Αγορά και αξιοποίηση υπέρ του Δημοσίου του &.Κολεγίου&.

ΧΙΟΣ :  Χάριν της τοπικής μας Ιστορίας και των μελλοντικών μελετητών αυτής, γράψαμε και άλλοτε, και θεωρούμε υποχρέωσή μας να επαναλάβουμε και σήμερα, με αφορμή εγερθείσα σχετική συζήτηση, τα εξής :    Η αγορά και αξιοποίηση υπέρ του Δημοσίου  του  Γαλλικού Κολλεγίου υπήρξε όραμα του «Δεσμού του Φραγκομαχαλά», και πραγματώθηκε κατόπιν επίμονων και επίπονων προσπαθειών του εν λόγω Συνδέσμου, δια του τότε προέδρου αυτού κ. Ιακώβου Μπριλή, όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε επακριβώς, λόγω της συμμετοχής μας στην τότε (1986-88) Δημοτική Επιτροπή Παιδείας), στην οποία   το σχετικό αίτημα είχε υποβληθεί.
     Η ως άνω Επιτροπή, σε επανειλημμένες συνεδριάσεις της όχι μόνο μελέτησε το συγκεκριμένο ζήτημα ενδελεχώς και το απεδέχθη ομοφώνως και ενθουσιωδώς, αλλά εξέτασε τους τρόπους και τα μέσα υλοποίησής του υπό του Δήμου Χίου. ΄Ομως,  στην πορεία διαπιστώθηκε ότι, κατά τα τότε ισχύοντα, η σχετική  διαδικασία έπρεπε να αναληφθεί όχι από τον Δήμο αλλά την Νομαρχία,  στην οποία εν τέλει το ζήτημα  και παραπέμφθηκε, με τον «Δεσμό του Φραγκομαχαλά» να αποτελεί, και στην επακολουθήσασα εργώδη διαδικασία αυτή, πάλι πρωταγωνιστή.
                                                                         

Latest..

Χρ.Στεφανάδης: Παραπλανητική διαφήμιση ”θεραπευτικών” προϊόντων με το όνομα του

ΙΚΑΡΙΑ: Θύμα επιτήδειων φέρεται να έπεσε ο Βουλευτής του Νομού Σάμου Χριστόδουλος Στεφανάδης, αφού όπως τον ενημέρωσαν κυκλοφορεί στο διαδίκτυο διαφήμιση ”θεραπευτικών” προϊόντων … [Read More...]