, για να πραγματοποιούν ελέγχους σε σημεία εισόδου της χώρα μας, λόγω κορονοϊού. Με αυτό τον τρόπο, οι στρατιωτικοί αναλαμβάνουν καθήκοντα, υποκαθιστώντας τα κενά του κράτους σε μια σειρά από κοινωνικές υπηρεσίες.
Η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα με ευθύνη του  αρμόδιου υπουργείου Μετανάστευσης, για την επίλυση θεμάτων σχετικά με τους πρόσφυγες και μετανάστες.
Η κυβέρνηση αντί να φτιάχνει ανοιχτές και κλειστές δομές όπου εγκλωβίζει χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες στη χώρα μας, που ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες στους δρόμους, να κλείσει τις νέες Μόριες, καθώς και όλες τις άλλες δομές ανοιχτού ή κλειστού τύπου. Να προχωρήσει στην κατάργηση του Κανονισμού του Δουβλίνου και της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας και να εφοδιάσει τους πρόσφυγες και μετανάστες με τα κατάλληλα έγγραφα για να μετακινηθούν προς τις χώρες προορισμού τους.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για την απεμπλοκή του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων από ενέργειες που σχετίζονται με την αντιμετώπιση προβλημάτων που εκδηλώνονται στους πρόσφυγες και μετανάστες;». 

Latest..

ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΣΠΗΛΑΔΙΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

ΧΙΟΣ : Φωτιά ξέσπασε στα Σπηλάδια, σύμφωνα με τις μαρτυρίες μετά από «σκάσιμο» σε μηχανολικό υλικό της ΔΕΗ. Η φωτιά έσβησε λίγο μετά τις 24:00 από δυνάμεις της πυροσβεστικής που … [Read More...]

Και η ζωή στην πόλη συνεχίζεται… Άστεγος ψάχνει στα σκουπίδια της Αθήνας για λίγο φαγητό…..

ΛΗΜΝΟΣ: Οι άστεγοι – παρά το ότι κάποιοι δεν θέλουν να τους «βλέπουν» υπάρχουν στους δρόμους της Αθήνας Υπάρχουν άνθρωποι που ζουν μονάχοι σαν το ξεχασμένο στάχυ… Ενας από αυτούς … [Read More...]