Αθανασίου, Γιακαλής, Βουνάτσος και Γιαννέλης στις ευχαριστίες Μουτζούρη για το Σάρλιτζα

ΛΕΣΒΟΣ:

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης με αφορμή την ολοκλήρωση του Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού με τίτλο «Αξιοποίηση οικοπέδου Σάρλιτζα με δημιουργία Κέντρου Θερμαλισμού και Πολιτιστικού Συγκροτήματος» και την παρουσίαση του α’ βραβείου από την ομάδα Μελετητών την Παρασκευή 6.1.2023 , εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες  προς όλους όσοι βοήθησαν  σε όλα τα προηγούμενα βήματα που έγιναν,  με την ακόλουθη δήλωση: « Η ολοκλήρωση του Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού για την Αξιοποίηση του οικοπέδου ΣΑΡΛΙΤΖΑ και η ανάδειξη της καλύτερης πρότασης, ανάβει το πράσινο φως για την υλοποίηση ενός έργου  που θα σφραγίσει με την αίγλη του παρελθόντος  το μέλλον της περιοχής και ολόκληρου του νησιού, με νέες δυνατότητες ανάπτυξης και Πολιτισμού.  Ένα ζήτημα που 40 χρόνια τώρα ταλάνιζε την τοπική κοινωνία, αρχίζει να  επιλύεται και φτάνει ακόμα πιο κοντά στην υλοποίηση του.
Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι βοήθησαν στα προηγούμενα βήματα και έβαλαν πρακτικά τη θετική τους δράση , σκέψη και όραμα ώστε να φθάσουμε στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα. Ιδιαίτερα θέλω να ευχαριστήσω  τον Αντιπρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων και Βουλευτή Λέσβου Χαράλαμπο Αθανασίου, για την  Νομοθετική πρωτοβουλία (ΦΕΚ 269/24.12.2014) με την οποία το ΣΑΡΛΙΤΖΑ πέρασε στη δικαιοδοσία της Περιφέρειας προκειμένου να αξιοποιηθεί με πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Η συμβολή του ήταν καθοριστική και κατόπιν συνεργασίας και με από κοινού απόφασης του τότε Περιφερειάρχη κ. Γιακαλή και Δημάρχου Δημήτρη Βουνάτσου, ξεκίνησαν  τις προσπάθειες ώστε να υλοποιηθεί η Προγραμματική Σύμβαση, μέσα από διαδρόμους των νόμων και σχετικών νομοθετικών πρωτοβουλιών, ώστε με την ανάληψη των καθηκόντων μας ως Περιφερειακή Αρχή να  προχωρήσουμε στην απεμπλοκή  των Μελετών και της διαδικασίας συνολικά  για  να φθάσουμε στη σημερινή ευχάριστη θέση.
Όπως επίσης θέλω να ευχαριστήσω και τον πρώην βουλευτή Γιάννη Γιαννέλη για το συνεχές  ενδιαφέρον του και τις προσπάθειες που κατέβαλε και μέσω της συγγραφής του μυθιστορήματος για το Σαρλιτζα Παλλάς να διατηρήσει το θέμα στην επικαιρότητα και να πιέσει και εκείνος με τον δικό του τρόπο>>.

Latest..

Το 1ο ΓΕΛ Μεταμόρφωσης γνώρισε το Απολιθωμένο Δάσος και την φυσική κληρονομιά του Γεωπάρκου Λέσβου

ΛΕΣΒΟΣ: Γεμάτοι νέες εμπειρίες ολοκλήρωσαν την εκπαιδευτική τους επίσκεψη στο Απολιθωμένο Δάσος και το Γεωπάρκο Λέσβου οι μαθητές του 1ου ΓΕΛ Μεταμόρφωσης. Κατά τη διάρκεια … [Read More...]

Υποψήφιοι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Σάμου: “Άκρως επικίνδυνη η υποστελέχωση σε υπηρεσία του αεροδρομίου “Αρίσταρχος”

ΣΑΜΟΣ: Το αεροδρόμιο “Αρίσταρχος ο Σάμιος” επισκέφθηκαν την Παρασκευή οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον νομό Σάμου, Βαρδαρός Σταμάτης, Δεμερτζή Πένη και Κάρλας … [Read More...]