«Έφυγε» ο Δημήτρης (Τζίμης) Λαμπρόγλου | Ένας μεγάλος Δάσκαλος και Άνθρωπος που λάτρεψε τα παιδιά, τον τόπο και την παράδοση

ΚΩΣ:

«Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 72 ετών ένα μεγάλο όνομα της Κω και της Ελλάδας στο χώρο των πολεμικών τεχνών, ένας κορυφαίος δάσκαλος, ξεχωριστός άνθρωπος και πολύ αγαπητός συντοπίτης μας, ο Δημήτρης Λαμπρόγλου.
Παιδί πολυμελούς αγροτικής οικογένειας από το Λαγούδι (ακριβώς κάτω από την εκκλησία που τόσο αγάπησε-όπως και όλη η οικογένεια- ήταν το πατρικό του).
‘Έφυγε για την Αυστραλία ως μετανάστης  το 1974 όπου άνοιξε τους ορίζοντές του ξεδιπλώνοντας το ταλέντο και τον δυναμισμό του στο χώρο των πολεμικών τεχνών κατακτώντας έναν έναν όλους τους τίτλους και τις διακρίσεις (Grand Master) έτσι ώστε όταν επέστρεψε πια στην Κω και άνοιξε την πρώτη του σχολή στο Πλατάνι να είναι ένας από τους καλύτερους Δασκάλους πανελλαδικά και όχι μόνο στο ΤΑΕ KWON DO και στην συνέχεια στο KICK BOXING.
Ιδρυτικό μέλος των Ομοσπονδιών τους, κάτοχος 7 dan αναγνωρισμένων  από την παγκόσμια ομοσπονδία και ενός από την Ταΐλάνδη, level 9.
Δίδαξε πρώτα απ’ όλα ήθος, αγάπη για τον αθλητισμό και ανθρωπιά.Έβγαλε δεκάδες μαθητές (άνδρες και γυναίκες) και δασκάλους, που κατέκτησαν μεγάλες διακρίσεις πανελλαδικά αλλά και παγκόσμια με τα χρώματα της χώρας μας, προβάλλοντας πρώτα απ’ όλα το νησί μας.
Τα τελευταία χρόνια αποσύρθηκε από την ενεργό δράση όμως ήταν πάντα διπλά στους αθλητές του. Σημαντικό γεγονός που τον χαροποίησε ιδιαίτερα, η ανάληψη καθηκόντων, από τον αθλητή του και προπονητή Χρήστο Νεοχωρίτη, που συνεχίζει την προσπάθεια του, από έναν χώρο που αγάπησε πολύ (ήταν όνειρο ζωής για αυτόν) και ευτύχησε να τον δει γεμάτο με παιδικές φωνές.
Υποδειγματικός οικογενειάρχης παντρεμένος με την συντοπίτισσά του (παιδί μεταναστών στην Αυστραλία) Διονυσία Κρητικάκη και πατέρας δύο αγοριών, του Τάσου και του Κώστα.
Δραστηριοποιήθηκε επιχειρηματικά μαζί με τον αδελφό του Μιχάλη στην πολύ επιτυχημένη οικογενειακή επιχείρηση «Λαμπρόγλου ξηροί καρποί και ζαχαρωτά».
Ένας άνθρωπος γεμάτος αγάπη, καλοσύνη, ζωντάνια, δυναμισμό, λάτρης (πέρα από τον αθλητισμό που ήταν το νο1 για αυτόν) της παράδοσης και του τόπου του. Δεινός χορευτής (στη σούστα δεν πιανότανε), γλεντζές, άνθρωπος της παρέας.
Αγαπητές μας Δημήτρη η είδηση του «φευγιού» σου σήμερα στενοχώρησε πολύ κόσμο (οικογένεια, μαθητές, φίλους, συντοπίτες, συγχωριανούς σου), δεν σε αποχαιρετούμε γιατί θα ζεις για πάντα στη σκέψη και στο μυαλό όλων μας,  είτε μέσα από το άθλημα, είτε μέσα από την βιοτεχνία σας, είτε μέσα από το χωριό μας, την εκκλησία, την αυλή, τα πανηγύρια της.
Καλή ανάπαυση και καλό παράδεισο.
Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην αγαπητή οικογένεια. τη σύζυγο, τα παιδιά, τα αδέλφια, τα ανίψια και τους λοιπούς συγγενείς.

Είναι χαρακτηριστικές οι αναρτήσεις για τον μεγάλο Δάσκαλο Τζίμη Λαμπρόγλου:

Η ΔΗΛΩΣΗ TOY ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΟΠΑΒΣ
Τα θερμά μου συλλυπητήρια για την τεράστια απώλεια ενός πολύ σημαντικού προσώπου της Κωακής κοινωνίας και του διεθνή χώρου των πολεμικών τεχνών, του κ. Τζίμη Λαμπρόγλου Grand Master.

Ήταν ένας εξαιρετικός Δάσκαλος, φίλος και συνεργάτης, γεμάτος ευγένεια και διάθεση προσφοράς σε όλους τους αθλητές και συμπολίτες του.

 Πάντα σεμνός και ταπεινός στη ζωή του υπηρέτησε  με ήθος και ακεραιότητα τα αθλητικά ιδεώδη, αποτελώντας πρότυπο για όλους εμάς.

 Εκφράζω τα θερμά και ειλικρινή  συλληπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος και τους εύχομαι δύναμη και κουράγιο.

Ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΒΣ Κω

Παναγιώτης  Μ. Χατζηχριστοφής

Latest..

Σύνδεση Χίου με Εύδηλο Ικαρίας

ΧΙΟΣ : Με αφορμή το προχθεσινό άρθρο του Περιφερειάρχη κ. Μουτζούρη σε αθηναϊκή εφημερίδα, όπου περιγράφει κάποια αναπτυξιακά στοιχεία για όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, θέτουμε … [Read More...]

Η… επιστροφή του Φώτη

ΧΙΟΣ : Αντί μνημοσύνου για τα 59 χρόνια από τον θάνατο του Φώτη Αγγουλέ (26 προς 27 Μαρτίου 1964) και μιας και πλησιάζει η εβδομάδα των παθών και το Πάσχα, αντιγράφουμε μέρος … [Read More...]