ΧΙΟΣ :
Υπό τους ήχους της κόρνας του πλοίου “ΟΙΝΟΥΣΣΑΙ ΙΙΙ”, από το κατάστρωμα του οποίου γίνεται παραδοσιακά η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού πραγματοποιήθηκε και φέτος ο Αγιασμός των υδάτων στις Οινούσσες.
Το πλοίο σχηματίζει ένα Π με το λιμενοβραχίονα. Τα παιδιά έπεσαν από το λιμάνι για να πιάσουν το Σταυρό και αυτό το κατάφερε φέτος ο Σιδερής Φλάμος, μαθητής της Γ’ τάξης του ΕΠΑΛ Οινουσσών.
Όπως μας είπε ο Δήμαρχος Οινουσσών Γιώργος Δανιήλ μετά τον αγιασμό, αυτός που έχει πιάσει το Σταυρό μαζί με τα άλλα παιδιά γυρίζουν από όλα τα σπίτια του οικισμού για τα χρόνια πολλά.
Το βίντεο από το πλοίο μας το παραχώρησε ο Δήμαρχος Γ. Δανιήλ και η φωτογραφία της Μαρίας Ντινιακουδάκη.
ΦΩΤΟ: ertnews.gr
Προηγούμενο άρθροΕνωση Ομογενών Χίου: Κοπή πίταςΕπόμενο άρθροΑγιασμός υδάτων στο λιμάνι της Χίου, βούτηξαν 24 άτομα- τι είπε ο Μητροπολίτης (video)