Ανακοίνωση του Ιατρείου πόνου του ΓΝ-ΚΥ Κω

ΚΩΣ:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΠΟΝΟΥ ΓΝΚΥΚΩ
Από το  Iατρείο Πόνου του ΓΝΚΥΚΩ  ανακοινώνεται η δήλωση συμμετοχής του στο πρόγραμμα  «Σχεδιασμός ανάπτυξης και λειτουργίας Τμημάτων,Μονάδων και Υπηρεσιών  της  Κατ΄Οίκον Νοσηλείας (ΚΟΝ) »  της Γενικής Γραμματείας ΠΦΥ, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο αρθρο 50 τουΝ.4931/22, φεκ 94Α΄. (Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλα νοσοκομεία της χώρας και αναφέρεται σε ιατρονοσηλευτική υπηρεσία – δεν σχετίζεται με το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», αρμοδιότητας  των δήμων).
Η συμμετοχή μας, ως οργανωμένη νοσοκομειακή υπηρεσία, αφορά την  εφαρμογή  κατ΄οίκον υπηρεσιών υγείας  αποκλειστικά  σε καρκινοπαθείς ασθενείς  που είναι κλινήρεις ή  αδυνατούν να μεταβούν στο νοσοκομείο για την διαχείριση του χρόνιου πόνου και των συνοδών συμπτωμάτων  της νόσου. Στόχος του είναι, οι ασθενείς  και  η οικογένειά τους να αποφεύγουν την ταλαιπωρία της μετακίνησής τους στο  υποστελεχωμένο Τμημα Επειγόντων  ή  στην  Παθολογική κλινική  που δεν διαθέτει Παθολόγο , παρά την εξαιρετική νοσηλευτική στήριξη από το προσωπικό της. Η  συγκεκριμένη ομάδα των καρκινοπαθών επελέγη επειδή υπάρχει σχετική εμπειρία στις τοπικές συνθήκες και δυνατότητες δεδομένου ότι γίνεται  από την υπογράφουσα γιατρό σε εθελοντική βάση  από την ίδρυση του Ιατρείου Πόνου (1995),στο πλαίσιο των εκάστοτε δυνατοτήτων. Η αρχική Ομάδα ΚΟΝ στο πιλοτικό πρόγραμμα  θα αποτελείται από την Υπεύθυνη Γιατρό του Ιατρείου Πόνου και δυο Νοσηλεύτριες του Αναισθησιολογικού τμήματος.
Προκειμένου να εκτιμηθούν τα βασικά προβλήματα  των ασθενών  λόγω της  νόσου ώστε να καθοριστεί  το εύρος των παρεχόμενων υπηρεσιών,στις τοπικές δυνατότητες, είναι απαραίτητη η καταγραφή του ακριβούς αριθμού των ασθενών  της συγκεκριμένης ομάδας . Για τον σκοπό αυτό , οι ενδιαφερομενοι ασθενείς καλούνται στο διάστημα 1 -15 Φεβρουαρίου να δηλώνουν  τα στοιχεία των, καθημερινά 8πμ-13μμ στο τηλ. 2242360304 υπόψη ΄Ελλης Καρανίκα. Θα  ακολουθήσει επιτόπια επίσκεψη για αποτύπωση της κάθε περίπτωσης. Επισημαίνεται ότι η κατ΄οίκον νοσηλεία αναφέρεται αποκλειστικά στους καρκινοπαθείς με χρόνιο πόνο  και συμπτώματα  προχωρημένης νόσου.Δεν αφορά την εφαρμογή επεμβατικών  μεθόδων αναλγησίας  ή την χημειοθεραπείας  που γίνονται στο  κατάλληλο ενδονοσοκομειακό περιβάλλον.
Να ελπίσουμε -διεκδικώντας- ότι θα δοθεί στο άμεσο μέλλον η δυνατότητα επέκτασης του προγράμματος «Κατ΄Οίκον Νοσηλεία», ιδιαίτερα στα νοσοκομεία  της νησιωτικής περιοχής μας, σε περισσότερες ομάδες κλινήρων ασθενών που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας αρμοδιότητας αντίστοιχων ιατρικών ειδικοτήτων. Για να ευελπιστούμε όμως, είναι αναγκαία η αύξηση ιατρικού/νοσηλευτικού Προσωπικού στο δημόσιο σύστημα υγείας αλλά και το έμπρακτο ενδιαφέρον, εκατέρωθεν, από τους  Επαγγελματίες Υγείας που το υπηρετούν  καθώς και την  Πολιτεία.
Δρ Ελλη Καρανίκα
Συντονίστρια Δ/ντρια Αναισθ/κού τμήμ.
Υπεύθυνη του Ιατρείου Πόνου ΓΝΚΥΚΩ

Latest..

