Ανακοίνωση του Βουλευτή Σάμου για τις επικρίσεις της αντιπολίτευσης

ΙΚΑΡΙΑ :

Ο Ανδρέας Μιχαηλίδης νωρίτερα σε σχετική ανακοίνωση είχε μιλήσει για την πλήρης εγκατάλειψη του Νοσοκομείου Σάμου. Η δημοτική παράταξη Σάμος Αλλάζει σε σχετική ανακοίνωση που παρατίθεται στη συνέχεια εξέφρασε προβληματισμούς για την λειτουργία του επικούρειου πολιτιστικού κέντρου και για σχετικό ιατρικό συνέδριο που θα τελεστεί στο συγκεκριμένο χώρο. Και στα δύο θέματα έδωσε σχετικές απαντήσεις ο βουλευτής Σάμου.
Η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης η Σάμος Αλλάζει (περισσότερες πληροφορίες στο σχετικό Post του Σαμιακού βήματος)
«Εδώ και ενάμισι χρόνο ζητάμε από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και τον χωρικό Αντιπεριφερειάρχη να γίνει συνάντηση εκπροσώπων της περιφέρειας, του Δήμου Ανατολικής Σάμου και πολιτιστικών φορέων για τη δημιουργία Φορέα Διοίκησης και Λειτουργίας του Επικούρειου Πολιτιστικού Κέντρου Σάμου (με ένα βιώσιμο σχέδιο χρηματοοικονομικών πόρων-εσόδων και εξόδων του), ώστε το Επικούρειο Πολιτιστικό Κέντρο Σάμου να λειτουργήσει σύμφωνα με τους σκοπούς και στόχους παραχώρησης, χρηματοδότησης, ανακατασκευής και ανακαίνισης του κτιρίου. 
Τις τελευταίες μέρες διαβάζουμε ότι το Ερευνητικό Ινστιτούτο για τη Μακροζωία και την Πρόληψη των Ασθενειών του Γήρατος (στο οποίο πρωταγωνιστεί ο βουλευτής Σάμου κ. Χρ. Στεφανάδης) θα πραγματοποιήσει Ιατρικό Συνέδριο από τις 30 Σεπτεμβρίου έως και τις 2 Οκτωβρίου στο Επικούρειο με θέμα «Γυναίκα-Υγεία-Μακροζωία» και εκτός των συμμετεχόντων ειδικών γιατρών θα προσκαλέσει και γυναίκες πολιτικούς: την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, την υφυπουργό Υγείας Ζωή Ράπτη, την Υφυπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφία Βούλτεψη, την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου και την Βουλευτή Α’ Πειραιώς της Ν.Δ Νόνη Δούνια.
Παράλληλα διαβάζουμε στα θέματα της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου να υπάρχει ως θέμα «Έγκριση διάθεσης εξειδικευμένης πίστωσης για την κάλυψη των μετακινήσεων και της διαμονής σαράντα-εφτά (47) συμμετεχόντων στο Πανελλήνιο Συνέδριο «Γυναίκα Υγεία Μακροζωία», που θα πραγματοποιηθεί στον συνεδριακό χώρο του Επικούρειου Πολιτιστικού Κέντρου Σάμου στις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου 2022, ύψους 29.845,00€ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.
Τι καταλαβαίνουμε από τα παραπάνω:
Α) Είναι πολύ σημαντικό που διοργανώνεται στη Σάμο ένα Ιατρικό Συνέδριο.
Β) Δεν θέλουμε να αδικήσουμε τον βουλευτή Σάμου κ. Στεφανάδη, αλλά δυστυχώς, με δημόσιο χρήμα (της Περιφέρειας) αξιοποιεί ένα Ιατρικό Συνέδριο σε ακραιφνή προεκλογική σκοπιμότητα, όπως αποφαίνεται από τις προσκεκλημένες γυναίκες (κυβερνητικά στελέχη της ΝΔ).
Γ) Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου δεν έχει καμία διάθεση συζήτησης για την από κοινού, με το Δήμο και τους πολιτιστικούς συλλόγους, συλλειτουργία του Επικούρειου (όπως προαναφέραμε με την δημιουργία ενός από κοινού πολιτιστικού φορέα), αλλά επιμένει στην παραχώρησή του στο Ερευνητικό Ινστιτούτο για τη Μακροζωία.
