Ανακοίνωση της Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην Τήνο

ΚΩΣ: Από το Γραφείο Τύπου της Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:
Παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες με αγωνία, όσα διαδραματίζονται στην Τήνο. Κατανοούμε τους λόγους για τους οποίους οι κάτοικοι της Τήνου, είναι αντίθετοι στην εγκατάσταση και λειτουργία ανεμογεννητριών στο νησί τους και τασσόμαστε αλληλέγγυοι στο πλευρό τους.
Η εκτέλεση των εργασιών σκυροδέτησης των ανεμογεννητριών της ενεργειακής Κυκλάδων ΕΠΕ στη θέση «Πράσα», δικαίως έχει εξοργίσει τους Τηνίους που αντιστέκονται στην επιμονή της κυβέρνησης και των επενδυτών ,να αλλοιώσουν προς χάρη της «πράσινης ανάπτυξης την ομορφιά του νησιού με τερατουργήματα.
Αιολικά πάρκα σαν αυτό της Τήνου, αποτελούνται από γιγαντιαίες ανεμογεννήτριες, που φθάνουν σε ύψος ακόμη και τα 150 μέτρα, με διάμετρο ακτίνας άνω των 65 μέτρων.
Οι μονάδες αυτές, μπορούν να παράγουν σύμφωνα με τα στοιχεία έως και 5 kw ενέργειας η κάθε μία. Αυτό όμως με συγκεκριμένες καιρικές συνθήκες. Όταν υπάρχει άπνοια όχι μόνο είναι αδύνατο να παράγουν ενέργεια, αλλά μπορούν να διαταράξουν το ηλεκτρικό σύστημα με το οποίο είναι διασυνδεδεμένες.
Όμως ποίο το όφελος από τέτοια έργα, μπροστά στην τεράστια οικολογική καταστροφή που θα προκαλέσουν στην Τήνο όπως και σε άλλα νησιά μας;
Ζημιά από τέτοιους είδους τερατουργήματα θα υποστεί και το τουριστικό προϊόν σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία.
Αυτή την καταστροφή του τόπου τους, θέλουν να εμποδίσουν οι κάτοικοι. Για αυτό αγωνίζονται.
Θα περίμενε κανείς, ότι η κυβέρνηση στελέχη της οποίας, διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους για τα νησιά, θα απέδιδε δικαιοσύνη και δεν θα επέτρεπε την τέτοιου είδους έργα- τερατουργήματα στην Τήνο.
Αντί αυτού όμως, επιχειρεί να καταστείλει τις αντιδράσεις ,να φιμώσει τους κατοίκους και στέλνει ομάδες αστυνομικών στο νησί .
Και όλα αυτά την ώρα που γίνεται λόγος για ευσυνειδησία, ατομική ευθύνη, προσοχή και μέτρα για τον περιορισμό διάδοσης του κορονοϊού .
Η «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» αρνείται την κατασκευή και λειτουργία ανεμογεννητριών στην Τήνο τάσσεται στο πλευρό των κατοίκων , αναγνωρίζοντας το δίκαιο του αγώνα τους και ζητά την απόσυρση των αστυνομικών δυνάμεων από το νησί.
Για το θέμα αυτό ο κ. Μανώλης Γλυνός προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Όπως και στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Σύρο έτσι και τώρα διατρανώνουμε την αντίθεσή μας, στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην Τήνο και τασσόμαστε στο πλευρό των κατοίκων που διαφωνούν. Δεν θέλουμε έργα που διαλύουν το οικοσύστημα, αλλοιώνουν το νησιωτικό τοπίο και υποβαθμίζουν το τουριστικό μας προϊόν. Όσο για την παραγωγή ενέργειας οι έχοντες την ευθύνη ας αναζητήσουν τις βέλτιστες λύσεις. Ας θυμηθούν την περιβόητη διασύνδεση των Κυκλάδων, με την ηπειρωτική Ελλάδα για την οποία τόσα έχουν διακηρύξει και ας ακυρώσουν έργα που ελάχιστα έχουν να προσφέρουν ενεργειακά και οικονομικά».
Από το Γραφείο Τύπου

Latest..

Συνελήφθη στην Κω 38χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση (25-05-2020)

ΚΩΣ: Την 25-05-2020 το πρωί συνελήφθη στην Κω, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κω, 38χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς … [Read More...]

Ρόδος: «Έθαψαν» 73χρονο τον περασμένο μήνα αλλά χθες το βράδυ διαπιστώθηκε ότι ζει και φιλοξενείται σε ίδρυμα!»

ΚΩΣ: Μια απίστευτη ιστορία που διαδραματίστηκε στο νησί της Ρόδου αποκαλύπτει απόψε η ΡΟΔΙΑΚΗ. Σύμφωνα με πληροφορίες και απόλυτα διασταυρωμένα στοιχεία, τον περασμένο μήνα και … [Read More...]

Ο τελικός του Run Greece στην Αθήνα

ΚΩΣ: Από τον ΣΕΓΑΣ ανακοινώθηκε το νέο πρόγραμμα για τη σειρά RUN GREECE, της οποίας βέβαια οι 4 πρώτοι (και προ καλοκαιριού) από τους 7 αγώνες είχαν ήδη αναβληθεί. Έτσι, σε … [Read More...]

Επιστροφές φόρου σε 1,2 εκατ. φορολογούμενους: Ποιοι θα μοιραστούν τουλάχιστον 500 εκατ. ευρώ

ΚΩΣ: Κατακόρυφη αύξηση στον αριθμό των φορολογουμένων οι οποίοι φέτος θα λάβουν επιστροφή φόρου ή θα έχουν μηδενικό εκκαθαριστικό περιμένουν στο υπουργείο Οικονομικών. Στην “συνήθη … [Read More...]

Την επανεκκίνηση των τουριστικών ροών συζήτησε ο κ. Χάρης Θεοχάρης με τον Αιγύπτιο ομόλογο του Χάλιντ Αλ Ανάνι

ΚΩΣ: Tις προϋποθέσεις για την επανεκκίνηση των τουριστικών ροών μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου συζήτησε ο Υπουργός Τουρισμού, κ. Χάρης Θεοχάρης σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με … [Read More...]