Αγώνας ορεινού τρεξίματος “Amali Trail” στις 18 Δεκεμβρίου στη Λέσβο

ΙΚΑΡΙΑ :

Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου στη χερσόνησο της Αμαλής θα πραγματοποιηθεί o αγώνας ορεινού τρεξίματος “Amali Trail”, ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός για τη Λέσβο.
Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί στην είσοδο της εκκλησία της Παναγίας της Αμαλής.
Ο αγώνας υποστηρίζεται από το Γεωπάρκο Λέσβου και οργανώνεται από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και το “Lesvos Ride” με την υποστήριξη του Συλλόγου Δρομέων Λέσβου “Lesvos Runners” και της Ελληνικής ομάδας Διάσωσης – Παράρτημα Λέσβου.
Ο αγώνας ορεινού τρεξίματος στην Αμαλή συμπληρώνει ένα κομμάτι από τους αγώνες που πραγματοποιήθηκαν το 2022 στη Λέσβο, καθώς με τον αγώνα ορεινού τρεξίματος στην Αμαλή ολοκληρώνεται το πρωτάθλημα για τη φετινή χρονιά.
Στόχος των διοργανωτών είναι μέσα από τους δρομικούς αγώνες να κάνουν γνωστή τη φύση και τον πολιτισμό της Λέσβου σε πιο εξιδανικευμένο κοινό. Μέσα από παλιά μονοπάτια και “ξεχασμένα” χωριά με πλούσια αρχιτεκτονική κληρονομιά, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις αθέατες ομορφιές της Λέσβου, μοναδικής σπουδαιότητας γεωλογικά μνημεία και τοπία στην ύπαιθρο της Λέσβου, η οποία έχει κηρυχθεί Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO.
Η περιοχή της Αμαλής, όπου θα πραγματοποιηθεί και ο τελευταίος αγώνας ορεινού τρεξίματος για τη φετινή χρονιά, θεωρείται ένας ιδιαίτερης γεωλογικής αξίας χώρος καθώς η παρουσία των οφιολιθικών πετρωμάτων αποτελεί μάρτυρα των τεράστιων γεωλογικών μεταβολών στην περιοχή της Μεσογείου. Η χερσόνησος της Αμαλής αποτελείται από πετρώματα που αποτελούν τμήμα του ωκεανού της Τηθύος, ο οποίος λειτούργησε πριν από εκατομμύρια χρόνια. Σήμερα τα πετρώματα αυτά τα συναντάμε στον ορεινό όγκο της Αμαλής όπου πάνω τους αναπτύσσεται το περιαστικό πευκοδάσος. Στην περιοχή συναντώνται επίσης σημαντικά γεωλογικά ρήγματα που μας θυμίζουν τις έντονες γεωλογικές διεργασίες που ακόμη και σήμερα είναι ενεργές.
Η δράση υποστηρίζεται από την Πράξη “Δράσεις ανάδειξης προστατευόμενων περιοχών της Λέσβου”, η οποία έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Βόρειο Αιγαίο 2014-2020”.
ΕΡΤ
Σχετικά

Latest..

ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ-ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΝΑ ΜΗ Σ’ ΑΓΑΠΩ – ΤΟ ΣΜΥΡΝΑΙΙΚΟ-ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ» ΣΤΗ ΧΙΟ

ΧΙΟΣ : Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με τον Μορφωτικό Σύνδεσμο Βαρβασίου Χίου Βιβλιοθήκη «ο Φάρος», προβάλλει τη βραβευμένη ταινία-ντοκιμαντέρ του … [Read More...]

Συνάντηση Δημάρχου Λέρου Μ. Κόλια με Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο Πολεμικού Μουσείου στην Αθήνα για συνεργασία.

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Με τον Πρόεδρο του ΔΣ του Πολεμικού Μουσείου Αναστάσιο Λιάσκο και τον Α’ Αντιπρόεδρο Αντιστράτηγο Νικόλαο Χιόνη συναντήθηκε ο Δήμαρχος Λέρου Μιχάλης Κόλιας μετά … [Read More...]