Έβρος: Ξεκίνησε η κατασκευή του νέου φράχτη συνολικού μήκους 27 χλμ [Εικόνα]

ΚΩΣ: Ξεκίνησε η κατασκευή του νέου φράχτη στον Έβρο συνολικού μήκους 27 χλμ. στην περιοχή των Φερών και ήδη τοποθετούνται τα πρώτα του κομμάτια, σύμφωνα με το e-evros.gr.
Ο συγκεκριμένος φράχτης δεν θα είναι συνεχόμενος, όπως ο υφιστάμενος. Τα πρώτα 9 χλμ. θα τοποθετηθούν στο “Πέταλο” Φερών, τα επόμενα 15 χλμ. θα καλύψουν την περιοχή του “Κτήματος Τσιρόζη”, ενώ άλλα 2,5 χλμ. θα καλύψουν την περιοχή “Νέα Εγνατία”.
Πρόκειται ουσιαστικά για δυσεπιτήρητα σημεία κατά μήκος της συνοριογραμμής Ελλάδας – Τουρκίας, όπου ο ποταμός Εβρος δεν λειτουργεί ως φυσικό σύνορο καθώς το τουρκικό έδαφος “μπαίνει” δυτικά του ποταμού.
Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μια σημαντική στιγμή για τον Έβρο και για τον λόγο αυτό θα βρεθεί στην περιοχή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος και θα εγκαινιάσει την έναρξη των εργασιών.
Tο συγκεκριμένο σημείο θεωρείται από τα πιο κομβικά αφού βρίσκεται απέναντι από τουρκικό στρατιωτικό φυλάκιο το οποίο είναι σε κοντινή απόσταση.
https://www.thetoc.gr/koinwnia/article/ebros-xekinise-i-kataskeui-tou-neou-fraxti-sunolikou-mikous-27-xlm-eikona/

Latest..

Εορτασμός της Ημέρας της Αστυνομίας και του προστάτη του Σώματος Αγίου Αρτεμίου – Δήλωση Περιφερειάρχη

ΛΕΣΒΟΣ: H 20η Οκτωβρίου, έχει θεσμοθετηθεί με απόφαση της πολιτείας, ως «Ημέρα της Αστυνομίας» και παράλληλα ως ημέρα που τιμάται η μνήμη του προστάτη του Σώματος, … [Read More...]