Αθωωτική απόφαση για εργαζόμενο στο ΕΚΑΒ Μυτιλήνης – Είχε καταγγελθεί για ρατσιστική συμπεριφορά

ΛΕΣΒΟΣ:

Αθώος κηρύχθηκε από το Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης ο εργαζόμενος του ΕΚΑΒ που είχε καταγγελθεί πριν 3 χρόνια για ρατσιστική συμπεριφορά.
Στις 28/03/2019 δημοσιεύθηκε στο Lesvosenws.net   “Καταγγελία για ρατσιστική συμπεριφορά από τηλεφωνητή του ΕΚΑΒ Μυτιλήνης”, που αναφερόταν σε καταγγελία αλλοδαπού υπηκόου για φερόμενο περιστατικό της 18 Μαρτίου 2019. 
Ακολούθησε μηνυτήρια αναφορά του “Παρατηρητηρίου του Ελσίνκι” .Σχηματίστηκε ποινική δικογραφία η οποία εκδικάστηκε την προηγούμενη Πέμπτη 06-05-2022 στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης, με παρόντα τον καταγγέλλοντα που κατέθεσε ενόρκως.
Στο ακροατήριο του δικαστηρίου αναδείχθηκαν μια σειρά από σοβαρές αντιφάσεις και δημιουργήθηκαν εύλογες αμφιβολίες που ήταν αδύνατον να ξεπεραστούν, ενώ οι ισχυρισμοί του καταγγέλλοντα διαψεύστηκαν από αυτήκοους μάρτυρες.
Ο πληρεξούσιος δικηγόρος του εργαζόμενου στο ΕΚΑΒ κ. Νικόλαος Χωριατέλλης  σε δήλωση του στο Lesvosnews.net αναφέρει: “Νομίζω ότι μετά από χιλιάδες περιστατικά διασώσεων προσφύγων και μεταναστών, απλώς δεν πείθει ο ισχυρισμός ότι ένας καλός διασώστης σήκωσε το ακουστικό και εξέβαλε σε έναν άγνωστο ρατσιστικές φράσεις, επειδή το όνομα του ήταν ξενικό. Σημειωτέον, ότι ο αλλοδαπός είναι επί 20ετία στην Ελλάδα, είναι διερμηνέας και η εκφορά του λόγου του στην ελληνική και η προφορά του είναι άριστα”

Latest..

Συνέδριο ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής: Νίκος Ανδρουλάκης: «Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής έχει στόχο την αναγέννηση της χώρας με την κοινωνία στο προσκήνιο»

ΙΚΑΡΙΑ: Με ενθουσιώδη χειροκροτήματα και το σύνθημα “Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο, δυνατό”, υποδέχθηκαν οι 5000 σύνεδροι του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, τον Νίκο Ανδρουλάκη, πριν από … [Read More...]

Κατιμέρια ανεβατά από τη Λήμνο

ΛΗΜΝΟΣ: Η κ. Μαρία Μαρκάκη-Γκαράλη ξέρει από καλό κρασί. Στο οικογενειακό οινοποιείο τους στο Κουρούνι της Λήμνου παράγουν μοναδικά κρασιά με βάση τις ντόπιες … [Read More...]

Κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα και σταθμούς αυτόματης φόρτισης ανακοίνωσε ο Δήμος Ικαρίας

ΙΚΑΡΙΑ: Εγκρίθηκε κι έλαβε Απόφαση Ένταξης ένα ακόμα έργο που διεκδίκησε ο Δήμος Ικαρίας μέσα από την Πράξη «Βιώσιμη μικροκινητικότητα μέσω συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων σε … [Read More...]