Δ) Καταρρίπτεται το επιχείρημα, ότι η Περιφέρεια δεν έχει χρήματα για την διαχείριση των λειτουργικών εξόδων του Επικούρειου, γι’ αυτό το παραχωρεί στο Ινστιτούτο για τη Μακροζωία, που θα αναλάμβανε τα λειτουργικά και λοιπά έξοδα.
Ε) Κανείς δεν υποστηρίζει ότι στους χώρους του Επικούρειου δεν θα έχει δραστηριότητες το Ινστιτούτο για τη Μακροζωία, όπως και κάθε άλλος φορέας με εκδηλώσεις και δράσεις που προάγουν τον πολιτισμό και τις επιστήμες.
Είναι υπόθεση της τοπικής κοινωνίας πολιτών και των εκπροσώπων της, όχι μόνο να βγάλει τα συμπεράσματά της, αλλά και να διεκδικήσει επιτέλους το στολίδι που ανακαινίσθηκε στην καρδιά της πρωτεύουσας, το Επικούρειο Πολιτιστικό Κέντρο Σάμου να γίνει ο πολιτιστικός και πνευματικός πνεύμονας της Σάμου.
Η απάντηση του βουλευτή Σάμου στην δημοτική παράταξη η Σάμος αλλάζει
1. Το Επικούρειο Πολιτιστικό κέντρο είναι ιδιοκτησία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και με απόφασή της θα δοθεί στέγη  και στο Ινστιτούτο.
2. Σχετικά με το Συνέδριο:
Είναι Πανελλήνιο Συνέδριο ( το δεύτερο που οργανώνω στη Σάμο). Θα συμμετάσχουν 47 κορυφαίοι επιστήμονες της χώρας (Καθηγητές Πανεπιστημίου, Πρυτάνεις, Ακαδημαϊκοί κ.λ.π). Επιπλέον προσκλήθηκαν και ορισμένα πολιτικά πρόσωπα ως ομιλητές, όχι για πολιτικές ομιλίες, αλλά επιστημονικές και κοινωνικές που έχουν άμεση σχέση με το θέμα του Συνεδρίου.
Σχετικά με την παρατήρησή σας (και την μομφή) ότι οι  πολιτικοί αυτοί προέρχονται από την ΝΔ:
Εδώ οι Συντάκτες  του Δελτίου τύπου βιάστηκαν…
Θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι έχω οργανώσει εκατοντάδες επιστημονικά συνέδρια, και πότε δεν έμπλεξα   την πολιτική με την Επιστήμη. 
Για την οργάνωση του συγκεκριμένου Συνεδρίου, όσον αφορά την πρόσκληση μικρού αριθμού  πολιτικών προσώπων, η πρώτη  πρόσκληση έγινε στον αγαπητό Καθηγητή και πρώην Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ κ. Δ. Σεβαστάκη, ο οποίος δεν αποδέχθηκε (για προσωπικούς λόγους). 
Την ίδια άρνηση είχα και από τον φίλο και συνάδελφο κ. Μ. Κάρλα. Ανάλογες αρνητικές απαντήσεις (για προσωπικούς λόγους), είχα από την κ. Λ. Κανέλλη (ΚΚΕ) και την κ. Ν.  Γιαννακοπούλου (ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ).
Επομένως αντιλαμβάνεστε ότι σε καμία περίπτωση δεν υπήρξαν στην επιλογή πολιτικές προτιμήσεις…
3. Σχετικά με την οικονομική συμβολή της Περιφέρειας: Γνωρίζετε ότι η Περιφέρεια ενισχύει οικονομικά πολλές ανάλογες εκδηλώσεις και ευχαριστώ που ανταποκρίθηκε θετικά στο σχετικό αίτημα μας.( Για την πληροφόρηση σας, το συνολικό κόστος του Συνεδρίου είναι περίπου τριπλάσιο από το ποσό που ευγενώς διέθεσε η Περιφέρεια).
Η απάντηση προς τον Ανδρέα Μιχαηλίδη
Σχετικά τώρα με το Νοσοκομείο Σάμου και την ανακοίνωση του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Χίου, συναδέλφου ιατρού κ. Α. Μιχαηλίδη , ο οποίος, αφού προφανώς  έλυσε τα προβλήματα της Χίου, πολύ καθυστερημένα και με τουλάχιστον άκομψο τρόπο, χαρακτηρίζει την κατάσταση του Νοσοκομείου μας  τρισάθλια!…
Μια μόνο απάντηση: ” Στο σπίτι του κρεμασμένου, δεν μιλάνε για σχοινί” …
Ας μην υποτιμά το επίπεδο της πρόσφατης μνήμης των συμπολιτών μας.
Έχουν πολύ τραυματική εμπειρία από το επίπεδο λειτουργίας του Νοσοκομείου προ του 2019…
Σχετικά

Latest..