Έκτακτο Δελτίο με επιδεινώσεις του καιρού

ΙΚΑΡΙΑ: Διαδοχικά συστήματα κακοκαιρίας θα επηρεάσουν τη χώρα μας από αύριοΠαρασκευή (26-11-2021) και από τα δυτικά, με κύρια χαρακτηριστικάτις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις νότιουςνοτιοδυτικούς ανέμους που θα φτάνουν τα 8 μποφόρ. 

Πιο αναλυτικά:
1. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν:
α. Αύριο Παρασκευή (26-11-2021) από τις πρώτες πρωινές ώρες στοΙόνιο, βαθμιαία στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησοκαι σταδιακά στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βόρειοΑιγαίο. Τα φαινόμενα που δεν αποκλείεται στη δυτική Ελλάδα νασυνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις, σταδιακά από το απόγευμαστα δυτικά θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα περιοριστούν στοβορειοανατολικό Αιγαίο και στη Θράκη.
β. Το Σάββατο (27-11-2021) νέο κύμα κακοκαιρίας με ισχυρές βροχέςκαι καταιγίδες θα επηρεάσει από το απόγευμα το Ιόνιο, τα δυτικάηπειρωτικά και το βράδυ το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο και τηΘράκη.
2. Θυελλώδεις νότιοι άνεμοι θα πνέουν την Παρασκευή (26-11-2021) πουθα φτάνουν στα πελάγη τα 8 μποφόρ, βαθμιαία όμως από το μεσημέρι σταδυτικά και από αργά το βράδυ στα ανατολικά θα στραφούν σε δυτικούςνοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Με τα μέχρι στιγμής προγνωστικά στοιχεία, οι βροχές και οικαταιγίδες θα συνεχιστούν την Κυριακή (28-11-2021) και τη Δευτέρα(29-11-2021) κατά διαστήματα στη δυτική Ελλάδα και στο βόρειο καιανατολικό Αιγαίο.

Πηγή: meteo-ikaria

Latest..

Ζημιές σε ολόκληρη τη Λέσβο από τους ισχυρότατους Νοτιάδες και τις καταιγίδες (ΒΙΝΤΕΟ)

ΛΕΣΒΟΣ: Οι ισχυρότατοι Νοτιάδες και οι δυνατές καταιγίδες έπληξαν χθες το βράδυ ολόκληρη τη Λέσβο. Το λιμάνι της Μυτιλήνης χθες θύμιζε Βενετία αφού η Προκυμαία είχε πλημμυρίσει. Η … [Read More...]

Στη Σμύρνη κάποτε….

ΙΚΑΡΙΑ : Θεατρική παράσταση του Θανάση Σάλτα σε σκηνοθεσία Ιωάννα Μαστοράκη στο Θέατρο της Ημέρας. “Στη Σμύρνη κάποτε”. Ένα μουσικοθεατρικό έργο αφιερωμένο στην μυριοστόλιστη … [Read More...]