Ήρθαν οι σωλήνες για τη μεταφορά του νερού στο Φράγμα – Κλειστός ο δρόμος για δυο εβδομάδες

ΛΕΣΒΟΣ:
Ο δρόμος από τη πηγή του Σεδούντα ως το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου θα παραμείνει κλειστός για δυο εβδομάδες περίπου λόγω των εργασιών που γίνονται για την τοποθέτηση χιλίων μέτρων σωλήνων για την σύνδεση της υπερχείλισης από τη μάνα του νερού που θα διοχετεύει μέσα στη δεξαμενή του φράγματος το επιπλέον νερό που κατέληγε μέσω του ποταμού στη θάλασσα.
Όπως είχε αναφέρει ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ, κ. Γιώργος Φλώρος το έργο σύνδεση της υπερχείλισης της μάνας με το φράγμα, προβλεπόταν από τη μελέτη, αλλά δεν είχε εκτελεστεί μέχρι σήμερα.
Όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει, άλλο ένα σκέλος για τα οριστικά εγκαίνια του φράγματος και τη λειτουργία του, είναι η επισκευή και λειτουργία του ταχυδιυλιστηρίου. Στη συνέχεια φυσικά πρέπει το φράγμα να μπαλωθεί διότι υπάρχει διαρροή, αυτό όπως τόνισε ο κ. Φλώρος θα γίνει τον Οκτώβριο.
Να τονίσουμε επίσης ότι το φράγμα στην Ερεσού είχε ολοκληρωθεί σε διάστημα τριών ετών, ενώ του Πλωμαρίου έχει φτάσει στα 28 έτη και ακόμα δεν έχει λειτουργήσει.

Latest..

Καφέ…απόλαυση!

ΛΕΣΒΟΣ: Γύρω στα 1300 μ.Χ. ένας βοσκός παρατήρησε ότι όταν οι κατσίκες έτρωγαν ορισμένα φύλλα και καρπούς, που φύτρωναν κοντά στην πόλη Μόκα, γίνονταν ανήσυχες κι έμεναν … [Read More...]