Με τους συναδέλφους μηχανικούς του ΤΕΕ Δωδεκανήσου, καθώς επίσης και με εκπροσώπους φορέων και αρχών που παρέστησαν από την Κάλυμνο και την Κω, βρέθηκαν ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κ. Αντώνης Γιαννικουρής, ο Αντιπρόεδρος κ. Νίκος Ράμμος και το μέλος της Διοικούσας Επιτροπής κ. Ιάκωβος Γρύλλης, για την καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιττας στα δύο νησιά του νομού μας. Μιλώντας στην εκδήλωση της Κω, ο κ. Γιαννικουρής, εξέφρασε τις θερμές ευχές του, στον κλάδο των μηχανικών και σε όλους του κατοίκους, στέλνοντας έτσι το μήνυμα της ανάπτυξης στο βόρειο συγκρότημα του νομού μας. «Ξέρουμε να σχεδιάζουμε, να μελετάμε και την κάθε λεπτομέρεια, να στοχεύουμε σωστά και βέβαια να μπορούμε στο τέλος να υλοποιούμε όλες τις δράσεις που οραματιζόμαστε» – σημείωσε ο κ. Αντώνης Γιαννικουρής στην ομιλία του στην Κω, και υπογράμμισε ότι στη νέα χρονιά, θα υπάρξουν ακόμα μεγαλύτερες παρεμβάσεις. Για την χρονιά που πέρασε, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Δωδεκανήσου, ξεχώρισε τρεις δράσεις για το νησί της Κω: Τη διεκδίκηση του Ναυτικού Ομίλου Το πάρκο του Ποντιακού ελληνισμού ✅Τη συνεργασία με το 1ο ΕΠΑΛ για την επέκταση των κτηριακών εγκαταστάσεων και την ίδρυση της γεωπονικής σχολής. Στην εκδήλωση τιμήθηκαν, ο Διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Κω, κ. Φίλιππος Παπανικολάου, ο Διευθυντής του Σβουρένειου ΚΔΑΠμεΑ Κω, κ. Κώστας Χατζηδαυίδ, η εκπαιδευτικός, κα Αποστολία Παπαγεωργίου και ο Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης Π.Ν.ΑΙ, κ. Πάνος Βενέρης, για τη συμμετοχή τους ως ομιλητές στις εκδηλώσεις του ΤΕΕ Δωδεκανήσου για την οδική ασφάλεια. Σε ότι αφορά την Κάλυμνο, παρουσία των συναδέλφων του μηχανικών, ο κ. Γιαννικουρής αναφέρθηκε σε 3 δράσεις που υλοποίησε το ΤΕΕ Δωδεκανήσου στην περιοχή και συγκεκριμένα: Τον αγώνα για τους Δασικούς Χάρτες Τις μελέτες πολιτικής προστασίας (αντιπλημμυρικά) για τους οικισμούς Σκάλια και Παλιόνησος για το Δήμο Καλύμνου ✅Τον πολεοδομικό και χωροταξικό σχεδιασμό που μετά από παρέμβαση μας, η Δωδεκάνησος άρα και η Κάλυμνος θα προηγηθεί από άλλες περιοχές της χώρας. Στοχευμένες κοινωνικές δράσεις Στη σύντομη ομιλία του στην κοπή της πίτας στην Κάλυμνο, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Δωδεκανήσου, δεν παρέλειψε να σημειώσει για ακόμα μια φορά ότι το ΤΕΕ είναι ένα «ζωντανό δημιουργικό κύτταρο» μέσα από την κοινωνία μας και ότι απαιτείται να καταθέτει συγκεκριμένες προτάσεις που εντάσσονται σε κοινωνικές δράσεις υψίστης σημασίας. Μια από αυτές και η πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση ημερίδων για την οδική ασφάλεια που προγραμματίζεται να γίνει μετά την Κω και στο νησί της Καλύμνου, σε συνεργασία με τον Έπαρχο κ. Μανώλη Μουσελή και τον Διευθυντή του ΕΠΑΛ κ. Γιάννη Ιακώβου.

ΚΩΣ: Με τους συναδέλφους μηχανικούς του ΤΕΕ Δωδεκανήσου, καθώς επίσης και με εκπροσώπους φορέων και αρχών που παρέστησαν από την Κάλυμνο και … [Read More...]

Πέτρος Φιλιππίδης: Ποινή κάθειρξης οκτώ ετών για τις δύο απόπειρες βιασμού – Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους

ΛΗΜΝΟΣ: Ποινή κάθειρξης κατά συγχώνευση οκτώ ετών επιβλήθηκε ομόφωνα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στον Πέτρο Φιλιππίδη, για τις δύο απόπειρες βιασμού.  Το … [Read More...]

ΕΡΙΞΑΝ ΦΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

ΧΙΟΣ : Σύμφωνα με καταγγελία που λάβαμε ασυνείδητος υπάνθρωπος έχει ρίξει φόλες στην ευρύτερη περιοχή του Ρυζαρίου. Ήδη έχουν βρει φρικτό θάνατο δύο γάτες.   … [Read More...]

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καλύμνου Νίκος Φανιός ευχαριστεί το Νικόλαο Καλουρής για την κάλυψη των εξόδων επισκευής της πρόσοψης του κτρίου(video)

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Το πρώτο στάδιο της συντήρησης της πρόσοψης του Νοσοκομείου Καλύμνου ολοκληρώθηκε με την επισκευή, τον εξωραϊσμό και την πιστοποίηση στατικότητας του … [Read More...]