Ανακοίνωση της παράταξης «Αλλάζουμε τον τόπο μας» για τη συνάντηση στο Δημαρχείο για το μεταναστευτικό

ΛΕΣΒΟΣ:
Δελτίο τύπου της Δημοτικής Παράταξης “Αλλάζουμε Τον Τόπο Μας”: Με αφορμή τη συνάντηση στο Δημαρχείο των επικεφαλής των παρατάξεων με τον δήμαρχο Μυτιλήνης Στρ. Κύτελη με θέμα τη διαμορφωθείσα κατάσταση μετά τη φωτιά στο ΚΥΤ της Μόριας , η παράταξη «Αλλάζουμε τον τόπο μας» σημειώνει:
Μετά τα όσα τραγικά διαδραματίζονται στη Μυτιλήνη, σε συνέχεια της καταστροφικής πυρκαγιάς στο ΚΥΤ της Μόριας, με τους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες στο δρόμο και τον αποκλεισμό της ευρύτερης περιοχής του Καρά Τεπέ από κάθε δραστηριότητα, χθες Δευτέρα το πρωί ο επικεφαλής της παράταξης «Αλλάζουμε τον τόπο μας» Μιχ, Μαμάκος πήρε την πρωτοβουλία να επικοινωνήσει , τόσο με τον Περιφερειάρχη Κ. Μουτζούρη , όσο και τον δήμαρχο Μυτιλήνης Στρ. Κύτελη, από τον οποίο ζήτησε να γίνει συνάντηση των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων προκειμένου να συζητήσουν για την κατάσταση που διαμορφώνεται.
Ο δήμαρχος έκανε αποδεκτή την πρόταση του και σήμερα στις 11 το πρωί πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο η εν λόγω συνάντηση. Στην τοποθέτησή του ο Μιχ. Μαμάκος αφού σημείωσε ότι αυτή η εκρηκτική κατάσταση με το μεταναστευτικό και τις εικόνες που μεταδίδονται από τα κεντρικά μέσα ενημέρωσης , αλλά και τα διεθνή, δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο, γιατί δυσφημεί το νησί μας , υπογράμμισε την ανάγκη πρωτοβουλιών και από μέρους των τοπικών αρχών, προκειμένου να υπάρξει εκτόνωση και ομαλοποίηση πριν είναι αργά. Η αναστάτωση αυτή στην τοπική κοινωνία δεν μπορεί να συνεχιστεί, γιατί σε τελική ανάλυση την πληρώνει το ίδιο το νησί και οι κάτοικοι του.
Τώρα είναι η ευκαιρία να δρομολογηθούν οι αναγκαίες κινήσεις που θα δίνουν οριστική λύση στο πρόβλημα που ταλανίζει τα τελευταία χρόνια το νησί μας. Με δεδομένη και την ευαισθητοποίηση και της Κομισιόν και τις δηλώσεις κορυφαίων ευρωπαίων ηγετών, τώρα είναι η ώρα και οι τοπικές αρχές να αναλάβουν τις ευθύνες τους , χωρίς λαϊκισμούς και μικροπολιτικές λογικές, και σε συνεννόηση με την κυβέρνηση που έχει την αρμοδιότητα και την ευθύνη της διαχείρισης του όλου εγχειρήματος με τους χιλιάδες περιφερόμενους πρόσφυγες και μετανάστες, που βρίσκεται σε εξέλιξη, να αναζητήσουν από κοινού την ομαλοποίηση της κατάστασης με συγκεκριμένες δεσμεύσεις που θα πρέπει να έχουν επίσημο χαρακτήρα και θα τηρηθούν χρονικά, ώστε σε σύντομο χρόνο και πάντως πριν το χειμώνα, να υπάρξει δραστική αποσυμφόρηση με την αναχώρηση από το νησί μεγάλου αριθμού μεταναστών.
Στη λογική αυτή η πρόταση που κατέθεσε σήμερα στη συνάντηση στο Δημαρχείο, ο επικεφαλής της παράταξης μας Μιχ. Μαμάκος, για τη δημιουργίας ενός νέου Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης, που σε καμιά περίπτωση δεν θα παραπέμπει στο αίσχος της Μόριας, που άλλωστε είναι υποχρέωση της χώρας μας και το οποίο όπως λέχθηκε και στη πρόσφατη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αντιπρόεδρο της Ε.Ε. Μαργ. Σχινά, θα λειτουργήσει και με την εποπτεία της Κομισιόν, μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ώστε να καταστεί απολύτως διαχειρίσιμη η κατάσταση , χωρίς τις εντάσεις που εδώ και χρόνια βιώνουμε. Η πρότασή μας αυτή, με τις όποιες διαφοροποιήσεις, φαίνεται να βρίσκει κατ΄αρχήν ευήκοα ώτα και στις άλλες παρατάξεις , αλλά και στη δημοτική αρχή, ώστε με συναίνεση και συντονισμένα να απαιτήσουμε από την κυβέρνηση να αναλάβει τις δικές της δεσμεύσεις που να αλλάζουν το κλίμα και να δρομολογούν οριστική λύση .
Εμείς ως παράταξη θα αναλάβουμε τις δικές μας ευθύνες και με υπευθυνότητα θα συμβάλλουμε ώστε αυτή η έκρυθμη κατάσταση που διαταράσσει την κοινωνική συνοχή να πάρει επιτέλους τέλος. Θέλουμε να ελπίζουμε και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και παράγοντες θα δείξουν την αναγκαία υπευθυνότητα για να μη χαθεί η ευκαιρία να βρεθεί επιτέλους λύση για το μεταναστευτικό πρόβλημα που απασχολεί το νησί μας.
Για την παράταξηΟ επικεφαλής Μιχ. Μαμάκος

Latest..