Έκπληξη από Μητσοτάκη: «Από τον Φεβρουάριο καλύπτουμε το 10% των μηνιαίων αγορών για τρόφιμα»

ΚΩΣ: Ένα μέτρο-έκπληξη ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής κατά την ομιλία του για τον προϋπολογισμό του 2023.
Συγκεκριμένα, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως από τον Φεβρουάριο η κυβέρνηση θα καλύπτει το 10% των αγορών των πολιτών στα σούπερ μάρκετ και σε όλες τις επιχειρήσεις τροφίμων, φούρνους, ζαχαροπλαστεία κ.ά.
Συκεκριμένα ο κ.Μητσοτάκης τόνισε πως «πρόθεσή μας είναι να στηριχθούν όσο γίνεται περισσότερα νοικοκυριά. Η πρωτοβουλία μας κλιμακώνεται με βάση τις ανάγκες κάθε οικογένειας. Δηλώνει την επιλογή της κυβέρνησης να ενισχύσει τον πολίτη επιστρέφοντας σε αυτόν την υπεραπόδοση της οικονομίας και τα αυξημένα κέρδη επιχειρήσεων. Από την έκτακτη φορολόγηση υπερεσόδων διυλιστηρίων θα χρηματοδοτηθεί. Από τον ερχόμενο Φεβρουάριο και για 6 μήνες θα καλύπτει το 10% των νοικοκυριών στα σούπερ μάρκετ και τις επιχειρήσεις τροφίμων».
«10% ο πληθωρισμός, 10% καλύπτει το κράτος. Το μηνιαίο όριο αγορών για ένα άτομο είναι 200 ευρώ, και φτάνει τα 1.000 ευρώ αγορών. Η διαδικασία θα είναι εξαιρετικά απλή όπως το fuel pass, με μία ψηφιακή κάρτα. Η περίμετρος του μέτρου καλύπτει εισοδήματα έως 24.000 ευρώ για κάθε ζευγάρι, με προσαύξηση 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας οι αρμοδιοι υπουργοί θα παρουσιάσουν λεπτομέρειες» είπε ο πρωθυπουργός εν μέσω ζωηρών χειροκροτημάτων.

Latest..

Πέτρος Φιλιππίδης: Ποινή κάθειρξης οκτώ ετών για τις δύο απόπειρες βιασμού – Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους

ΛΗΜΝΟΣ: Ποινή κάθειρξης κατά συγχώνευση οκτώ ετών επιβλήθηκε ομόφωνα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στον Πέτρο Φιλιππίδη, για τις δύο απόπειρες βιασμού.  Το … [Read More...]

ΕΡΙΞΑΝ ΦΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

ΧΙΟΣ : Σύμφωνα με καταγγελία που λάβαμε ασυνείδητος υπάνθρωπος έχει ρίξει φόλες στην ευρύτερη περιοχή του Ρυζαρίου. Ήδη έχουν βρει φρικτό θάνατο δύο γάτες.   … [Read More...]

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καλύμνου Νίκος Φανιός ευχαριστεί το Νικόλαο Καλουρής για την κάλυψη των εξόδων επισκευής της πρόσοψης του κτρίου(video)

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Το πρώτο στάδιο της συντήρησης της πρόσοψης του Νοσοκομείου Καλύμνου ολοκληρώθηκε με την επισκευή, τον εξωραϊσμό και την πιστοποίηση στατικότητας του … [Read More...]