«Έφυγε» η Σταματία Δ. Χατζηνικολάου, πρώην Διευθύντρια στο 1ο Γυμνάσιο Κω

ΚΩΣ: Έφυγε από κοντά μας μετά από ολιγοήμερη νοσηλεία στην Αθήνα η Σταματία Δ. Χατζηνικολάου, συνταξιούχος εκπαιδευτικός.

Γεννημένη στο Ασφενδιού το 1945 σε μια πολυμελή αγροτική οικογένεια, σπούδασε Αγγλική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και δίδαξε στη δημόσια εκπαίδευση επί τριανταέξι χρόνια.
Τα περισσότερα από αυτά υπηρέτησε στο 1ο Γυμνάσιο Κω «Ιπποκράτειο» με ζήλο και αφοσίωση στο έργο της ως καθηγήτρια, υποδιευθύντρια και τα τελευταία χρόνια – μέχρι την αφυπηρέτησή της – διευθύντρια του σχολείου.
Βασικό στοιχείο του χαρακτήρα της ήταν η χριστιανική αγάπη προς τους συνανθρώπους της, γνωστούς και αγνώστους, και η ανιδιοτελής, κρυφή προσφορά της όπου υπήρχε ανάγκη.
Συμμετείχε επίσης έντονα στις δραστηριότητες της ενορίας Αναλήψεως στο Ζιπάρι, τον τόπο της μόνιμης κατοικίας της.
Το τελευταίο διάστημα αντιμετώπισε προβλήματα υγείας απέναντι στα οποία στάθηκε με υπομονή και αξιοπρέπεια. Έφυγε από κοντά μας χωρίς να επιβαρύνει κανέναν, ήσυχα, γαλήνια και διακριτικά επιβεβαιώνοντας μέχρι το τέλος και αυτά τα στοιχεία της προσωπικότητάς της.
Όσοι τη ζήσαμε από κοντά θα τη θυμόμαστε πάντα με αγάπη, συγκίνηση και βαθιά ευγνωμοσύνη και η προσφορά της θα αποτελεί για μας παράδειγμα.
Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει την Πέμπτη 04/08 στις 11:30 π.μ. στο Κοιμητήριο Ζωγράφου, στην Αθήνα.
Όσοι ενδιαφέρονται να κάνουν μια προσφορά στη μνήμη της, μπορούν να απευθυνθούν στον Ιερό Ναό Αναλήψεως Ζηπαρίου Κω.
Η οικογένειά της

«Έφυγε» η Σταματία Δ. Χατζηνικολάου, πρώην Διευθύντρια στο 1ο Γυμνάσιο Κω | Άνθρωπος της αθόρυβης προσφοράς

Latest..

O… Βυθός των Καρδαμύλων

ΧΙΟΣ : Στιγμές από την πολύ πετυχημένη παρουσίαση του παραμυθιού "ΒΥΘΟΣ ώρα μηδέν" της Καρδαμυλίτισσας Δέσποινας Κασάπα, που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Τομέας της τοπικής Κοινότητας … [Read More...]

Η Μικρά Ασία προσεύχεται…

ΧΙΟΣ :  Ιερά Αγρυπνία ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκου, Υπερτίμου και Εξάρχου Πάσης Ιωνίας για όλους τους Μικρασιάτες Προγόνους. … [Read More...]